Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 195 dni temu Posty: 41 Skąd: Zaczarowany las
Profil: Imię: Małgosia
Wzrost: 173
Włosy: blond
Wysłany: 2008-05-28, 16:17
ja sobie zamówiłam kilka książek na merlinie i czekam na paczkę
kupiłam tak
Ślepa wierzba i śpiąca kobieta Haruki Murakami
Kot w stanie czystym Terry Pratchett
i nowe przygody Mikołajka dla syna
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 689 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-06-03, 20:34
no i czytam oczywiście zamiast się uczyć te jego książki mają taki niezwykły klimat, taką tajemniczość i mnie to porywa jak skończę "Bridę" a pewnie skończę ją dzisiaj to chyba wezmę sobie pożyczę "Czarownicę z Portobello" i zostaną mi wtedy jeszcze tylko dwie książki Coelho których nie czytałam, czyli "Piąta góra" i "Zahir"
a na razie taki cytacik z Bridy...
"Jak mam rozpoznać swoją Drugą Połowę?
Nie bojąc się ryzyka.Ryzyka porażki, odrzucenia, rozczarowań. Nigdy nie wolno nam rezygnować z poszukiwania Miłości. Ten, kto przestaje szukać, przegrywa życie. "
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 195 dni temu Posty: 41 Skąd: Zaczarowany las
Profil: Imię: Małgosia
Wzrost: 173
Włosy: blond
Wysłany: 2008-06-09, 10:30
książki Haruki Murakami mają bardzo specyficzny klimat, i niektórzy się męczą i wymiekają, najlepiej zacząć od "Norwegian wood" albo "Przygody z owcą",
a potem już czyta się wszystkie po kolei
nie da się opisać... trzeba przeczytać...
ja kupuje na merlinie i tu mają chyba wszystkie pozycje tego autora
<link>
Ostatnio zmieniony przez madzia 2008-06-09, 14:05, w całości zmieniany 1 raz
Widzę, że i wy zapałałyście chęcią przeczytania Bridy, a ja szukając nowych lekturek, znalazłam stronkę, gdzie opisując historię spotkania własnej drugiej połówki, wygrać można książkę Coelho lub jeszcze lepiej- wycieczkę do Dublina. Oto ona:
<LINK>
Ostatnio zmieniony przez madzia 2008-06-15, 00:17, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Dołączyła 121 dni temu Posty: 274 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: Kasia
Włosy: brąz
Partner: Łukasz
Wysłany: 2008-06-18, 09:09
1parasolka, oj tak. Murakami jest bardzo specyficznym pisarzem. Mnie osobiście bardzo podobała się książka "Norwegian Wood".
Chętnie przeczytałabym "Bridę", pewnie za niedługo dostanę ją w swoje ręce, bo moja kumpela, zagorzała fanka Coelha na pewno ją kupi
Partner: Lukasz
Wysłany: 2008-06-18, 12:41
ja wlasnie czytam "Pokute" Ian'a McEwan...zaczyna mi sie podobac...
pozniej w planach mam "Bride"
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-06-19, 12:47
a ja obecnie dorwałam się do książki Christophera Holta "Kochankowie mojej matki"... zapowiada się całkiem ciekawie, ale przeczytałam dopiero 50 stron i jeszcze kupiłam sobie "Blond Gejsza" - to będzie następna w kolejce, uwielbiam takie książki o innych kulturach
ja właśnie złożyłam zamówienie w merlinie na "Kochanice króla", muszę tę książkę przeczytać, wczoraj widziałam film i strasznie jestem zafascynowana ta historią..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum