Jestem typowym kawoszem - do popoludnia wlasciwie nie spozywam zadnych innych plynow, poza kawa i woda. Pijam bez cukru z duza iloscia mleka . Czesto zamawiam w kawiarniach latte macchiatto .
_________________ "Z życiem jest jak z sukienką : można mieć bogate i kolorowe, a jednak je zmarnować, można też mieć życie zwyczajne i nosić sie z klasą" .
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 353 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-08-28, 13:43
Ja pije kawe od czasu do czasu. Lubie kawke z amaretto. Ostatnio kupilam sobie takie pojemniczki jak ze smietanka tylko z brendy i wlasnie z amaretto (pomieszane ) Musze powiedziec ze z samym amaretto lepiej mi smakuje. Do kawy mozesz Madziu dodac tez odrobinke cynamonu i slyszalam, ze z kardamonem podobniez jest dobra. Musze sprobowac jak dzies dorwe tego kardamona
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 361 dni temu Posty: 309 Skąd: Lublin
Profil: Imię: Gosia
Wzrost: 170
Włosy: jakiś taki dziwny
Stan: panienka z okienka
Wysłany: 2007-08-28, 15:29
Emiliana padłabyś wierzę Ci bo wiele osób tak ma nie wiem to chyba zależy od organizmu ja np jak uczyłam się do sesji i tak usypiałam to mi wpadł do głowy pomysł, że zrobię sobię taką mocną siekierę 2 takie łyżeczki na malutkją filiżankę i wiecie co po 15 minutach od jej wypicia usnęłam jak kamień z książką w ręku chyba kawa nie działa na mnie tak pobudzająco raczej mocna herbata lepiej mnie rozudza
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 272 dni temu Posty: 744 Skąd: tu i tu... i tam
Profil: Imię: Marta
Stan: zakochana
Partner: Aruś
Wysłany: 2007-10-19, 20:40
Ja uwielbiam kawę sypaną - 2łyżeczki na filiżankę(uzależniona ) bez cukru ze śmiatanką. Lubię sobie dosypać szczyptę cynamonu wtedy jest taka aromatyczna. I jeszcze z mamą w lecie robimy mrożoną - piłabym ja litrami, ale gardzioło szybko by się zbuntowało.
Czasami robię sobię kawkę rozpuszczalną z cukrem i śmietanką, ale nie 3 w jednym.
Z alkoholem nei próbowałam, czas na zmiany
Bardzo dobrze na nogi stawia(podobno, bo nie próbowałam) kawa z kilkoma kroplami cytryny. Ale uwaga to dla osób mających twarde serce, bo może zadygotać
ja w ogóle lubie posiedzieć i pogadać przy kawie, najlepsza na ploteczki.
A mój Arek nie lubi kawy takiej naturalnej, tylko 3 w 1 pija raz na ruski rok. A gdy ja daje mu buzi zaraz po wypiciu kawy, mówi fuuuuuj
_________________ Last night I asked my angel to watch over you but he came back soon.
I ask: Why?
He smile and said:
An angel doesn't watch over anotcher angel.
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 314 dni temu Posty: 172 Skąd: Sanok
Profil: Imię: Kasia
Wzrost: 167
Włosy: jasne
Wysłany: 2007-10-20, 14:49
a ja uwielbiam kawusie zawsze rano na dobry poczatek dnia bez cukru i z duza iloscia mleka;) mojeslonce nie poje wogole kawy i nie lubi jak ja pije wiec wtedy musze sie chowac z nia po katach:D
_________________ ..gdy jest bardzo smutno, to kocha sie zachody słońca..
Ja uwielbiam kawusię na zimno.Inną czasem piję,ale kojarzy mi się podle z sesją.Uwielbiam frappe z lodaaami waniliowymi,albo bitą śmietaną,wiórkami czekoladowymi i innymi wariacjami .
_________________ "Każdy człowiek ma pewien określony horyzont myślowy.
Kiedy ten się zwęża i staje się nieskończenie mały, zamienia się w punkt.
Wtedy człowiek mówi: "To jest mój punkt widzenia"
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 272 dni temu Posty: 744 Skąd: tu i tu... i tam
Profil: Imię: Marta
Stan: zakochana
Partner: Aruś
Wysłany: 2007-10-20, 21:02
chocolate napisał/a:
a ja uwielbiam kawusie zawsze rano na dobry poczatek dnia bez cukru i z duza iloscia mleka;) mojeslonce nie poje wogole kawy i nie lubi jak ja pije wiec wtedy musze sie chowac z nia po katach:D
Witam w klubie
_________________ Last night I asked my angel to watch over you but he came back soon.
I ask: Why?
He smile and said:
An angel doesn't watch over anotcher angel.
a ja się przyzwyczaiłam do kawki z rana z mlekiem i odrobiną cukru Misiek jest za to kawoszem, dziennie 3 czarne z cukrem, krzyczę, że za dużo, ale mu zmniejszyłam z 4 na 3, więcej chyba nie dam rady
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 387 dni temu Posty: 3317 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-10-21, 18:56
Ja za zwykłą czarną kawą nie przepadam, chyba, że z mlekiem
A takto uwielbiam kawę 3w1
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 270 dni temu Posty: 2629 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-21, 19:16
w sklad kawy wchodzi kofeina,ktora jest azotowym zwiazkiem
----------------------------------poprawia pamiec
----------------------------------rozszerza naczynia krwionosne
----------------------------------pobudza czynnosci serca
----------------------------------przyczyna bezsennosci
----------------------------------pobudza system nerwowy
Ale takze ma duzo plusow:wykorzystywana jest w kosmetykach:peelingach,balsamach,maskach,kremach,kosmetykach dla cery
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum