Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Kiedy czas na dziecko?
Autor Wiadomość
monia66 
ciamciaramcia :D

Informacje:
Dołączyła 315 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-02-12, 10:50   

Mi i mojemy K tez sie na razie niespieszy aby miec dzieci. Gadalismy o tym i oboje jestesmy zgodni , ze dopiero po slubie chcemy miec dziecko. No i tak jak piszecie dziewczyny
magdaaaaa napisał/a:
praca
jest rownie wazna. Bo jak utrzyma sie potem takie dziecko nie majac pracy <bezradny> a zapozyczac sie u rodzicow po to aby utrzymac dziecko :-( to juz w ogole odpada

REKLAMA

Lolka000 
Pomieszanie Zmysłów

Informacje:
Dołączyła 743 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-02-12, 11:11   

no dla mnie jest nie do pojęcia planować dziecko nie mając mieszkania, zabezpieczenia finansowego, perspektyw... trzeba najpierw poukładać sobie życie a potem powiększać rodzinę ;-) przynajmniej my z B. mamy takie zdanie na ten temat ;-)

NIE WYSTARCZY POKOCHAĆ... TRZEBA JESZCZE UMIEĆ PRZENIEŚĆ TĘ MIŁOŚĆ PRZEZ CAŁE ŻYCIE...

saja 
na pełnych obrotach

Informacje:
Dołączyła 851 dni temu

Profil:
Imię: S.
Wzrost: malutka
Włosy: czarnulka
Stan: szczęśliwa żonka:)
Partner: P.
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-02-12, 12:58   

Lolka000 napisał/a:
trzeba najpierw poukładać sobie życie a potem powiększać rodzinę ;-)

Bardzo rozsadne podejscie do sprawy .... :mrgreen:

„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

oliandas 

Informacje:
Dołączyła 361 dni temu

Profil:

Wysłany: 2010-02-13, 11:15   

No faktycznie trzeba najpierw poukładać sobie życie, kochający mąż, własne mieszkanie, itp ale pamiętajcie że czas leci a po 30tce już trudniej o pierwsze dziecko.

Roxi 

Informacje:
Dołączyła 682 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-02-14, 08:27   

ja też jestem zdania że najpierw przede wszystkim ślub a potem poukładanie sobie wszystkiego co zwiazane z pracą, ja narazie nie pracuję na stałe bo jestem na zastępstwie a więć do dzieci mi nie spieszno ;-)

emilkakocham 

Informacje:
Dołączyła 187 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-02-14, 12:16   

Tilia napisał/a:
emilkakocham, napisałaś ten post i z niego wynika,że te bliźniaki są Twoją wpadką. Dobrze,że wcześniej czytałam inny wątek i wiem,że bliźniaki masz już kilka lat później ;-)

bo ten starszy to już ma 5 lat

Gosiak 11 

Informacje:
Dołączyła 85 dni temu

Profil:
Wzrost: 170
Włosy: Kasztanowe
Stan: Mężatka
Partner: Grzegorz
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-05-26, 13:38   

Przed ślubem miałam plany-popracuję dwa trzy lata i postaramy się o dziecko. Niestety nie wszystko w życiu da się zaplanować...Pracy znaleźć nie mogę a pragnienie posiadania dziecka coraz większe. Wiadomo że najlepiej by było gdybym mogła choć przez krótki okres popracować, żeby zdobyć jakieś doświadczenie. Inaczej potem ze zdobyciem pracy będzie jeszcze gorzej, ale jest jak jest, czekać w nieskończoność nie będziemy, bo latka lecą. Często jest tak, że ludzie odkładają decyzję o dziecku bo jeszcze nie pora, a jak chcą dzidziusia to okazuje się że są problemy, bo już nie mogą...Sytuacja finansowa nie jest rewelacyjna, ale są ludzie w gorszej sytuacji i sobie radzą. Trzymajcie za nas kciuki. Na razie pierwszy miesiąc starań bezowocny... <zleee>

magdaaaaa 

Informacje:
Dołączyła 698 dni temu

Profil:
Imię: Magdalena
Wzrost: 158
Włosy: brązowe
Stan: wolna

Wysłany: 2010-05-26, 13:51   

gosiak moja kolezanka po slubie dala sobie pol roku na znalezienie pracy a potem dziecko, nie udalo jej sie z praca, jest na stazu i postarali sie o dzidziusia.Urodzin sie ono 14 miesiecy po slubie. Jej maz pracuje , mnostwo rzeczy dostali od rodziny i znajomych i sa rozsadni wiec wiem ze sobie poradza.
ja zawsze mowiłam ze pierwsze dziecko chce przed 30 , na razie mam 25 lat wiec jeszcze czas, ale mysle ze jak bede miec prace to sie w ciagu 5 lat postaram. wiadomo kobieta nie jest cale zycie plodna, a nigdy nie wiadomo czy tak szybko sie uda.

Mirabelka__22 

Informacje:
Dołączyła 828 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-05-31, 10:42   

Misiulka od 18-stki chciałaś zajść w ciążę?
Nie obraź się, ale jakoś nie wierzę w połowę tego co piszesz....za kolorowo <bezradny>

To super że się cieszysz bejbikiem, ale piszesz jakby to był jedyny cel w Twoim życiu (?)
Chyba że faktycznie odczuwasz tak silny instynkt?

Widzę babki że nieźle celujecie :mrgreen:

post przeniesiony

Nie jest rozsądne długo kochać, kochać bez przerwy to czyste szaleństwo...

Ostatnio zmieniony przez madzia 2010-05-31, 11:38, w całości zmieniany 1 raz  

MISIULKA21 
szczesliwa.....

Informacje:
Dołączyła 361 dni temu

Profil:
Imię: Zuzia
Wzrost: jak krasnal xD
Włosy: obecnie czarne :)
Stan: kiedy czujesz sie potrzebna, znasz go??
Partner: K. <3
Nastrój:
zdolowana

Wysłany: 2010-05-31, 10:53   

tak w wieku 18 lat bardzo dojrzalam do tej decyzji a teraz to juz wogole , widzisz gdybys bardzo chciala a nie mogla to tez bys postawila sobie taki cel zeby w koncu sie udalo ja taki mialam i jest!!!!!!!!!!!!!!!

post przeniesiony
Ostatnio zmieniony przez madzia 2010-05-31, 11:39, w całości zmieniany 1 raz  

seli19 
w dwupaku:)

Informacje:
Dołączyła 837 dni temu

Profil:
Stan: żonka cywilna:)
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2010-05-31, 14:37   

Kiedyś dziewczyna u lekarza zapytała mnie czy cieszę się z ciąży i czy zaszłam w takim czasie jakim chciałam...
tak, cieszę się ogromnie ale niestety nie był to czas dla mnie idealny, inaczej to sobie zawsze planowałam i wyobrażałam, w wieku 18 lat nie miałam takich myśli jak Misiulka, myśli pojawiły się tuż przed zajściem w ciąże gdy lekarz zaproponował mi to jako forme "wyleczenia" cysty. Egoistyczne? może... ale właśnie wtedy zrozumiałam że bardzo pragnę dziecka. Myślę, że każdy ma swój "indywidualny" czas na zajście w ciąże jedni dojrzewają wcześniej a inni później... fajnie byłoby gdyby wszyscy mogli to sobie zaplanować tak jak chcą- niestety albo stety los płata figle i ciąża czasem nas zaskakuje :-D

16.10.2010

Odpowiedz do tematu