Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 419 dni temu Posty: 4241
Profil:
Wysłany: 2007-11-21, 12:48 Kara nadchodzi
Ja juz kiedys o tym czytalam i z pewnoscia Wy tez Jak do tego podchodzicie?
Jedni pisza o koncu swiata inni mowia, ze nastapi tylko jakis przelom...
Ja szczerze mowiac, nie wiem co o tym myslec. Narazie sie nie przejmuje bo jeszcze 5 lat
Kara nadchodzi
W 2012 r. na tronie papieskim zasiądzie Piotr Rzymianin. Wówczas to, jeśli ludzie się wcześniej nie nawrócą, nastąpi początek końca. Na stepach Azji Antychryst się zjawi, który, czyniąc niezwykłości mocą szatańska, tłumy ujarzmi. Grzechy ludzkości spowodują, że czara Bożej goryczy się przeleje. Maryja opuści karzącą rękę Boga, a na ziemię spłyną największe nieszczęścia. Słońce w krwi skąpane będzie, a z nieba ogień spadać zacznie. Oceany wyparują, ziemia w wielu miejscach się rozstąpi, a miliony ludzi będą ginęły z godziny na godzinę
Tak będzie wyglądać — w wielkim skrócie — nasza niedaleka przyszłość, według najpopularniejszych przepowiedni
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 268 dni temu Posty: 1509 Skąd: Śląsk
Profil: Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2007-11-21, 13:20
Czytałam te proroctwo i wiele innych.
Wielu wieszczy i jasnowidzów napisało wiele na temat przyszłości naszej planety. Te proroctwa mówią o końcu świata i ma to być wydarzenie bardzo tragiczne. Tutaj jasnowidzowie są zgodni.Podają jedynie różne daty tj. 2000 rok, 2009, 2010, 2012.
Wizje te należy traktować w/g mnie z przymróżeniem oka. Bardzo często te wizje są tworzone aby wprowadzić chaos lub odwrócić uwagę od innych wydarzeń.
Są osoby obdarzone nadprzyrodzonymi zdolnościami i jest to fakt naukowy.
Opis który przytoczyła Madzia jest podobny do zdarzeń jakie mają miejsce podczas wybuchu bomby jądrowej. Wówczas też wysychają wody, wszystko płonie, niebo jest zasłonięte pyłami i gazami w istocie wygląda jak "skąpane w krwi".Wieszczowie żyjący w odległych czasach przekazywali rzeczy w sposób prosty.
Każdego dnia sami niszczymy swoją planetę i jeżeli się to nie skończy, to w istocie dojdzie do końca świata.Są kraje, które posiadają broń jądrową a na ich czele stoją psychopaci.Nie mówiąc o zanieczyszczenie planety.
Nie mieszałabym do tego jedynie Boga. Sam nas stworzył niedoskonałymi i na swój obraz i podobieństwo więc dlaczego miałby nas teraz karać?Zresztą skoro jest wszechwiedzący to pewnie by przewidział fakt iż kiedyś zniszczy ziemię- więc po co miałby ją stwarzać?
Sami doprowadzamy do końca świata i to jest przykre
_________________ Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 261 dni temu Posty: 295 Skąd: Włocławek/Galway
Profil: Imię: Katarzyna
Wzrost: 172 cm
Włosy: ciemny brąz
Partner: Jarek
Wysłany: 2007-11-21, 16:41
koniec swiata mial juz nastapic tyle razy ze przetalam liczyc
czasami poczytam obie co tam ma natapic ale nie biore tego powaznie. kiedys to i owszem zaglebialam sie w literaturze Nostradamua ale przestalam.
co ma byc to bedzie bez wzgledu na wszytko.
dokładnie tak samo myślę poza tym jakbym miala wierzyc w takie przepowiednie to bym chyba oszalała wole zyc wiec w błogiej niewiedzy i nie czytam takich pierdół jak bedzie sie mial skonczyc to sie skonczy i nawet sie nie zorientujemy kiedy
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 352 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-11-21, 23:21
ja sie wypowiem troszkę poetycko Jak mysle o koncu swiata od razu nasowa mi sie ten wiers, zreszta bardzo piekny
Czesław Miłosz Piosenka o końcu świata
W dzień końca świata
Pszczoła krąży nad kwiatem nasturcji,
Rybak naprawia błyszcząca sieć.
Skaczą w morzu wesołe delfiny,
Młode wróble czepiają się rynny
I wąż ma złotą skórę jak powinien mieć.
W dzień końca świata
Kobiety idą pod parasolkami,
Pijak zasypia na brzegu trawnika,
Nawołują na ulicy sprzedawcy warzywa
I łódka z żółtym żaglem do wyspy podpływa
Dźwięk skrzypiec w powietrzu trwa
I noc gwiaździstą odmyka.
A którzy czekali błyskawic i gromów
Są zawiedzeni,
A którzy czekali znaków i archanielskich trąb,
Nie wierzą, że staje się już.
Dopóki słonce i księżyc tam w górze,
Dopóki trzmiel nawiedza różę,
Dopóki dzieci różowe się rodzą,
Nikt nie wierzy, że staje się już.
Tylko siwy staruszek, który byłby prorokiem,
Ale nie jest prorokiem, bo ma inne zajęcie,
Powiada przewiązując pomidory:
Innego końca świata nie będzie,
Innego końca świata nie będzie...
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 386 dni temu Posty: 3317 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-11-22, 09:08
Cytat:
Dokładnie Jak byłam młodsza to się przejmowałam.... i bałam ale teraz to już mnie to nie obchodzi
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Co do tego 2012 to podobno jakiś kalendarz majów się wtedy kończy, a wcześniejszy kiedy się skończył to ich cywilizacja wyginęła.
Co ma być to i tak będzie, więc po co się zamartwiać?
Trzeba żyć pełnią życia!!!
Informacje: Dołączyła 399 dni temu Posty: 6472 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-11-25, 09:45
co ma byc to bedzie ja tam w koniec swiata nie wierze ...no chyba ze sami go spowodujemy wypuszczajac np jakiegos zmutowanego wirusa nad ktorymi pracuje co 2 laboratorium w kazdym kraju a co 3 chce zbic fortune na wynalezionej na niego szczepionce
Informacje: Dołączyła 243 dni temu Posty: 64 Skąd: kraków
Profil: Włosy: prawie blondynka
Stan: mężatka(niestety)
Wysłany: 2007-11-25, 10:12
Oj,nie,nie,nie.... żaden koniec świata!!!!
Trzeba być optymista, optymista,optymista....zbyt wiele mamy jeszcze do przeżycia, zeby katować sie przepowiedniami, ktore moga tylko zdolowac!!!!!!!!!!!
_________________ kobiety są jak przeklad: wierne nie są piękne, piękne nie są wierne....
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 221 dni temu Posty: 37
Profil:
Wysłany: 2007-12-04, 13:21 Re: Kara nadchodzi
madzia napisał/a:
Kara nadchodzi
W 2012 r. na tronie papieskim zasiądzie Piotr Rzymianin. Wówczas to, jeśli ludzie się wcześniej nie nawrócą, nastąpi początek końca. Na stepach Azji Antychryst się zjawi, który, czyniąc niezwykłości mocą szatańska, tłumy ujarzmi. Grzechy ludzkości spowodują, że czara Bożej goryczy się przeleje. Maryja opuści karzącą rękę Boga, a na ziemię spłyną największe nieszczęścia. Słońce w krwi skąpane będzie, a z nieba ogień spadać zacznie. Oceany wyparują, ziemia w wielu miejscach się rozstąpi, a miliony ludzi będą ginęły z godziny na godzinę
Tak będzie wyglądać — w wielkim skrócie — nasza niedaleka przyszłość, według najpopularniejszych przepowiedni
madziu czy mogłabyś podać cały link? Jestem ciekawa całości artykułu. "Opoka" to poważny katolicki portal, a katolicy (czy może chrześcijanie) wierzą, ze koniec świata nastąpi nieoczekiwanie. W Ewangelii czytamy "Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny" (Mt 25, 13). W związku z tym słowa, które przytoczyłaś wydają się byc wyrwane z kontekstu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum