Informacje: Dołączyła 551 dni temu Posty: 6460 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-07, 15:47
hehehehe to zalezy co kto lubi ja jesli o mangi chodzi to zaczytuje sie teraz "berserkiem " moja kumpela lubi "brzoskwinie" ale mnie nie wciagneła jakos
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 504 dni temu Posty: 5526 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2008-01-07, 15:53
co to te
Madae napisał/a:
"berserkiem " moja kumpela lubi "brzoskwinie"
prosze o szczegóły ?? ja buszuje teraz po necie w poszukiwaniu czegos ciekawego i znalazłam coś takiego ,,Pragnienie. Nowela graficzna" Mahlew Nicolas . ,,Zło" Tomecki, Becla. ,,Kaznodzieja. Krew i i whisky" Ennis, Dillon. Opisy tych trzech mnie zaciekawiły.
Zamierzam cos przetestować, niedlugo lecę do Polski to bym sobie moze wczesniej cos zamowiła. No i może Pawła zarażę czytaniem... zaczynam od komiksów, bo gdy dzieci nie chca czytać to trzeba je komiksami zachęcić
Informacje: Dołączyła 551 dni temu Posty: 6460 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-07, 16:29
no to berserk powinien mu sie spodobac w skrócie ( wieeeelkim) blizej nieokreslony czas i miejsce...cos jakby sredniowiecze..trwa wojna pomiedzy 2 krolestwami...w jednym z nich zyje młody chłopiec syn najemnika....jego matka zmarła przy porodzie i ojciec obwinia go o smierc ukochanej...mały musi nauczyc sie władac mieczem by zarobic na swoje utrzymanie...trenuje go jego własny ojciecnie oszczedzajac go i dajac mu zbyt duzy miecz....mały jest jednak zawziety i osiaga niebywałe postepy... w bardzo młodym wieku zabija 1 człowieka i razem z grupa najemników stacza 1 walke.... ojciec jednak zamiast go pochwalic i cieszyc sie ze syn przezył upija sie i zaczyna go katowac w ich namiocie... mały w obronie własnej zabija ojca jednak reszta najemnikow zwraca sie przeciw niemyu, oskarza o zabojstwo i stara sie wymierzyc kare...chłopcu udaje sie jakos uciec z obozu...
kilka lat pozniej przyjmuje zlecenie obrony zamku ktory jest okupowany przez oddziały wrogiej armii i siejacego postrach niepokonanego generała...udaje mu sie go pokonac po czym otrzymujac zapłate oddala sie
nieopodal stacjonuje oddział innych najemnikow nazywających sie Jastrzebie... kilku z nich obserwuje z ukrycia naszego bohatera... wiedza ze niesie on ze soba sporo złota za wykonane zlecenie i chca go ograbic pytają o zgode swojego dowódce bosko przystojnego Griffitha. Griffith stwierdza ze to ich sprawa jak chcą to niech atakuja ale niech maja na uwadze ze nie dadza mu rady
Najemnicy nie słuchaja i przystepuja do ataku....jak łatwo mozna sie domyslec 2 ginie a 3 ratuje wysłana w ostatniej chwili prawa reka Griffitha piękna i równie niebezpieczna Caska...niestety ona tez nie moze sie mioerzyc z naszym bohaterem i zostaje wyratowana przez swego dowodce...
Griffith proponuje naszemu bohaterowi miejsce w swoim oddziale jednak ten sie nie zgadza i dochodzi do pojedynku... nasz bohater mimo ze ma wieeelki miecz przegrywa i nie ma wyjscia... jego zycie nalezy teraz do Griffitha...
Marzeniem Griffitha jest stworzenie armii ktora bedzie niepokonana oraz zdobycie tytułu szlacheckiego a nastepnie własnego zamku...
otrzymał on kiedys od wrózki amulet jajo demona...ktore ma mu to umozliwic...
Griffith i nasz bohater bardzo sie zaprzyjazniaja...Caska mimo ze zakochana z poczatku w Grifficie i nienawidzaca naszego bohatera zakochuje sie w nim...
pod koniec 1 serii Griffith popełnia bład...wykorzystuje nieletnią ksiezniczke i zostaje na tym przyłapany...trafia do lochow gdzie przez ponad rok jest torturowany... gdy przyjaciele przychodsza mu z pomoca okazuje sie ze ma popodcinane sciegna, nie ma jezyka, jest wychudzony i ledwie zywy...a z całego serca nienawidzi naszego bohatera ( Gattsa-bo tak ma na imie ) i pragnie Caski na ktora wczesniej nie zwracał uwagi... podczas ucieczki woż ktorym zostaje przewozony zostaje bez woznicy ( ktorego zabijaja zołnierze krola) i ponosza go konie
Griffith laduje w płytkiej sadzawce a behemot- amulet ktory otrzymał ozywa...składa on wtedy ofiare z własnego zycia i cały teren wraz z ludzmi zostaje przeniesiony przez bramy piekiel
w piekle wita go 4 lordow ktorzy w zamian za ofiare z jego przyjaciol oferuja mu tron... Griffith zgadza sie... wszyscy jego przyjaciele ( główni bohaterowie) zostaja naznaczeni i mimo stawiania oporu staja sie karmą dla demonów... na koniec przezywa tylko Casca i Gatts... Griffith przekształca sie w demona i unieruchamia Caskę...po czym zaczyna ja gwałcic na oczach Gattsa...nasz bohater próbuje ja ratowac jednak jakis demon odgryza mu reke i traci przytomnosc....
to tak na poczatek od tego momentu ( w anime to ok 25 odcinkow) zaczyna sie własciwa akcja mangi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum