z dziećmi ze szkoły na pewno nie pójdziemy, za małe są, wielu rzeczy by nie zrozumiały...
co do mnie samej....nie wiem, czuję, że powinnam, ale narazie nie pałam jakąś wielką chęcią....zobaczyć zobaczę, ale może dopiero na DVD
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 347 dni temu Posty: 4008 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2007-09-23, 09:15
Wczoraj koleżanka mi opowiadała, że oglądała program o tym filmie i to chyba był Żmijewski- powiedział po premierze tego filmu, że nigdy więcej w życiu nie obejrzy jego filmu. Jest tak wstrząsający i strasznie gra na uczuciach ludzi. Aktorzy dopiero będąc odbiorcami mieli takie spostrzeżenia. A ja jeszcze bardziej chcę iść na niego, chociaż wiem jak ja to przeżyję.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Ja ogladnelam film w polskim kinie w Chicago i...
jestem zalamana
Rzeczywiscie koncowa scena jest tragiczna. Wychodzac z kina plakalam jak nigdy... Nie zaluje ani troche ze sie wybralam.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 302 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-10-12, 16:26
Mam nadzieje, że w listopadzie będą jeszcze grali to wtedy sie do kina wybiorę, bo chcę obejrzeć koniecznie ten film, no chyba, że wcześniej w ręce wpadnie jakaś płytka
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 268 dni temu Posty: 458 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: kasia
Wzrost: malutki :) 158 cm
Włosy: brunetka
Stan: od 26.04.2003- mężatka :)
Partner: Artuś
Wysłany: 2007-10-28, 07:28
obejrzalam wczoraj- ani grama nadzieji, szcześcia- każdy wątek który się rozwija kończy się tragicznie, straszne- szczególnie dlatego ,że było tak naprawde i mam świadomość tego, że ludzie naprawde tak cierpieli. Poprzedni film który zostawił na mnie takie wrazenie to "Pianista" Mimo to uwazam, że takie filmy sa potrzebne, po to aby budzić w ludziach swiadomość- takich wydarzeń po prostu nie wolno puscić w niepamięć
Informacje: Wiek: 18 Dołączyła 225 dni temu Posty: 24 Skąd: Chojnice
Profil: Imię: Asia
Wzrost: 163
Włosy: blond ^^
Stan: panna ;]
Partner: Daniel :*
Wysłany: 2007-11-07, 22:12
Ja oglądałam katyń dzisiaj, byliśmyu w kinie z nauczycielem. Muszę powiedzieć, że film jest świetny i doskonale pokazuje życie w czasach II WŚ. gorąco polecam, trwa około 2 h
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 221 dni temu Posty: 744 Skąd: tu i tu... i tam
Profil: Imię: Marta
Włosy: blond
Stan: zakochana
Partner: Aruś
Wysłany: 2007-11-15, 13:52
Także byłam na tym filmie. Powiem tak: film dla ludzi o mocnych nerwach.
Po filmie dopiero dotarło do mnie, jak bardzo nie doceniam, że żyję w wolnej Polsce. Jak nie doceniam tego, że mam rodzinę i nie ma wojny.
Podobała mi się budowa filmu, że tak powiem. Zwykle jest fabuła która się rozwija i na końcu mamy albo dobre albo złe zakończenie. A tu zupełnie inaczej.
Generalnie świetny. Aktorzy wspaniale zagrali. Wstrząsający, w chwilach gdy pokazują jak naprawdę odbyła się egzekucja, czyli sam koniec i ta cisza przed literami...
_________________ Last night I asked my angel to watch over you but he came back soon.
I ask: Why?
He smile and said:
An angel doesn't watch over anotcher angel.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum