Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 266 dni temu Posty: 1305 Skąd: Kraków
Profil:
Wysłany: 2008-06-27, 16:11
ja przymierzam się do Murakamiego "Kafka nad morzem", chciałabym jeszcze przeczytać "Toy Wars" Ziemańskiego ponoć świetna książka a i wreszcie chcałabym się wziąć za krajewskiego wszystkie części o Breslau... pytanie kiedy ja wreszcie znajdę czas żeby czytać dla przyjemności...
Wczesnym latem 1892 roku w Japonii spadły obfitsze niż zwykle deszcze. Japończycy nazywają tę porę "deszczami śliwy", gdyż przychodzi ona, kiedy dojrzewające owoce zaczynają kusić nowymi doznaniami. Tak jak dziewczyna, która staje się kobietą. Dziewczyna taka jak ja. Odwieczna japońska tradycja związana z pięknem, erotyką i seksem skrywa wiele tajemnic, które poznać mogą tylko nieliczni. Dla cudzoziemców są one w ogóle niedostępne. Kiedy Amerykanin Edward Mallory w obawie przed zemstą groźnego japońskiego księcia Kira-samy musi ukryć piętnastoletnią córkę w Herbaciarni Drzewa Wspomnień, Kathlene wkracza niespodziewanie w zmysłowy świat gejsz. W czasie kolejnych lat w herbaciarni będącej ekskluzywnym klubem gejsz Kathlene uczy się sztuki uwodzenia i zaspokajania potrzeb mężczyzn. Przygotowuje się także do rytuału "sprzedaży wiosny", czyli utraty dziewictwa. Mężczyzną gotowym zapłacić za ten zaszczyt jest bogaty baron Tonda-sama, będący na usługach księcia Kira-samy. Baron podejrzewa, że piękna kandydatka na gejszę jest dziewczyną, której na zlecenie księcia od trzech lat poszukuje. Kathlene skrycie pragnie innego mężczyzny, wie jednak, że baronowi nie wolno się sprzeciwić. Gdyby się na to odważyła, ściągnęłaby śmiertelne niebezpieczeństwo zarówno na dom gejsz, jak i na siebie samą...
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 230 dni temu Posty: 6224 Skąd: z malej osadki
Profil: Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-07-03, 17:28
Madzia81, dziekuje ci za ta recenzje nie spodziewalam sie
chyba sobie kupie ta ksiazke bo bardzo lubie takie opowiesci
a kiedys bardzo podobny film ogladalam ale teraz nie pamietam juz jaki wiem tylko ze w filmie ta Geisza miala niebieskie oczy- takie piekne i tez z dziewczynki przerodzila sie w piekna kobiete
_________________ Kobieta kochana zawsze odnosi sukces...
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 228 dni temu Posty: 82
Profil: Imię: Basia
Włosy: Blond
Wysłany: 2008-07-04, 12:56
Ja korzystajac z urokow wakacjii,nie muszac czytac nudnych lektur bezsensownych itd.zaczelam czytac Serenade Wielka kariera czy prawdziwa milosc?? Malgorzaty Gutowkiej-Adamczyk.Fajnie sie zaczela,cos mi wyglada na a'la Bridget Jones,ale zobaczymy,narazie jest ok.
_________________ Tak kocham to zycie,ktore nie raz sypie mi sola w oczy....
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 164 dni temu Posty: 534 Skąd: Dublin
Profil: Imię: Agatka
Włosy: czane/czerwone:)
Stan: panna
Partner: Jacek
Wysłany: 2008-07-07, 11:47
nie wiem czy bylo poruszane jak zwykle z lenistwa za duzo stron czy ktoras czytala SAGE O LUDZIACH LODU ??????? ja oszalalam normalnie po tym i chetnie bym jeszcze z raz wciagnela
poza tym uwielbiam Mastertona... rewelacyjny jak dla mnie autor....
_________________ Your higher power may be God or Jesus Christ
It doesn't really matter much to me
Without each others help there ain't no hope for us
I'm living in a dream of fantasy...
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 230 dni temu Posty: 2907 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: Mila
Partner: L.
Wysłany: 2008-07-07, 12:41
Black_Angel, ja czytałam sagę...kilka razy!
Myślałam, że to będzie zwykłe romansidło, ale okazało się, że są tam moje klimaty: wiedźmy, czary, magia...bardzo mi się podobała i wciągnęła tak, że kilka razy już wracałam i czytałam całe 47 tomów od początku
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 164 dni temu Posty: 534 Skąd: Dublin
Profil: Imię: Agatka
Włosy: czane/czerwone:)
Stan: panna
Partner: Jacek
Wysłany: 2008-07-07, 13:17
Kahela, to ja Cie kocham bo ja tez Wiedzma
_________________ Your higher power may be God or Jesus Christ
It doesn't really matter much to me
Without each others help there ain't no hope for us
I'm living in a dream of fantasy...
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 412 dni temu Posty: 5559 Skąd: London City ;)
Profil: Imię: Ania
Partner: Lukasz
Wysłany: 2008-07-09, 10:48
tez kiedys sage czytalam,ale niestety nie wszytskie czesci
a teraz wlasnie skonczylam czytac Jodi Compton "Trzydziesta siodma godzina" - nawet mi sie spodobala,choc powiesci kryminalne to nie moje ulubione pozycje
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, ze Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum