Jesli pierwsze oczarowanie mija i zaczyna nas denerwować zachowanie partnera to znaczy że nie kochamy tylko bylyśmy zakochanie.... Jeśli akceptujemy wady partnera wtedy możemy powiedziec kocham
_________________ " Tylko Miłość jest sensem istnienia..."
Pewnie że nie!!! Trzeba trafić na właściwą osobę z którą chce się przejść przez całe życie. I to właśnie jest
Wlasnie gdy jest to ta wlasciwa osoba to miom zdanie zwaizek przetrwa wszystko
Ja bylam raz juz w PL zareczona,ale gdy wyjechalam do niemiec ten zwiazek nie przetrwal nawet 2 mies.I to byla ta proba,ktorej nie przetrwalismy.Jakby mnie bardzo kochal przyjechalby do mnie,bo ja nie widzialam zadnych szans w PL wiec nie chcialam tam wracac.
Przed moim mezem bylam w zwiazku 4 lata-w sumie udany zwiazek,ale on nie byl polakiem i mimo,ze oboje sie staralismy nie wyszlo..byla duza roznica kultur i ja nie wytzrzymalam.
Z moim mezem jak zamieszkalam,tez bylo nie ciekawie,ale my do tej pory sie docieramy i jest coraz lepiej.
Zreszta zauwazylam jak na poczatku zwiazki sa wspaniale szybko sie koncza a jak zaczynaja sie powoli mnie intensywniej z problemami to zwiazek sie umacnia.
Informacje: Wiek: 18 Dołączyła 342 dni temu Posty: 593 Skąd: Zawiercie
Profil: Imię: Paulina
Wzrost: 165 cm
Włosy: szatynowy
Partner: Igor
Wysłany: 2008-01-16, 18:47
Nadia, po prostu przychodzi taki moment i juz wiesz: Tak to jest ten mezczyzna, bede z nim miala dzieci a na starosc bedziemy w jednej szklance trzymac sztuczna szczeke To oczywiscie zart, ale chodzi mi o to, ze wiesz juz ze on i zaden inny i myslisz o waszej przyszlosci, o stabilizacji (w sensie wspolny dom, dziecko, slub- niekoniecznie w tej kolejnosci ) ... W sumie to tak trudno opisac bo to jest takie uczucie calkowitej pewnosci, ze to ON!
_________________ Łapie chwile ulotne jak ulotka...
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 323 dni temu Posty: 13 Skąd: Krakow
Profil: Wzrost: 170
Stan: panna
Wysłany: 2008-01-16, 19:26
Alex1511 napisał/a:
Nadia, po prostu przychodzi taki moment i juz wiesz: Tak to jest ten mezczyzna, bede z nim miala dzieci a na starosc bedziemy w jednej szklance trzymac sztuczna szczeke To oczywiscie zart, ale chodzi mi o to, ze wiesz juz ze on i zaden inny i myslisz o waszej przyszlosci, o stabilizacji (w sensie wspolny dom, dziecko, slub- niekoniecznie w tej kolejnosci ) ... W sumie to tak trudno opisac bo to jest takie uczucie calkowitej pewnosci, ze to ON!
T.zn. ze kiedy osoba jest zakochana, to ona o tym nie mysli? Mam kilka kolezanek ktore odrazu jak natrafia na kogos mniej wiecej wartosciowego, odrazu maja plany na cale zycie, a potem oczywiscie bardzo im boli, kiedy wszystko sie konczy i obraz przyszlego zycia jest zupelnie rozwalony. Wiec mysle ze jakies inne wyznaczniki powinny byc.... bardzo mnie to ciekawi, poniewaz chce zdiagnozowac swoj zwiazek
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 323 dni temu Posty: 13 Skąd: Krakow
Profil: Wzrost: 170
Stan: panna
Wysłany: 2008-01-17, 00:03
Carisma napisał/a:
Ciężko mi będzie teraz zaufać jakiemuś facetowi...nie chciałabym, żeby to się znowu powtórzyło, że tylko ja się zaangażuję...
Mi sie wydaje ze nie mozna nigdy od poczatku zwiazku pokazywac swoje ogromne zaangazowanie. Mozna dac sobie wolnosc w wyrazaniu uczuc dopiero wtedy gdy sie upewnisz ze partner tez ma jakies uczucie. Ale zawsze ten balans musi byc pod kontrola zeby sie nie okazalo potem nagle ze nie ma odwzaemnienia. Taka kontrola wyrazania uczuc swoich i partnera jest na prawde bardzo wazna w zwiazku.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 376 dni temu Posty: 3588 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-17, 00:12
od początku nie,ale kiedyś trzeba...co do upewniania sie-czasami to trudne,nie siedzimy ani w głowach ani w sercach facetów i nie możemy byc tak do końca pewne jakie oni mają zamiary...znam kilka dobrych przykładów gdzie facet który przez kilka lat wyglądał na zakochanego po uszy okazywał sie świnią bo tak naprawde przez ten cały czas kłamał i zdradzał...wiem że nie wszyscy tacy są,ale prawda jest taka że nie można sie tak ciągle asekurowac.to nie zapewni szczęścia.trzeba liczyc na to że jednak trafiłyśmy na dobry egzemplarz
_________________ wiesz kto-tego czego szukasz ja już tu nie napisze,nie marnuj czasu!!!!!!!!!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum