wciaga mnie, ale głównie czytam w drodze do pracy, wiadomo jak to z doskoku i jestem ciekawa co mozna w tylu tomach zmieścić. mam ochotę zajrzeć do innych części, ale się hamuję
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Ja wczoraj dosłownie pochłonęłam 2 kolejne części Białej Masajki
"Żegnaj Afryko" i "Moja afrykańska miłość"
dawno już nic nie czytałam z powodu braku wolnego czasu a teraz w trakcie choroby nadrabiam
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 78 dni temu Posty: 1008 Skąd: centrum
Profil: Wzrost: 173
Włosy: brąz
Stan: panna
Partner: mr. D.
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-26, 08:37
magdaaaaa napisał/a:
Roxi kto jest autorem?
Autorem jest Francuz Octave'a Mirbeau, o w ogóle w tamtych czasach słynął z pisania takiego rodzaju utworów, czyli trochę komedii trochę czystego naturalizmu
[ Dodano: 2008-09-26, 09:39 ]
malenka napisał/a:
Roxi, brzmi z opisu trochę jak "Niewolnica Isaura" w wersji literackiej
ale nie czytałam dlatego się nie wypowiadam
Hi hi z tego co wiem to "niewolnica Isaura" to chyba jakiś brazylijski serial był, ja tego nie oglądałam nigdy, ale wydaje mi sie że "pamiętnik panny służącej" to chyba nie ten sam klimat.
[ Dodano: 2008-09-26, 09:40 ]
niki napisał/a:
po reklamie dziewczyn zaczęłam czytać sagę o ludziach lodu ( narazie tylko 2 części za mną), wciąga, tylko czasu brak
Ja już "Sagę o Ludziach lodu" mam za soba, przeczytałam całą kilka lat temu, i na prawdę polecam!!
[ Dodano: 2008-09-26, 09:44 ]
I jeszcze jedno, jeśli któaś z Was byłaby zainteresowana "Pamiętnikem panny służącej" to czasem jest ten utwór przetłumaczony jako
"Dziennik panny służącej".
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 69 dni temu Posty: 41 Skąd: Rejowiec Fabryczny
Profil: Stan: żonka :-)
Partner: Arek
Wysłany: 2008-09-26, 11:06
kocham książki gdybym mogła to ostatnie pieniądze wydałabym na książki
ostatnio zachwyciła mnie książka Erich Segala "Akty wiary" po prostu czyta się jednym tchem
z czystym sumieniem mogę polecić też Barbarę Wood w zasadzie wszystkie jej książki które czytałam godne są przeczytania ja swoją przygodę z tą panią rozpoczęłam od "ulicy rajskich dziewic" tytuł sugerujący romans ale nic z tych rzeczy
no i pochłaniam sensacje i kryminały ostatnio Harlan Coben i Jonathan Kellerman
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 459 dni temu Posty: 656
Profil: Partner: mam Cię na oku
Wysłany: 2008-10-01, 14:08
Ja niedawno skończyłam czytać "Dumę i uprzedzenie" Jane Austin i muszę przyznać że świetna Napisana świetnie, śmieszne zwroty sytuacji. Jeśli jeszcze nie czytałyście to polecam
Przeczytalam wszystkie ksiazki P.Coelho . Zakochalam się w "Weronika postanawia umrzec" , "11 minut" i "Alchemik" . Polecam zwlaszcza ta 1szą.
Podobala mi sie tez "Zielona mila"Stephen King i "Czas zabijania" John Grisham. Na pewno oglądałyscie ekranizację
A ostatnio dostalam ksiazke "Nie zalezy mu na Tobie" Grega Behrendt . Choc z reguły poradników nie czytam, to ten mnie wciagnął. Równiez polecam, fajna ksiazeczka.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 58 dni temu Posty: 1120 Skąd: Tu i ówdzie :)
Profil: Wzrost: 165
Włosy: brunetka
Stan: panna
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-11, 13:57
a ja uwielbiam Sagi Saga o Ludziach Lodu autorstwa Margit Sandemo jest świetna,łączy w sobie wszystkie gatunki co tworzy niesamowitą całość i klimat 47 tomów )) ale czytanko lekkie i wciągające!!!
_________________ Gdy na mnie patrzysz to wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...! <Yo> ;p
ja własnie skończyła Wisniewskiego czy męzczyzni sa swiatu potrzebni? suuper. Facet rzeczowo opisuje faceta i jego zachowania , na co wpływa testosteron i skład plemnika i inne ciekawe rzeczy
cytat:kobiet , aby pójsc do łozka z mężczyzna potrzebuje bliskosci , zaufania , pocucia wiezi . mezczyzna - tylko łozka
w domah z betonu nie ma wolnej miłosci ale w jaskiniach tak . kobiety epoki kamienia chodziły w krzaki z coraz to nowym partnerem.
jest tam tez wzmianka o tym że ananas wpływa na smak spermy ,ale tylko swiezy , nie przetworzony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum