Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 623 dni temu Posty: 198
Profil:
Wysłany: 2009-10-26, 15:58
hmm przeczytałam kilka książek tego autora, nie podoba mi sie, ze wszystkie się dobrze kończą
są bardzo proste, takie do pociagu... choćby w alchemiku te rzeczy, które sami powinniśmy z tej książki wyciągnąć są podane wprost w postaci sentencji ..
_________________ Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.
przeczytałam kila z jego książek:
jedenascie minut
na brzegu rzeki piedry usiadlam i plakalam
zahir
alhemik
teraz czytam demon i panna prym
i mam jeszcze do przeczytania pielgrzyma i weronika postanawia umrzec
w planach chce kupic wszystkie jego ksiazki,uwazam ze swietnie pisze.potrafi przyciągnąc i zaciekawic czytelnika,szybko sie czyta jego ksaizki zahir przecztalam w nie cala dobe w pracy hahahahaha
jestem ciekawa o czym ta ksiazka jest , wydaje mi sie mniej popularna , bedac u kolezanki zoabczyłam ja na pólce u niej i ona tez powiedziła ze dostała ja w prezencie i nie wiedziała ze on taką ksiazke napisał. wiec jak sie wzbogace to moze kupie sobie albo pozycze , choc wiem ze u mnie w bibliotece nie ma
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Profil: Imię: Kasia
Włosy: brązowe
Stan: panna
Nastrój:
Wysłany: 2009-12-17, 19:14
Alchemik jak narazie najbardziej mi się spodobał
teraz jestem w trakcie czytania Bridy
Przeczytałam wszystkie książki tego autora, najbardziej podobały mi się Jedenaście minut, Zahir i Pielgrzym. Ta ostatnia książka Brida, niezbyt mnie wciągnęła, ale ogólnie Paulo Coelho pisze przystępnym dla czytelnika językiem, więc jestem za, jeśli chodzi o jego twórczość
Profil: Imię: Justyś :)
Wzrost: całe 158 cm
Włosy: farbowany ;)
Nastrój:
Wysłany: 2009-12-18, 19:08
miminka napisał/a:
najbardziej podobały mi się Jedenaście minut,
truskaweczka napisał/a:
11 minut, najbardziej podobała mi sie
widzę, że wielu osobom ta książka przypadła do gustu była to moja pierwsza przygoda z tym autorem i również pozytywnie wypowiadam się na temat tej książki napisana prostym i przystępnym językiem, co zapewne jest dużym plusem sposób w jaki zostały przedstawione przeżycia głównej bohaterki był fascynujący.. nigdy nie podchodziłam do tego tematu z takiej perspektywy a ta książka 'namówiła' mnie do pewnych przemyśleń i zupełnie innego spojrzenia na problem jest warta przeczytania
a czy ktoś czytał może 'czarownice z portobello' ? macie jakieś opinie na temat tej książki?
a czy ktoś czytał może 'czarownice z portobello' ? macie jakieś opinie na temat tej książki?
niezbyt podobała mi się ta książka, ciężko mi się ją czytało, miejscami była nawet nudnawa. Wydaje mi się, że tutaj Coelho trochę powiela pomysły ze swoich poprzednich książek.
Wzrost: całe 158 cm
Włosy: farbowany ;)
Nastrój:
Wysłany: 2010-01-13, 13:58
zaczęłam czytać 'czarownicę z portobello' i muszę powiedzieć, że podzielam Twoje zdanie miminka
napisana w dość dziwny sposób..
miminka napisał/a:
ciężko mi się ją czytało
dokładnie, w niektórych momentach musiałam się zmuszać, żeby dalej ją czytać i w takim stanie rzeczy dotrwałam do połowy iii zrezygnowałam. Odłożyłam ją na półkę może kiedyś mnie najdzie wena do niej, choć wątpię..
jak pierwsza książka tego autora 'jedenaście minut' bardzo mi się spodobała i myślałam, że moja przygoda z Coelho będzie trwała długo tak 'czarownica z portobello' zburzyła totalnie tę 'więź'. Zniechęciłam się do jego książek, bo nie wiem czy znowu nie natrafię na taką kiepską..
Informacje: Dołączyła 699 dni temu Posty: 1979 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2010-01-21, 18:58
Ja przeczytałam też jego książki, mniej niż wy bo ze 2 Jako pierwsza poszła " 11 minut " i uważam że jest beznadziejna, chciałabym przeczytać więcej jego książek, ale skutecznie mnie zniechęcił. Spodziewałam się po opiniach na temat Coelho i tytule czegoś zupełnie innego.
temat ci sie nie podoba czy styl pisania
ja mam Czarownice... i Na brzegu rzeki..... i zobaczymy czy spodoba mi sie tak jak 11 minut.
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Dla fanów twórczości w maju (konkretnie 22) kolejna premiera "Zwycięzca jest sam"
Czy ktoś czytał już tą książkę Ja zaczęłam i jak na razie podoba mi się, lekko mi się ją czyta, ale że zaczęłam późno wieczorem, to tylko 3 rozdziały przeczytałam. Ale dobrze się czyta i zaczyna wciągać
— Jane Austen.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum