Nowy serial na TVN od 2 marca
Klub Szalonych Dziewic
[ Dodano: 2010-02-18, 20:28 ]
"Klub Szalonych Dziewic" to odważna obyczajowo opowieść o współczesnych kobietach z dużego miasta: ambitnych, śmiałych, seksownych i inteligentnych. Bohaterki przedstawione w serialu różnią się od innych kobiecych postaci do tej pory znanych z polskich produkcji. Są bardziej wyemancypowane
i przebojowe. To silne i niezależne kobiety, które za odwagę bycia sobą, niejednokrotnie płacą wysoką cenę.
Bohaterki serialu to przyjaciółki ze szkolnych lat: Daria (Dominika Łakomska), Joanna (Monika Buchowiec), Karolina (Anna Przybylska) i Magda (Anna Dereszowska). W przyjaźni są sobie niezwykle oddane, wierne i szczere. Ich rytuałem są cotygodniowe spotkania w pubie, gdzie przy ulubionym drinku - Szalona Dziewica - rozmawiają bez zahamowań o facetach, seksie i codziennych zdarzeniach.
Każda z przyjaciółek dąży do realizacji własnej drogi życiowej, nawet jeśli zdarzają im się porażki, nie żałują podjętych wyborów. Ich odwaga i bezkompromisowość determinują relacje z mężczyznami, które w efekcie pozbawione są schematów
i klasycznego myślenia o wspólnym życiu.
Paradoksalnie dziewczyny z serialu, tak jak wiele współczesnych kobiet, mają lepiej dobrane sukienki niż mężczyzn. Zarówno szczęście jak i ukochany są przecież
w obecnym świecie trudne do zdobycia i jeszcze trudniejsze do utrzymania.
Zrodlo :Plejada pl
Ostatnio zmieniony przez zaneta1 2010-02-18, 20:31, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 327 dni temu Posty: 1588 Skąd: Białystok
Profil: Stan: Z Nim ;*
Partner: D.
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-18, 23:06
A ja pochwale sie, ze ogladalam juz pierwszy odcinek Na poczatku lekko dretwy, pozniej zaczal sie rozkrecac. Jak sie skonczyl, to z niedowiarzaniem zapytalam "Juz koniec?" Spodobal mi sie, taki przyjemny, lekki, troche w stylu "nigdy w zyciu".
Nowy serial TVN "Klub szalonych dziewic" będzie miał swoją premierę we wtorek 2 marca o godz. 21.30. Przeczytaj, kto jest kim w tym serialu!
Bohaterki serialu to przyjaciółki ze szkolnych lat: Daria (Dominika Łakomska), Joanna (Monika Buchowiec), Karolina (Anna Przybylska) i Magda (Anna Dereszowska). Są piękne, silne i niezależne. Do tego bardzo seksowne i śmiałe.
"Bywają charakterne. To takie babki z krwi i kości. Jestem przekonana, że widzowie je polubią" - twierdzi Anna Przybylska. "Mnie osobiście najbardziej podoba się to, że choć są naprawdę różne, a ich ścieżki zawodowe nie pokrywają się, nie tracą ze sobą kontaktu. W wolnym czasie spotykają się w ulubionej klubokawiarni "Stołówka", aby porozmawiać na tematy błahe i poważne".
Karolina (Anna Przybylska)
Z zawodu jest masażystką. Ma swój własny gabinet odnowy biologicznej.
"Jako jedynaczka została wychowana na indywidualistkę" - mówi Anna Przybylska. "Charakteryzuje się dosyć kąśliwą ripostą. Bywa złośliwa. W relacjach damsko-męskich lubi dominować. Przyjaciółki będą często spotykały się w salonie mojej bohaterki, aby przy masażu pogadać o problemach z partnerami, w domu czy pracy".
Magda (Anna Dereszowska)
To typowa kobieta sukcesu. Pracuje jako dziennikarka w czasopiśmie biznesowym swojego narzeczonego (Jacek Poniedziałek). "Jest wyjątkowo ambitna. W życiu stawia przede wszystkim na robienie kariery. W dość szybkim czasie zostaje naczelną odważnego pisma dla kobiet "SuperEgo". Nowa funkcja będzie sprawiała jej mnóstwo satysfakcji i zadowolenia. W sferze prywatnej z kolei pojawią się pewne dość poważne problemy" - tak Anna Dereszowska opowiada o swojej bohaterce.
Joanna (Monika Buchowiec)
Spełnia się jako prawniczka. Jest oddaną pracownicą. Lubi pomagać ludziom. Ma w sobie duże pokłady współczucia i ciepła dla nich. Czuje wręcz, że przez swój zawód ma misję do wypełnienia. "W życiu prywatnym to zdeklarowana singielka" - zdradza Monika Buchowiec. "Często podkreśla, że nie wierzy w totalną miłość między kobietą a mężczyzną. Jej zdaniem uczucie kończy się po etapie zauroczenia. Jej poglądy obrócą się jednak przeciwko niej - Joanna zakocha się na zabój. Sprawi jej to niemało problemów, ponieważ nigdy dotąd nie była w prawdziwym związku".
Daria (Dominika Łakomska)
Jako jedyna spośród przyjaciółek nie pracuje. Realizuje się jako kochająca żona i matka dwójki dzieci. "Moja bohaterka to kobieta-zagadka" - wyjawia aktorka. "Przez pierwsze odcinki serialu będzie wydawała się najbardziej zrównoważoną, spokojną i poukładaną. Pewnego dnia coś w niej pęknie. Będzie miała dosyć trwania w nudnym schemacie i monotonii jej codzienności. Jako ambitny typ postanowi zawalczyć o siebie i kawałek własnej prywatności. Dla jej męża będzie to szok".
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 321 dni temu Posty: 2227 Skąd: daleko stąd :)
Profil: Partner: Chłopisko kochane ;)
Wysłany: 2010-02-19, 08:42
Elodi napisał/a:
Chociaż zastanawiam się, czy to nie kopia "seksu w wielkim mieście"
właśnie... mnie śmierdzi kolejną wersją ameryki przerobiona na polskie realia pewnie oglądnę jeden odcinek i na tym sie skończy Przestałam sobie robic nadzieje, że polskie seriale mogą mieć jakis poziom
ja przyznam ze tresc nie bardzo mnie zaciekawiła no i ta wszedzie ostatnio będąca Dereszowska , której nie lubie. wiec na dzien dzisiejszy nie planuje , ale kto nie , nie mowie na sto procent.
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 884 dni temu Posty: 2684 Skąd: Kraków
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-02-19, 16:37
magdaaaaa napisał/a:
Dereszowska
to już jest przegięcie. Ciągle gra nie dość, że to samo to jeszcze wszędzie.Jakby nie było innych aktorek. Przybylską lubię obawiam się że skończy się na wizji kobiet niby wyzwolonych, które tak naprawdę gadają tylko o facetach i stukają się tymi kieliszkami... ale warto zobaczyć najpierw nim się oceni...
_________________ "So I find a reason to shave my legs
Each single morning..."
ja nie oglądałam seksu w wielkim mieście więc nie mam porównania ale oglądałam w internecie juz 2 pierwsze odcinki i straaaaaaasznie mi się podoba aktorki jak dla mnie idealnie pasują do tych ról szkoda, że w internecie nie ma dalszych odcinków
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 503 dni temu Posty: 464 Skąd: pomorskie
Profil: Imię: karina
Włosy: brąz
Stan: panna
Partner: m*
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-02, 18:13
tez nie moge sie juz doczekac .....tez mam takie wrazenie wstepne o serialu ,że sa w guscie lejdis....i to bardzo pozytywne!!!!
_________________ Większość ludzi jest jak opadłe liście,które rozwiewa wiatr.Krążą w powietrzu,a potem spadają na ziemię.Ale nieliczni są jak gwiazdy,które poruszają się po ustalonym kursie,gdzie nie moze ich dosięgnąć wiatr.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 679 dni temu Posty: 1574 Skąd: The Ketchup city
Profil: Imię: Kasia
Wzrost: 167 cm
Włosy: Blond w porywach do brązu;)
Stan: Weekendowa żonka:)
Partner: Krzyś
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-02, 19:09
Obejrzę, choć uwielbiałam "Seks w wielkim mieście" i obawiam się, że będę ten serial ciągle z "Seksem..." porównywać. No, ale nie chcę być uprzedzona, obejrzę i się przekonam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum