_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 662 dni temu Posty: 2569 Skąd: cK
Profil: Wzrost: 165
Włosy: brunetka
Wysłany: 2008-11-03, 14:30
tuptunio napisał/a:
z bułeczką
z bułeczką wygrywa albo w cieście naleśnikowym
_________________ Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!
Wysłany: 2008-11-04, 16:16
tuptunio napisał/a:
o nie jadłam, przepis plisss
normalnie i prościutko...a więc :
kalafiorka blanszujemy <obgotowujemy> w osolonej wodzie tak zeby nie był rościapany przygotowujemy ciasto naleśnikowe czyli standardowo mąka,jajko,mleko lub woda,sól
kalafiorek maczamy w cieście i wrzcamy na rozgrzany olej
Super jedzonko,do ciasta można dać trochę vegety jak ktoś lubi mniaam
_________________ Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!
Wysłany: 2008-11-04, 17:11
Madalena napisał/a:
Mmmm może być niezłe, a ciekawe czy z brokułkami też tak można? Próbował ktoś?
mozna można,brokułi i kalafior praktycznie nie różnią się zbytnio...wedle uznania z brokułami też mozna poszaleć
Informacje: Dołączyła 682 dni temu Posty: 3019 Skąd: centrum
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2008-11-20, 13:38
uwielbiam kalafiorek po róznymi postaciami, a jego kuzyna brokułą jeszcze bardziej. Ale wracając do kalafioru to najbardziej smakuje mi w surowej postaci
Informacje: Dołączyła 1175 dni temu Posty: 6614 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-11-20, 18:41
a ja lubie skubnac przed wrzuceniem do garnka
_________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cie nosze. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko...a ja Twoja mama
W ważniejszych sprawach dotyczących forum, szybciej odpowiem na PW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum