Czy pijecie? Jak często? I jaką? Może macie pomysły na jakąś taką wymyślną oryginalną kawę??
Ja nie jestem uzależniona tak jak mój mąż, który to pije 3 czarne dziennie
Ale lubię tak od czasu do czasu dla przyjemności
W ostatnim czasie mąż podrzucił mi pomysł na fajną kawkę: rozpuszczalna (objętnie jaka) z dodatkiem ajerkoniaku. Pychotka I podnosi ciśnienie jak jest za niskie. Polecam
I lubię też taką pokombinowaną troszkę: na bazie mleka, i tak: 3 łyżeczki capuccino, 1 łyżeczka rozpuszczalnej, 1 łyżeczka czekolady sypkiej, pół łyżeczki śmietanki do kawy Do ciacha fajna
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 531 dni temu Posty: 1502 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-06-13, 20:50
Ja standardowo do śniadanka dużą rozpuszczalną nescafe z mlesiem czasami pije częściej mam tak niskie ćisnienie że nawet 5 wypitych kaw pod rząd nic mi nie daje
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 370 dni temu Posty: 3858
Profil:
Wysłany: 2007-06-13, 21:24
Rano obowiazkowo kawa. Z ekspresu.
Wstaje co dzien rano o 6. bo Mis mnie budzi przed praca i nastawiam kawke.
Za rozpuszczalnymi nie przepadam, jak jestem w gosciach to wypije
AAAAha noi kawa musi byc gorzka. Nie slodze.
Czasem lubie taka 3 w 1 czasem.
_________________ Nawet ten cholerny czas...
Nie rozdzieli nas...
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 483 dni temu Posty: 1406 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-06-13, 22:06
codziennie piję kawusie 3 w 1, jedna albo dwie, to zalezy od cisnienia.
lubie tez kawe mrozoną i cappucino. no i poki co nie jestem uzalezniona od czarnej sypanej kawy. a kawusi z alkoholem jakos jeszcze nie probowalam.
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2842 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-13, 22:39
Ja uwielbiam mrożoną, ale to w lato no a tak normalnie, to pijam często rano - rozpuszczalną, dość mocną i niesłodzoną czasami też jak jestem taka rozbita przez pogodę lub ciśnienie to muszę się kawki napić żeby mi sie poprawiło
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 370 dni temu Posty: 3858
Profil:
Wysłany: 2007-06-14, 16:18
No wstaje nastawic kawe, bo on nie umie. jak nie za mocna to taka lure zrobi ze pozniej sam nie moze wypic
Jestem juz tak nauczona, ze sama budze sie czasem juz przed 6.
Szkoda dnia
Acha, kawa z kieliszkiem wodki to najlepsze lekarstwo na bol glowy. I nie chodzi tu o to czy ktos to lubi czy nie poprostu na bol glowy.
_________________ Nawet ten cholerny czas...
Nie rozdzieli nas...
pierwsze słyszę. ale nie widzę przeciwwskazań, żeby wypróbować
madzia napisał/a:
Tak jak robi sie kogiel....cos tam
hehe kogiel mogel
u mnie ostatnio babki w pracy mówiły o kawie late, z dużą ilością mleka. nigdy takiej nie piłam. ale do tego podobno potrzebny jest jakiś express ciśnienowy wiecie coś o tym??
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 311 dni temu Posty: 309 Skąd: Lublin
Profil: Imię: Gosia
Wzrost: 170
Włosy: jakiś taki dziwny
Stan: panienka z okienka
Wysłany: 2007-08-28, 00:35
Ja pije raz dziennie zaraz po obiadku taką siekierę z dwóch czubatych łyżeczek na szklankę, ale jak nie wypije to też żyję ne ma tak, że wtaje rzno i musze wypić kawę bo umrę piję z tatą dla przyjemności po obiedzie
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 291 dni temu Posty: 318 Skąd: Łódz
Profil: Imię: Emilia
Wzrost: 175
Włosy: brunetka
Stan: panna
Wysłany: 2007-08-28, 06:49
o ile malgonka, ja bym chyba padła po dwóch łyzeczkach pijam jedynie taką słabą Nesce z 1 łyżeczki i do tego dużo mleka. Nic pewnie nie daje, tz nie pobudza, ale pyszna jest. Lubię też kawę mrozoną, taką co dodaje sie do zimnego mleka, chyba frapppe sie nazywa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum