Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 363 dni temu Posty: 273 Skąd: zewsząd
Profil: Imię: Ewelina
Wzrost: 169
Włosy: ciemna czekolada
Stan: w stałym związku
Wysłany: 2007-07-13, 12:58
heheh a ja polubiłam harry-ego potter-a no i jakieś 1-sze lepsze książki miłosne kt. wpadną do łapy ...aha i dużo ciekawych książek to były lektury szkolne
Informacje: Dołączył: 361 dni temu Posty: 42 Skąd: Opole
Profil: Wzrost: 167
Stan: żoneczka
Wysłany: 2007-07-13, 17:14
Madzia81 napisał/a:
stokrotko - zaciekawiłaś mnie ta książką oj chyba trzeba szybko ją zdobyć
naprawde jest super, chociaż tytu mówi zupełnie co innego bardziej spodziewałam sie czegoś w rodzaju "Czekolady" - nawet nakecili film o takim samym tytule.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 353 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-07-26, 14:43
Zaczęłam dzisiaj czytać Czarownicę z Portobello P. Coelho, chcialam kupić coś M. Nahacza ale nic nie było w mojej dziurze Wiec z braku laku Coelho. To jego czwarta książka którą czytam, zobaczymy.......
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 341 dni temu Posty: 570
Profil:
Wysłany: 2007-08-01, 23:51
Ja sie zaczytuję w książkach P.Coelho, ale nie przeczytałam jeszcze wszystkich, na razie wypożyczam, jeśli mi sie jakaś podoba, to w późniejszym czasie kupię.
Oczywiście nie wszystko można wypożyczyć, nie wszystkie są niestety, a poza tym bardzo duzo ludzi je wypożycza.
Jak na razie jestem pewna, że kupię Alchemika, Zachira-one wyjątkowo mi się spodobały. Czytałam jeszcze "Demon i Panna Prym"-bardzo daje do myślenia, "Pielgrzym"-strasznie mnie zmęczył, nawet nie byłam w stanie dokończyć tek książki , "Na brzegu Piedry usiadłam i płakałam"-fajna, ale, ale...nie wiem, czegoś tam jest za dużo, tylko nie potrafię teraz tego ująć w odpowiednie słowa.
Saga Tolkienowska Władca Pierścieni-po prostu cudo.
Oczywiście nasz czarodziej Harry Potter też jest super.
Lubię książki Karola Maya, kilka dni temu wypożyczyłam kolejne, tym razem 5
Kiedyś czytałam dużo książek Zelaznego i Andre Norton, świetna fantastyka, muszę kiedyś do niej wrócić, choć nie wiem czy teraz by mi się podobała.
Ale tak naprawdę nic nie przebije "Alicji w Krainie Czarów" Lewisa Carolla.
Nawet nie wiem jak opisać tę książkę, ta książka to po prostu mistrzostwo.
Wysłany: 2007-08-01, 23:54
jak to jest że niektórzy kochają czytać a inni nawet ksiązki do ręki nie wezmą dziwnie to może troche zabrzmi ale chicalabym lubic czytać ksiązki tylko z trudem mi to przychodzi bo prawdopodobnie (co caly czas mi rodzice powtarzaja) poprzez czytanie ksiazek wzbogaca sie słownictwo ah
[ Dodano: 2007-08-01, 23:56 ]
Nimfetka napisał/a:
Ale tak naprawdę nic nie przebije "Alicji w Krainie Czarów" Lewisa Carolla
chyba ja się skusze na tą książke ... ciekawe co to będzie po przeczytaniu 3 stron czy poleci na półkę zbierać kurz czy do konca przeczytam
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 341 dni temu Posty: 570
Profil:
Wysłany: 2007-08-02, 00:18
Dobra, może po prostu nie trafiłas na 'swoje' książki, takie które by Ci się spodobały.
Też tak miałam, nawet jeszcze za czasów L.O choć już wtedy zaczęłam kombinować z fantastyką. Poczytaj to i owo, wtedy określisz jakie książki najbardziej Cię interesują, bo nie wierzę, że żadna książka nie jest w sanie Cię sobą zainteresować
Nie no, zdziwiłabym się gdybyś Alicję w Krainie Czarów odstawiła w kąt, naprawdę.
Poz tym jesli nie lubisz czytać, to ta książka jest dla Ciebie, bo nie jest taka gruba, więc Cię nie wystraszy.
Zresztą ta książka jest niezmiernie ciekawa, nie będzie Cię w stanie znudzić, po prosotu NIE i koniec.
Widzę, że lubisz H.Pottera, więc Alicja powinna Ci się spodobać.
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 342 dni temu Posty: 25 Skąd: Słupsk
Profil: Imię: Iza
Wzrost: wysoka:)
Włosy: brunetka
Stan: wolniutka...
Wysłany: 2007-08-02, 00:37
Wiecie co? ja to np uwielbiam czytać książki Nory Roberts. Zawsze nikt mnie nie może odgonić od ksiązki jak już usiądę he he a co do Harrego... to praktycznie przeczytałam wszystkie tomy i musze powiedziec ze wciagaja te jego przygody poprostu lubie czytać i nic na to nie poradze
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 342 dni temu Posty: 25 Skąd: Słupsk
Profil: Imię: Iza
Wzrost: wysoka:)
Włosy: brunetka
Stan: wolniutka...
Wysłany: 2007-08-02, 01:55
hm... wiesz np mi sie bardzo podobały #
* Saga Klucze
# Klucz światła
# Klucz wiedzy
# Klucz odwagi\'
#
* Irlandzka trylogia
# Klejnoty słońca
# Łzy księżyca
# Serce oceanu
czy np\
# Szczypty magii
# Taniec marzeń ale tak to poprostu kazda przynajmniej mnie wciaga co do kryminałów
pod ps. J.D. Robb to wiesz kazda powiesc łaczy sie praktycznie ze soba troszke bo sledztwa prowadzi ta sama p. detektyw... ale sa bardzo wciagajace i moge z czystym sumieniem powiedziec ze mozesz sie na ktoras z nich skusic
Wysłany: 2007-08-02, 09:08
Nimfetka napisał/a:
Zresztą ta książka jest niezmiernie ciekawa, nie będzie Cię w stanie znudzić, po prosotu NIE i koniec.
Widzę, że lubisz H.Pottera, więc Alicja powinna Ci się spodobać.
jak w końcu zabiore się za czytanie to poinformuje czy odstawiłam czy nie
Fajna jest taka niegruba książeczka "Dziewczyny z Portofino" (zapomniałam nazwiska autorki, ale to Polka), a z zagranicznych to ostatnio zaczęłam czytać na merlinie fragmenty ksiązki Jaclyn Moriarty "Mam łóżko z racuchów" i chyba zamówię, bo mnie wciągnęło - fajna historia i ciekawie napisana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum