Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Komputery
Autor Wiadomość
madzia 

Informacje:
Dołączyła 434 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-08-08, 20:14   

Ok :-D znalazlam tez taki Real VNC 4.1.2 ale dzis go nie przetestujemy bo skype nawala i nie mozna sie dogadac :evil: ;-)

REKLAMA

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 601 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-08-09, 17:33   

O, ja już sobie przypomniałam. Program nazywa się Radmin - tyle że to program do zdalnego sterowania drugim komputerem a nie tylko pulpitem :D

madzia 

Informacje:
Dołączyła 434 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-08-09, 21:52   

Znam ;-) Testowalismy...no fakt, zupelnie nie to co chceilismy ;-) a dzis jakos zapomnielismy przetestowac ten o ktorym wspomnialam wczesniej :roll: :-)

Madae 

Informacje:
Dołączyła 414 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-24, 21:31   

mam wieeelki problem....

mam na kompie 2 partycje "C" i "D"
C zajmuje 7,68GB a D 56,1 GB ( łacznie mam *)GB ... no ale spisałam dane z własciwosci :P )
Na C mam oprogramowanie i programy wszelkiego kalibru czyli np all playera, aqq, nero, i takie tam.... na D trzymam swoje smieci czyli filmy, tapety, muzyke, gry itp, itd...
Problem polega na tym ze od jakiegos czasu systematycznie znika mi miejsce na dysku C :!: doszło do tego ze raz na 30 minut musze wyłaczac, lub resetowac kompa bo na c jest 0 wolnego miejsca a zeby wszystko działało jak trzeba musi byc najmniej 200 MG... o 200 to ja juz pomarzyć moge bo nawet po wył pozostaje mi góra 140MB...
własnie przed chwila kompa zresetowałam i szlag trafił wszystkie moje zakładki ulubione w mozzilli :cry: tak już dłuzej być nie moze :-( czy musze formatowac dysk ??? co to sie u mnie dzieje ??? POMOCY :-(

madzia 

Informacje:
Dołączyła 434 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-24, 22:06   

Madae, Ja na kompie mialam kiedys to samo. Na C caly system, program files itd. itp. a na D i E fotki filmy itd. czyli nasze rzeczy. I na C co chwila wyskakiwalo mi ze mam malo miejsca. Przyczyna byla prosta. (nie wiem jak ty) ale ja tzn. Mis zapisywal w folderach na C sciagane filmy, muzyke itd. to nam zzerlo miejsce. dodatkowo sciagane pliki na bezaco rozna w rozmiar i non stop wyskakiwalo ze brak miejsca. trzeba bylo sciagane poprzenosic ;-)

Ale to wskazowka jesli cos ciagniesz ;-) Jesli nie to ja niestety nie wiem w czym problemos :oops: ;-)

Madae 

Informacje:
Dołączyła 414 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-24, 22:09   

taaak tez tak miałam :P i prawie szlag mnie trafił bo film ktory 2 tyg przez bit torrenta sciagałam musiaam usunac i zaczac sciagac od poczatku tyle ze na D... w obecnej chwili sprawdziłam wszystko co sciagam i idzie to na D :D wiec to chyba nie to.....

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 601 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-09-24, 22:26   

widocznie masz za mało miejsca na dysku C :P pokasuj wszystko co możliwe :) i przy okazji sprawdź sobie jakimiś antywirusami czy to nie czasem jakiś wirusowy chochlik :)

Madae 

Informacje:
Dołączyła 414 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-24, 23:02   

z tym miejscem to jest tak ze jak wchodze na C i mam 4 foldery : Windows, Program Files, Programy ( z instalkami : aqq, winamp itp...) i Documents and Settings w ktorym jest cos nie tak... wchodzac w niego mam kolejne foldery : All Users i Madae z ktora jest cos nie tak( chodzi o folder :P bo ze zemna to juz pewnie dawno zauważyłyscie :P ).... wchodze w Madae i mam : Cookies, Gadu-Gadu, Menu Start, Moje Dokumenty, Pulpit, Wapster- i tu jest pies pogrzebany....wchodzac we własciwosci folderu Madae mam takie dane:

Madae
Rozmiar : 12,9 GB (bajtów: 13 922 030 636)
Rozmiar na dysku : 3,81 GB (bajtów: 4 093 576 972)
Zawiera : 9 399 plików 730 folderów
a to wierutna bzdura !!!

w środku mam 7 folderow:
1. Cookies
Rozmiar : 36,1 KB (bajtów: 36 971)
Rozmiar na dysku : 56,0 KB (bajtów: 57 344)
Zawiera : 14 plików, 0 folderów

2. Menu Start
Rozmiar : 23,0 KB (bajtów: 23 638)
Rozmiar na dysku : 116 KB (bajtów: 118 784)
Zawiera : 29 plików, 10 folderów

3. Pulpit
Rozmiar : 423 KB (bajtów: 433 827)
Rozmiar na dysku : 428 KB (bajtów: 438 272)
Zawiera : 2 plików, 0 folderów

4. UserData
Rozmiar : 32,2 KB (bajtów: 32 992)
Rozmiar na dysku : 40,0 KB (bajtów: 40 960)
Zawiera : 3 plików, 4 folderów

5. Gadu-Gadu
Rozmiar : 59,8 KB (bajtów: 61 298)
Rozmiar na dysku : 180 KB (bajtów: 184 320)
Zawiera : 35 plików, 15 folderów

6. Moje Dokumenty
Rozmiar : 282 KB (bajtów: 289 288)
Rozmiar na dysku : 296 KB (bajtów: 303 104)
Zawiera : 7 plików, 30 folderów

7. Wapster
Rozmiar : 44,1 MB (bajtów: 46 260 556)
Rozmiar na dysku : 46,8 MB (bajtów: 49 090 224)
Zawiera : 1 098 plików, 51 folderów

mam tez plik Ulubione z Explorera
Rozmiar : 1,12 KB (bajtów: 1 152)
Rozmiar na dysku : 36,0 KB (bajtów: 36 864)
Zawiera : 9 plików, 2 folderów.............................
...................
..................
.........
.
.....a gdzie reszta mniejsca i tych folderów( miało byc przeciez 730) ???

co do wirusów to znalazłam ale sa od dawna w kwarantannie...... nic nowego nie namierzyłam ...

Opis zdjecia:

Plik ściągnięto 4 raz(y) 72,67 KB

Ostatnio zmieniony przez Madae 2007-09-24, 23:10, w całości zmieniany 2 razy  

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 349 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-24, 23:04   

O rany, jak dla mnie to wszystko jest tak, jakby Madae napisała co najmniej w języku suahili :mrgreen:
Ja mam kolegę, który mi wszystkie komputerowe sprawy rozwiązuje, więc jakby coś, to jemu ten temat pokażę ;-)

Madae 

Informacje:
Dołączyła 414 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-24, 23:09   

wieeelkie dzieki :D jakby trza było jeszcze cosik sprawdzic to no problemo :D potrzebne dane zapodam :D

martula 
[*][*][*]

Informacje:
Dołączyła 286 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Włosy: blond
Stan: zakochana
Partner: Aruś
Wysłany: 2007-10-09, 12:20   

Madae, a włącz w opcjach folderów wyświetlanie ukrytych folderów i plików.
W Win XP na dyskach tworzony jest folder System Volume Information - jako ukryty. Przechowuje dane do odzyskiwania systemu. Jeśli to ten folder zajmuje b. dużo miejsca, to może należy zastosować poniższą radę :-D
Mogą też być pliki tymczasowe, nie pamiętam czy też w jakimś ukrytym folderze, czy nie. :-|
Niestety narazie nie mogę wklejać linków, dlatego wkleję tą radę zaczerpniętą ze strony idg z działu porady. Narazie bez obrazków - za mało postów. :-P

System Volume Information - 1,5 GB zmarnowanego dysku? (tylko dla zaawansowanych użytkowników)

10 marca 2006
PC World Komputer

Na dysku każdego komputera pracującego pod kontrolą Windows XP/Server 2003 znajduje się folder System Volume Information. Bardzo często zajmuje on kilka gigabajtów, co nie zawsze jest nam na rękę. Jak sobie z nim poradzić?

System Volume Information to zwykle ukryty folder znajdujący się najczęściej na dysku C:. Da się go zobaczyć dopiero po zaznaczeniu [dowolne okno Eksploratora] -> Narzędzia -> Opcje folderów -> Widok > Pokaż ukryte pliki i foldery oraz odznaczeniu Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego (zalecane).

Przy domyślnych ustawieniach nawet administrator komputera nie ma do niego dostępu. Jest jednak na to sposób: należy kliknąć weń prawym klawiszem, wybrać Właściwości -> Zabezpieczenia -> Dodaj....

W oknie dialogowym trzeba wpisać nazwę użytkownika, który powinien mieć możliwość wejścia i modyfikacji do System Volume Information - będzie to prawdopodobnie Administrator (w komputerze autora jest to konto o nazwie user). Warto sprawdzić zawartość okienka Uprawnienia dla - opcja Pełna kontrola powinna być zaznaczona.

Teraz możemy wejść do katalogu _restore{...} - mamy tam wszystkie punkty odzyskiwania systemu. W zależności od konfiguracji komputera oraz czasu, jaki upłynął od instalacji Windows, możemy skasować od kilkudziesięciu do kilku gigabajtów danych zgromadzonych w katalogach o nazwie RP[liczba].

UWAGA! Jeśli często zmieniamy konfigurację komputera, nie należy kasować niczego! Nie należy również kasować żadnych plików *.cfg i *.log. Zdecydowanie NIE NALEŻY kasować dwóch ostatnich punktów przywracania systemu - nie wiadomo, kiedy mogą się przydać! NIE WOLNO też kasować niczego, jeśli pracujemy na komputerze z testową wersją Windows Vista!

Uwaga! Konfiguracja sprzętowa komputera, posiadany system operacyjny wraz z uaktualnieniami, a także inne zainstalowane w systemie programy mogą mieć wpływ na skuteczność wskazówek prezentowanych w sekcji "Porada dnia". W przypadku niektórych konfiguracji sprzętowo-programowych zastosowanie się do danej porady może nie przynieść efektu - redakcja nie ponosi za to odpowiedzialności.

Madae 

Informacje:
Dołączyła 414 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-09, 20:31   

qrde blaszka :P masz racje :P .... to własnie przez to :( no trudno :P formacik szczele :D

WIEEELKIE DZIĘKI martula :mrgreen:

a tewraz mam kolejny problem :D wagi pańsdtwowej normalnie :!: otóz mam cycki .... no w sumie to nie nowina :P ale ja mam nowe cycochy :mrgreen: a dokładnie avatarka :D juz go uwielbiam ale mam z nim problem :P
a nawet 2 :!:

po 1. primo ;) jest zbyt duzy...ale tylko ino z deczka :-/ ja chwilowo jestem na awaryjnym sprzecie wiec miałabym prosbe taką :) słyszałam ze giffy mozna przerabiac w photoshopie tak ze dalej sie ruszają :-o i własnie prosiłabym jakas dobra duszyczke o zmniejszenie mi odrobinke tych cycków :)

wiec jesliby ktos był tak miły to oto one ( zastrzegam sobie prawa autorskie:P - żartuje :D )

po 2. tyż primo :D moje cycochy chyba przemeldowac jakos trzeba... bo mi pisze ze pod złym adresem mieszkaja

Ten adres email jest nieprawidłowy
Wpisane przez Ciebie hasło nie pasuje do zapisanego w bazie danych

Obrazek musi być mniejszy niż 80 pikseli szerokości i 120 pikseli wysokości

o co w tym biega :?:
120animated1.gif
Plik ściągnięto 191 raz(y) 31,04 KB

madzia 

Informacje:
Dołączyła 434 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-09, 20:42   

Ja nie pomoge bo nie mam PS <bezradny>

Madae napisał/a:
Ten adres email jest nieprawidłowy
Wpisane przez Ciebie hasło nie pasuje do zapisanego w bazie danych

Tak ja tez to wczesniej zauwazylam, jest chyba jakis problem na forum...raz to o czym juz w SB pisalysmy a dwa ze wlasnie nie da sie uaktualnic profilu.

Madae 

Informacje:
Dołączyła 414 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-10-09, 20:51   

<hmm> ahaaaaaa..... no to wsio jasne :P mamy tak zdolnych moderatorow ze problemem sie nie martwie :P bankowo naprawia :D bym pomogła...ale ja nawet cycków zmniejszyc nie umiem sama hahahahaha :D
dzieki madziu <przytul> chęci tyż sie licza :mrgreen:

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 386 dni temu

Profil:
Imię: Alina
Wzrost: niski
Włosy: blond
Stan: zaręczona :)
Partner: Krzysiek
Wysłany: 2007-10-09, 22:25   

spróbowałam te Twoje cyce przerobic ale nie w PS bo nie moglam sobie z tym poradzic a w tym się nie ruszają :-/
120animated1_186.gif
Plik ściągnięto 166 raz(y) 4,61 KB

Odpowiedz do tematu