Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Ksiażki godne polecenia...
Autor Wiadomość
kashira 

Informacje:
Dołączyła 774 dni temu

Profil:
Wzrost: 160 cm
Włosy: kasztanek
Stan: narzeczona :)
Partner: Ł.
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2009-05-08, 12:11   Ksiażki godne polecenia...

No właśnie macie takie książki? Ja ostatnio zaniedbałam troszkę moje książkowe hobby, ale mam już wolne i szukam teraz czegoś do pochłonięcia...

A książki, do których ja chętnie wracam to Bułhakowa - Mistrz i Małgorzata, Reymonta - Chłopi, Kosiński - Malowany ptak, Schmitt - Oskar i pani Róża, Terakowska - Ono...
Hmm.. pewnie jest ich jeszcze więcej, ale poki co tyle mi na myśl przychodzi ;-)

<serducho> Kiedy patrzy się razem w górę, niebo się przybliża ;)

REKLAMA

Mirabelka__22 

Informacje:
Dołączyła 828 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-05-08, 12:58   

Mężczyzna do towarzystwa- D. Stec z ostatnich.. Czytalam duzo ksiazek, ale takie autorki jak Siesicka juz was raczej nie zaineteresuja:P

Mialam 4 lata przerwy, wiec teraz nadrabiam. Jak trafie jeszcze na cos ciekawego to napisze:P

Nie jest rozsądne długo kochać, kochać bez przerwy to czyste szaleństwo...

Pachulka 

Informacje:
Dołączyła 906 dni temu

Profil:
Stan: panna
Partner: M.
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-06-12, 23:45   

:arrow: Dorota Terakowska "Tam gdzie spadają anioły "

:arrow: opowiadania E.E. Shmitt'a szczególnie "Oskar i Pani Róża"

użytkownica 

Informacje:
Dołączyła 429 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-06-26, 11:31   dobre książki

Ja czytam "Z pamiętnika psychoanalityka". Fajna rzecz, pozwala spojrzeć na siebie i swoje problemy z dystansem. No i ogólnie takim ciepłym językiem jest to napisane, widać, że autorka ma doświadczenie a nie wymyśla jakieś mądrości wyssane z palca. Poza tym czytałam ostatnio "Niezwykłą podróż Pomponiusza Flatusa" - zabawna i wciągająca, tylko krótka.

bikini 

Informacje:
Dołączyła 435 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-08-12, 22:15   

Z ostatnich "Zla krew" Gortata. Poza tym strasznie lubie "MW" Lysiaka. Lubie tez "Ludzkie Zoo" Desmonda Lewis i czasem wracam do "Wszyscy jestesmy dziecmi bogow"Danikena.

tuptunio 
aniołek ;)

Informacje:
Dołączyła 992 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-08-12, 23:25   

polecam "bogowie jak ludzie" Wolski Marcin. rewelka

Cytat:
Dawno temu na Ziemię przybył Urr - wśród potomnych nazywany Uranosem. Jego geny rozproszyły się wśród ludzi; każdy Europejczyk nosi w sobie jakąś cząstkę boga Uranosa, jednak w każdym następnym pokoleniu coraz mniejszą - telepatia, mimetyzm, lewitacja itp. ujawniają się w większym stężeniu tylko sporadycznie. Ludzie posiadający większą ilość genu Urra są wyszukiwani i krzyżowani, aby uzyskać osobnika o jak najwyższym współczynniku boskości. Na takiego szesnastoletniego "boga" czynią zakusy zarówno terroryści, jak i organizacja zwalczająca terroryzm. Przeszkadzają im, próbując chronić chłopaka, jego twórcy - współcześni herosi.

źródło http://www.biblionetka.pl

shape 

Informacje:
Dołączyła 423 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-09-21, 13:27   

często wracam do książek Cejrowskiego, ma człowiek talent do opowiadania swoich historii z podróży, jedną z lepszych książek jakie w życiu czytałam to "Życiorysy niepoprawne" Ryszarda Katarzyńskiego, opowiadająca losy Żydów podczas II Wojny Światowej, genialnie napisana, czyta się jednych tchem, niestety jest ciężko dostępna, ja ją odkryłam na goneta. net i teraz mogę powiedzieć, że jest to jedna z moich ulubionych książek

bikini 

Informacje:
Dołączyła 435 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-09-21, 17:43   

A ja teraz zaczynam czytac "Zlodziejke ksiazek" Zusaka. Bardzo mi sie podoba. Zachecily mnie slowa recenzenta z "Time'sa", ktory napisal, ze to jest podobne do "Rzezni nr 5" Vonneguta. Narazie twierdze, ze to jest lepsze :)

ihmo 

Informacje:
Dołączyła 445 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2009-09-22, 12:18   

bikini napisał/a:
A ja teraz zaczynam czytac "Zlodziejke ksiazek" Zusaka.

Kurczę, widziałam kiedyś tę książkę w księgarni, tylko akurat nie miałam kasy, żeby ją kupić. Szczerze mówiąc, moją uwagę zwróciła okładka - książka jest ślicznie wydana. Bardzo fajna na prezent.

Marta2012 

Informacje:
Dołączyła 344 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Wzrost: 174cm
Włosy: ciemny blond
Stan: Panna
Partner: Michał

Wysłany: 2009-09-22, 12:32   

Właśnie w weekend skończyłam czytać "Cedry pod śniegiem".
Piękna książka o niespełnionej miłości, wojnie i podziałach kulturowych.
Polecam :!:

Jeśli ktoś lubi się pośmiać i popłakać polecam również Grocholę " Kryształwy anioł ". Ta kobita ma talent do pisania, na początku książki płakałam ze śmiechu!

bikini 

Informacje:
Dołączyła 435 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-09-22, 12:42   

ihmo napisał/a:
bikini napisał/a:
A ja teraz zaczynam czytac "Zlodziejke ksiazek" Zusaka.

Kurczę, widziałam kiedyś tę książkę w księgarni, tylko akurat nie miałam kasy, żeby ją kupić. Szczerze mówiąc, moją uwagę zwróciła okładka - książka jest ślicznie wydana. Bardzo fajna na prezent.

Podobno nie powinno sie ksiazki oceniac po okladce, ale ta akurat naprawde jest pieknie wydana :) . Zawartosc jest rownie piekna.
Co do "Krysztalowego Aniola", widzialam w necie bardzo rozne opinie...

[ Dodano: 2009-09-24, 22:40 ]
No i zackochalam sie w Zusaku :) . Stalo sie. Wiec dzisiaj udam sie do swej samotni, by zapoznac sie z jego kolejna ksiazka- "Poslancem".

Etna 

Informacje:
Dołączyła 284 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-10-27, 13:14   

Przeczytałam niedawno Gone Michaela Granta:) ale mnie zaskoczyła ta książka....jak żadna inna, myślałam że to taka bajka dla dzieci a tu tyle mądrych wydarzeń, dla młodzieży na pewno przydatna ale i jak ja czytałam to sie nie nudziłam, wręcz przeciwnie- wizja świata bez dorosłych przedstawiona przez Granta pokazuje że wcale nie jest łatwo, że dzieci mimo wszystko z wieloma problemami nie umieją sobie poradzić same- całe miasto przestaje funkcjonować- nie ma odpowiedzialnych ludzi za szpitale, sklepy i tu akurat za elektrownie atomową:O wylania sie grupa która w miarę możliwości zajmuje się maluchami i chce wyrwać sie z tego nowego dla nich świata....wielu z nich odkrywa w sobie nadprzyrodzone moce:) jest tez kilka sytuacji gdzie zakręciła mi sie łezka w oku, a to wszystko przez bezsensowną rywalizacje dzieci:/ przeczytajcie bo warto...

bikini 

Informacje:
Dołączyła 435 dni temu

Profil:

Wysłany: 2009-10-28, 08:42   

Teraz czytam "Notatki z wystawy" Patricka Gale. To opowiesc o pewnej ekscentrycznej, znakomitej malarce. W trakcie czytania ekscentryzm ujawnia zupelnie nowe oblicze..

halynka 
wariatka :P

Informacje:
Dołączyła 346 dni temu

Profil:
Imię: Karina
Wzrost: 158
Włosy: obecnie lekko ruda :)
Stan: panna
Partner: M ;)
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-10-28, 10:37   

u mnie w mieście furorę robią książki Olgi Rudnickiej czytał ktoś?
"Martwe jezioro" to pierwsza cześć, "Czy ten rudy kot to pies?" 2 cześć opowieści
książki godne polecenia wg. mnie
Niedawno wyszła 3 książka tej autorki "Zacisze 13" nie mogę sie doczekać kiedy ją przeczytam

gwiazdeczka1888 

Informacje:
Dołączyła 308 dni temu

Profil:
Włosy: bląd
Stan: mężatka
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-10-28, 16:19   

ja czytałam te książki Olgi Rudnickiej. Zainteresowałam się, kiedy to pierwszy raz pojawiła się w DDTVN i wypowiadała się na temat pierwszej ksiażki "Martwe jezioro", zainteresowało mnie to, gdyż książki polecane przez TVN zawsze były strzałem w 10. Przynajmniej dla mnie. Tak więc pochłonęłam wszystkie. Trzecia jak tylko pojawiła się w sprzedaży znalazła miejsce u mnie na półce. Na wiosnę kolejna część Zacisza...

Odpowiedz do tematu