oj tak, mama zawsze wszystko wie... i czasem to mnie nawet trochę denerwuje, np. jak popstrykam się o coś z M. i nie chce mi się o tym opowiadać, bo wiem, że za chwilę znowu będziemy się do siebie uśmiechać, a mama od razu zabiera mnie do kuchni: "pokłóciliście się?"
co racja to racja... w zasadzie miałam okres buntu, jak prawie każdy w wielu młodzieńczym:D ale nikt tak nie rozumie własnego dziecka jak jego mama:) ja z moją mamą mam rewelacyjny kontakt w zasadzie od momentu kiedy mieszkamy osobno zaczęłam bardziej doceniać jej zaangażowanie w moje życie....
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 27 dni temu Posty: 197 Skąd: Dublin
Profil: Imię: Agatka
Włosy: czane/czerwone:)
Stan: panna
Partner: Jacek
Wysłany: 2008-06-11, 21:29
a ja odkad mieszkam ze swoim Jackiem za granica odkrylam ze mama moze byc przyjaciolka a wczesniej jak mieszkalam z rodzicami to masakra lepiej nie mowic... zakazy, nakazy, narzekania....
_________________ Your higher power may be God or Jesus Christ
It doesn't really matter much to me
Without each others help there ain't no hope for us
I'm living in a dream of fantasy...
ja nie mieszkam z rodzicami od 3 lat i nic w relacjach miedzy mna a mama sie nie zmienilo dalej sie madrzy, nie mozna sie jej wyzalic, bo zaraz kazdy o tym wie i te jej slowa "no bo takie jest zycie" zadnych rad, wskazowek, nic.. tylko madrzenie
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 232 dni temu Posty: 1076
Profil: Wzrost: 170
Włosy: brązowe
Wysłany: 2008-06-12, 10:15
Madzik , to jak moja mama tak próbowała to ją stopowałam, ż daję sobie rada sama, więc też sobie poradzę i chce tylko pogadać, a nie słuchać standardowych mądrości.
Wysłany: 2008-06-12, 13:25
mojej mamie sie wlacza czasem jeszcze radzenie mi a w szczegolnosci.. za moim partnerem nie przepada... wiec czasem probuje mi powiedziec zebym go zostawila itp. kiedys reagowalam krzykiem mowiac ze moje zycie moja sprawa... a teraz mowie jedno: Mamus, wiesz ze bardzo liczy sie dla mnie Twoje zdanie, aczkolwiek decyzja nalezy do mnie... i przy kilku razach sama juz sie nauczyla i mowi ze ona by zrobila tak i tak ale to jest moj wybor i ona naciskac nie bedzie :D:D
i powiem Wam ze wszystko jej moge powiedziec... nawet sie kiedys wyzalilam ze sie nie kochamy dlugo a mnie skreca
kiedys by mnie owrzeszczala a tak powiedziala tyko TY TO ZAWSZE BYLAS ZBOCZONA czasem dodaje ze mam to po tacie
powiem Wam ze wszystko jej moge powiedziec... nawet sie kiedys wyzalilam ze sie nie kochamy dlugo a mnie skreca
kiedys by mnie owrzeszczala a tak powiedziala tyko TY TO ZAWSZE BYLAS ZBOCZONA czasem dodaje ze mam to po tacie
Wysłany: 2008-06-12, 15:42
Madzik jestem pewna ze z Twoja mama tez sie tak da tylko trzeba znalezc na nia sposob u nas zadzialala odleglosc a nawet samo nie mieszkanie razem...
wiesz, skoro twoja mam lubi radzic badz szybsza o krok i spytaj czasem o bzdeta... mama a jak robisz krupnik??? bo ja probowalam i inaczej mi wychodzi, choc tez dobry cos w tym stylu... zaznaczaj ze wiesz ze ona robi cos dobrze ale i Ty potrafisz... po swojemu, ale tez wychodzi... jedyne czego moge Ci zyczyc to cierpliwosci :D:D ja nieraz zakanczam rozmowe mowiac ze musze cos zrobic bo poprostu nie chce mi sie juz sluchac
wiesz... a pozazdroscic to mozna mi chyba tylko tego ze ja i moja mama to jak naczynia polaczone mimo tysiecy kilometrow jak jest jej zle to ja czuje, i na odwrot...
i pamietaj, jaka by nie byla w koncu to Twoja mama )))
moje kontakty z rodzicami są różne czasem jest ok a czasem beznadziejnie...
ale przekonałam sie ze moja mama zawsze wczesniej zauważa wiele spraw , wiele jej rad się sprawdziło ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum