Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Kiedy czas na dziecko?
Autor Wiadomość
Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 369 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-10, 15:30   

Cytat:
czasem tak bywa, ze nawet nastolatki baaardzo chca :roll:

Nie no pewnie, to to jest przegięcie. Ja miałam na myśli takie osoby ok. 22-23 lat, które już mają jakieś wykształcenie i możliwości finansowe.

Zdecydowanie nie o nastolatki mi chodzi, tu się z Wami zgadzam :)

REKLAMA

impresja 
CukiereczeQ

Informacje:
Dołączyła 308 dni temu

Profil:
Imię: Pajunia
Wzrost: 178 cm (duuuża urosłam :P)
Włosy: Różnie, choć z przewagą czarnych:P
Stan: Zaręczona:)
Partner: Rafcio :*
Wysłany: 2008-01-11, 09:58   

Ja jestem pewna, że gdybym miała teraz dzieciulka to później nie skakałby mi gul. Ogólnie to już się wyszalałam, a jeśli chciałabym gdzieś wyjść z koleżankami do kawiarni np. to pewnie mój Ptyś by został z dzieciulkiem, albo moja mama... Poza tym ja nie mam takich chęci za często. W ogóle taki domator ze mnie jakiś czas temu się zrobił.

Ale i tak muszę poczekać jeszcze parę dobrych latek, więc... <bezradny>

Roszpunka 

Informacje:
Dołączyła 246 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-11, 10:53   

impresja napisał/a:
Ogólnie to już się wyszalałam, a jeśli chciałabym gdzieś wyjść z koleżankami do kawiarni np. to pewnie mój Ptyś by został z dzieciulkiem, albo moja mama...

Pewnie że tak.Kurcze niektorzy myślą że dziecko to udręka bo nigdzie wyjść nie można.Nieprawda!!! My teraz więcej wychodzimy niż kiedyś. I na zloty jeżdzimy,na imprezki. Nie ma to jak najcudowniejsza instytucja pod słońcem czyli-kochana babcia. Moja mama zawsze stęskniona za wnukami jeszcze nigdy nie odmówiła nam opieki nad nimi. We wakacja jak urlop bierze to moje dzieci 2 tyg u niej siedzą. :mrgreen:

tuptunio 
aniołek ;)

Informacje:
Dołączyła 271 dni temu

Profil:
Imię: sylwia
Wzrost: 171
Włosy: blond
Stan: szczęśliwie zaręczona
Partner: R.
Wysłany: 2008-01-11, 12:24   

my często wychodzimy gdzieś na basen, czy do kina itp. i jakoś zawsze mamy możliwość, bo malutki zostaje z którąś z babć. a wpatrzone są w niego jak w obrazek. :-P

Roszpunka 

Informacje:
Dołączyła 246 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-11, 14:44   

tuptunio napisał/a:
a wpatrzone są w niego jak w obrazek.

Skąd ja to znam? :mrgreen:

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 620 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2008-01-12, 11:33   

Jewel napisał/a:
Dlaczego kobiety między 17 a 22 czy nawet 23 rokiem życia tak bardzo chcą dzieci?? Dla mnie to nonsens, dlaczego tak chcą skracać sobie młodość. Jeszcze tego miodu w życiu można się najść :roll:
ja osobiście też tego nie rozumiem. Tzn wiem że to indywidualna sprawa, ale widzę po sobie że jeszcze nie jestem gotowa na dziecko. Inna sprawa - że nie ma na to warunków jeszcze, ale ja tutaj o psychice mówię :)

Chociaż czasami włącza mi się instynkt macierzyński - trwa to jakiś czas, a później przechodzi ;) ogólnie - gdybym miała warunki i zaszła w ciąże teraz przypadkowo, to na pewno nie załamałabym się, ale na zaplanowanie ciąży bym się na pewno nie zdecydowała.

A co do tych nastolatek to się całkiem dziwię - ja pamiętam, że jak miałam 17-18 lat to bałam się rozpocząć współżycie właśnie przez wizję, że nawet zabezpieczając się może się dziecko "przydarzyć". Bo wiedziałam, że to utrudniłoby mi życie, zabrało młodość... a teraz to faktycznie staje się "popularne" :roll:

Madae 

Informacje:
Dołączyła 434 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-01-12, 18:19   

Kociak napisał/a:
ja pamiętam, że jak miałam 17-18 lat to bałam się rozpocząć współżycie właśnie przez wizję, że nawet zabezpieczając się może się dziecko "przydarzyć". Bo wiedziałam, że to utrudniłoby mi życie, zabrało młodość... a teraz to faktycznie staje się "popularne" :roll:

miałam podobnie :P teraz tez mam chwile ze jak zobacze u ktorejs qmpeli takie małe bobo to sie rozpływam ze szczescia i checi posiadania takiego :P ale mysle tak jak TY :P nie mam warunkow ...a ze swoim partnerem jestem jeszcze krótko...mysle ze to nawet ie jest instynkt macierzyński :P to tak jak pojdzie sie do zoologicznego i zobaczy sie małego króliczka w klatce ktory sie łasi zeby go pogłaskac :P człowiek sie schyli, pogłaszcze i zonk... nie moze sobie na niego pozwolic, ale odchodzac od klatki az sie łzy w oku krecą.... potem mysli sie jeszcze o nim przez pare godzin...dni...i zapomina :P
po prostu nie kazdy ma na tyle siły by od tej klatki w odpowiednim momencie odejsc :P

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 406 dni temu

Profil:
Imię: Alina
Wzrost: niski
Stan: zaręczona :)
Partner: Krzysiek
Wysłany: 2008-04-19, 10:46   

Nie mogę patrzeć na dzieci ostatnio ...bo mogłabym sie rozryczec w jednej sekundzie .

madzia 

Informacje:
Dołączyła 454 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-19, 11:50   

calineczka, ;> co ty? jak to?

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 406 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-19, 12:43   

madzia, no sama jestem zdziwiona moimi reakcjami .... bardzo bym chciała.chyba jeszcze nigdy tak bardzo ...a wiem , że przez najblizsze dwa moze nawet trzy lata na pewno świadomie nie zdecydujemy sie na dziecko (jednym z powodów jest na przyklad to , ze Krzysiek chce koniecznie najpierw slub a potem dziecko) a wiadomo ,że to trwa przygotowania , zbieranie kasy na slub itp a nie jestesmy coraz młodsi.tak mnie naszło może jak sobie pogadam to mi przejdzie .....

madzia 

Informacje:
Dołączyła 454 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-19, 12:46   

calineczka, ja mam to od tamtego momentu kiedy tu pisalam...to juz pare mies. temu...i rozumie cie. a powiedz, gdyby sie okazalo, ze jednak jakims cudem jestes w najblizszym czasie to co? :-)

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 406 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-19, 12:53   

madzia napisał/a:
gdyby sie okazalo, ze jednak jakims cudem jestes w najblizszym czasie to co? :-)
wtedy na pewno bysmy sobie jakos poradzili ( nie pierwsi i nie ostatni ) ale no przecież gumek mu nie podziurawię <hmm> <hmm>
tak mi sie w ogóle wydaje , ze cięzko jest tak świadomie powiedziec to teraz bedziemy się starali bo zawsze bedzie cos przeciw ( jak kupimy samochod zmienimy mieszkanie albo cos jeszcze) -
na pewno bardzo by sie ucieszyli tez rodzice Krzyska bo oni jeszcze dziadkami nie sa a swoje lata tez maja i na pewno trochę by nam pomogli a jeszcze mi wczoraj Krzysiek zaczął opowiadac jakie to nasz dziecko będzie ( sliczne madre i kochane ) to już w ogóle sie poryczałam )

madzia 

Informacje:
Dołączyła 454 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-04-19, 12:58   

zawsze istnieje ryzyko, ze <condom1> peknie
oczywiscie, ze swiadomie jest trudno sie zdecydowac. bo tak jak piszesz zawsze bedzie cos czego jeszcze brakuje itp. ale wiem ile par ktore zaliczyly wpadke, sa najszczesliwszymi rodzinami :) najgorzej to podjac ta decyzje a ten problem lezy glownie w facetach;)
ja pamietam jak mialam @ jakies 2 dni i podejrzenia...i jakos wielkiej awantury nie bylo :-D a tak to jego gadki...nieeee jeszcze nie ;-) <bezradny>

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 406 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-19, 13:04   

Z tego wynika , że najlepiej jak faceci zostana postawieni przed faktem dokonanym ;-)

saja 
zakochana:*

Informacje:
Dołączyła 130 dni temu

Profil:
Imię: Sandra
Wzrost: malutka
Włosy: czarnulka
Stan: szczęśliwa żonka:)
Partner: P.
Wysłany: 2008-04-19, 15:26   

hm.. moj maz coraz czesciej mowi o tym ze chcialby miec juz ze mna dziecko.. nasze dziecko .. pieknie brzmi... fakt mam okresy zachwytu nad dziecmi i strasznie sie rozczulam kiedy je widze no ale coz.. ustalilismy ze chcemy zplanowac ciaze i ze to bedize nasz w pelni swiadomy wybor.. dlatego zaczniemy starac sie o dziecko za pare lat.. jest kilka powodow tej decyji... przede wszystkim chce skonczyc studia.. postawic nasz dom.. ustabilizowac sie finansowo... to sa glowne powody... poozatym jestem jeszcze mloda i na dziecko przyjdzioe czas... tak jak i na wsyzstko inne.. chociaz gdybysmy zostali obdarowani "niespodzianka" to wielkiej tragedii by nie bylo.. bylo by ciezko ale dalibysmy rade.. ale z przyczyn o ktorych mowilam wczesniej chcemy decyzje o dziecku podjac swiadomie... mysle ze jest to rozsodne podejscie.. nie chce zeby mojemu dziecku czegos brakowalo... chociaz zdaje sobie sparwe ze wiecznie tez czekac nie moge (mama mi to nawet dzisiaj uswiadomila chociaz ona tez jest za swiadomym zaplanowaniu przez nas naszej dzidzi...) chociaz naparwde ostatnio mysli o dziecku mnie "nawiedzaja" i rozczulaja.. co jednak dziwne to moj maz pierwszy zaczal mowic o ty ze chce miec ze mna dzieck.. to bylo piekne...

kocham i jestem kochana... to największe szczęście:*
Nikt za mnie nie umrze, więc niech nikt nie mówi mi jak mam żyć!

Odpowiedz do tematu