Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 272 dni temu Posty: 1471 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-09, 17:45
Jewel napisał/a:
Możliwe, że w każdym wieku ale niestety kobiety po czterdziestym roku życia rodzą chore dzieci. Tzn. młodsze też ale starsze są w większym ryzyku.
Nie konieczne chore i nie wszystkie rodzą chore mam znajomą która w wieku 43 lat urodziła zdrowego synka, zaczęła zdrowo się odżywiać dużo spacerować i była pod bardzo dobrą opieką lekarską, i tak urodził się ważąc około 4 kilo zdrowy Dawid i jest szczęśliwą mamą tym bardziej, że to jej 1 i ostatnie dziecko.. będzie miał mały wszystko..
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 251 dni temu Posty: 33
Profil:
Wysłany: 2008-01-10, 13:12
Moje pierwsze dziecko było że tak powiem "niespodzianką" ale nie rozpaczałam.Cieszyłam się. Na początku bałam się jak cholera.Drugie było zaplanowane.Powiedziałam chcę i już.Nie było na to zbytnio warunków finansowych ani mieszkaniowych ale poradziłam sobie.I mam dwie żabki które co prawda miały pojawić się znacznie później, ale kocham je tak bardzo że nie odważę się powiedzieć że cokolwiek żałuję.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 462 dni temu Posty: 4055 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2008-01-10, 15:09
Dlaczego kobiety między 17 a 22 czy nawet 23 rokiem życia tak bardzo chcą dzieci?? Dla mnie to nonsens, dlaczego tak chcą skracać sobie młodość. Jeszcze tego miodu w życiu można się najść
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Informacje: Dołączyła 399 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-10, 15:12
Sądzę, że to zupełnie indywidualna sprawa Nie każdy chce tak bardzo czerpać z tej młodości, niektórzy wolą wcześniej już się ustabilizować. Głupie to jest, kiedy się nie ma warunków, mieszkania, pracy. Ale jak jest - czemu nie
Ja jeszcze nie wiem. Na razie to się zajmę studiowaniem, no i ślubem. A o dzieciach to później pomyślimy
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 462 dni temu Posty: 4055 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2008-01-10, 15:19
Nymphadora napisał/a:
Nie każdy chce tak bardzo czerpać z tej młodości,
Faktyczni lepiej siedzieć w domu i przewijać pieluchy i z domu się nie ruszać A później gul skacze, że nie ma na to na tamto, że koleżanki idą na dyskotekę, do kawiarni.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Informacje: Dołączyła 399 dni temu Posty: 2990 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-01-10, 15:23
Bez przesady - jak ktoś chce mieć dziecko dla kaprysu i potem mu będzie "gula skakać", no to faktycznie. Ale jak ludzie są świadomi swojej decyzji, to czemu ją źle oceniać?
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 484 dni temu Posty: 4736 Skąd: Sweden
Profil:
Wysłany: 2008-01-10, 15:24
czasem tak bywa, ze nawet nastolatki baaardzo chca bo sie naogladaja tv i naczytaja w internecie, jak to fajnie jest byc mloda mamusia bo to tak fajnie brzmi...pragna dziecka kiedy same jeszcze potrzebuja opieki doroslego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum