Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 412 dni temu Posty: 4057 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2007-06-18, 19:43
Madzia81 jeśli nie chcesz miec plam to radzę samoopalacz wymieszać z balsamem do ciała i gwarantuję, że nie będzie plam. Aha i pamiętaj, że samoopalacz należy rozsmarować bo jak nie to zostaną smugi.
A jedwab jest dobry ale też mi strasznie przetłuszcza włosy a mam bardzo suche na końcach a tłuste u nasady
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 601 dni temu Posty: 2958 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-18, 23:33
Jewel napisał/a:
Apropo tego jedwabiu. Jak sie go stosuje? Naklada sie po myciu? Splukuje go?
Nakłada się go na umyte włosy, suche lub wilgotne bez spłukiwania, tylko najlepiej tak jak pisze Jewel, tylko na końcówki bo przetłuszcza .. no i to naprawdę kilka kropelek się daje
jeśli nie chcesz miec plam to radzę samoopalacz wymieszać z balsamem do ciała i gwarantuję, że nie będzie plam. Aha i pamiętaj, że samoopalacz należy rozsmarować bo jak nie to zostaną smugi.
dziękuję, ale już cała opalenizna mi się pięknie wyrównała po kilku wizytach w solarium a teraz już lato idzie, więc samooplaczae nie będą mi potrzebne
Temat o kosmetykach bublach już jest a przydałby się też taki z tymi dobrymi kosmetykami a właśnie tak sobie pomyślałam, że niebawem czeka mnie zakup tuszu do rzęs i może mi coś podrzucicie nie mogę trafić na naprawdę dobry tusz. zawsze jest coś nie tak A ponieważ moje rzęsy pozostawiają wiele do życzenia, więc tusz musi być wydłużający, pogrubiający itd Macie jakieś swoje typy?
Oczywiście, temat nie dotyczy tylko tuszów jeśli chcecie zareklamować jakiś produkt, który szczególnie Wam przypadł do gustu i jest wart polecenia to śmiało
avon ''pełnia rzęs''
[ Dodano: 2007-07-02, 14:29 ]
madzia napisał/a:
Apropo tego jedwabiu. Jak sie go stosuje? Naklada sie po myciu? Splukuje go?
nakładaj na koncówki i nie spłukuj
[ Dodano: 2007-07-02, 14:35 ]
madzia napisał/a:
Heh
Lec na solarium Slonko
Po samoopalaczu moga ci wlasnie wyjsc rozne kolory
Samoopalacz sa plusy i minusy, od opalania na sloncu i w solce skora sie starzeje a od wysokich filtrow musisz przesiedziec dlugo na słoncu, ja polecam balsamy z dodatkiem samoopalacza, wazne jest to ze po otwarciu przewaznie nadaje sie 6 miesiecy do uzytku, potem to kiepski efekt-wiem bo zauwarzylam. Sprobuj może avon skin so soft w sprayu ja jestem zadowolona jest do jasnej i sredniej karnacji wybierz cos dla siebie
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 387 dni temu Posty: 7701 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-07-04, 20:37
tak apropo solarium...
Z natury jestem blada, sińce pod oczami jakbym miała ostrą anemię, te sprawy..
coś tam się opaliłam przez te ostatnie dni, ale chciałabym pójść na solarkę.
No i w związku z tym pytanie do was... Nigdy jeszcze nie byłam na solarium <mimo mojej "białości":) > i nie wiem na ile mam iść, na co mam uważać, jeśli chodzi o to ile mają lampy, czy stare czy nowe... itd
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 434 dni temu Posty: 4350
Profil:
Wysłany: 2007-07-04, 21:13
Jesli pierwszy raz to zaleca sie na 5 minut
Zapoznasz sie z tym wszystkim i jesli nic nie bedzie sie dzialo to za jakies pare dni (2, 3) na 7 min.
A pozniej juz stopniowo wiecej i wiecej. Mi kiedys tak zalecila wlascicielka solarium.
Co do lamp to wszedzie sa inne lozka i musisz dokladnie popytac na miejscu
_________________ Cała w twoich rękach, dzięki Tobie wiem co w życiu ważne jest...
Wysłany: 2007-07-04, 21:21
dopsz:) zapytam;)
dziękuję:)
a wiecie, że biorąc pod uwagę nasłonecznieni ogólnie i to jaka ilość promieni dociera do naszej skóry, tylko 21 minut solarium ROCZNIE nie 'sprzyja' rakowi skóry?
każda minuta więcej to "szansa" na nowe zwierzątko...
cerrata, chodze na solke od kilku dobrych lat wiec Ci cos powiem na ten temat
Jeśli dziesz pi raz pierwszy to zrob sobie "sesje" 5 dni pod rząd
dzien 1-4min
dzien 2-5min
dzien 3-6min
dzien 4-7min
dzien 5-8min
Poznien zrob sobie przerwe 3-4 dni i idz na 10 min, .. nastepnie mozesz zrobic sobie kolejna juz np.tygodniową przerwę i iść na 12-13 min
Kup sobie w solarium krem przyspieszajacy opalanie do jasnej karnacji-o ile masz jasną. Byle nie był rozgrzewajacy , bo bedziesz czerwona jak burak , rozpalona i do tego dojdzie ból.
Biorąc pod uwagę nasłonecznienie i solarium to nie przesadzajmy, ze słońce jest zdwsze...15 minut w solarium to 4-6h na słoncu.A pomyślcie.. Ludzie wyjezdzają np. nad morze i siedza na plazy całymi dniami,kapią sie, opalają ,skwarza na słoncu..Wiec nie sadze zeby solarium było az tak nie zdrowe. Owszem opalenizna jest inna niż ze słoneczka.. Ale kazda opalenizna na kazdym wygląda inaczej, bo kazdy człowiek ma inaczej rozłozony karoten w skorze i w innej ilości. Nie kazdy tez opali sie na "czekoladke" chodzac do solarium regiularnie opalisz sie do pewnego stopnia,pozneij chodzac jesli nie bedzie opalało mocniej oznacza to, ze skora wytworzyła juz tyle melaniny ile mogła.
Poza tym opalanie w solarium jest bezpieczniejsze niz na słoncu bo czlowiek sam jest w stanie przewidziec jaką porcje promieniowania słonecznego zaaplikuje sobie podczas jednego seansu.
Co do kosmetyku to polecam Ci :
Mega Bronzer do twarzy-przyspiesza opn wydzielanie melaniny w skorze i lekko natłuszcza.
Trzeba tez pamietać o regularnym balsamowaniu ciała , bo solka straaasznie wyszusza skorę.A jesli masz sucha skore to mocno ją natłuszczaj po kazdym opalaniu.
To narazie tyle
_________________ Kobiety mają przynajmniej stroje, a czym swoją pustkę mogą przykryć mężczyzni...??
Wysłany: 2007-07-06, 20:57
oj, już przepraszam:) obiecuję poprawę..
no to teraz w temacie:)
ja mam fioła na punkcie kremów, balsamów i drobnych "kosmetyczków":)
polecam Masło Kakaowe firmy Ziaja;) regeneruje, poprawia koloryt skóry i pachnie tak, że chciałoby się go zjeść. Tak jak mój balsam do ciała o zapachu (szkoda, że nie smaku... ) toffi..mhm... Ale raczej ni mo go w Polsce, bo przywieziony z Holandii. Ale tak pachnie...
Mam fioła również na punkcie zapachów jak widać:) I jeśli ktoś lubi kokosy... mhm...Perfumik o zapachu kokosa, ale nie taki badziewny kokos z Tesco.. Yves Rocher...mhm...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum