Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Kociak
2007-07-22, 13:26
jestem zbulwersowana
Autor Wiadomość
Xantia 
wariatka

Informacje:
Dołączyła 585 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Wzrost: Za malo :)
Włosy: Brunetka :P
Stan: zakochana :*
Wysłany: 2007-02-03, 10:31   jestem zbulwersowana

tak wlasnie ogladalam wiadomosci i przypomnialo mi sie ze mialam napisac taki temat

okrutnie bulwersuje mnie to ze rzad przeznacza 40 mln zlotych na budowe jakies zafajdanej swiatyni opatrznosci gdzie beda chodzic same stare telepy a we wroclawiu komornik zamyka szpital dla dzieci za 8 mln dlugu...
i co robi rzad ? no kurde... mysli jak rozlozyc szpitalowi 8 mln na raty

to jest chore kto wogole chce tej swiatyni ? czyj to pomysl i czemu ludzie nic nie robia ? jakis strajkt czy cos

mnie to bardzo denerwuje
jezeli ktos jest religijny i go urazi ten poscik to przepraszam ale chyba chrzescijanstwo polega na tym zeby pomagac innym a nie budowac swiatynie kiedy inni cierpia

REKLAMA

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 586 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Ostrzeżeń: [4]
Wysłany: 2007-02-03, 11:30   

Xantia, ja się Tobie nie dziwię :) też mnie to okropnie denerwuje... Najgorsze jest to, że niby mamy demokratyczny kraj, a za wiele to zrobić nie możemy... Jaką sobie władzę wybraliśmy, tak nam będzie teraz rządzić... A to, że budowa świątyni z pieniędzy ZUSowskich jest sprzeczna z prawem to inna sprawa... W Newsweeku jest niezły artykuł na temat tego jak to Jaruś vel Kaczka zachowuje się jak Putin. I niestety, ale trzeba przyznać, że jest w tym wiele prawdy... :(

koteczek 
...........

Informacje:
Dołączyła 519 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Wzrost: 170
Włosy: ciemny blond
Stan: bardzo szczęśliwa mężatka
Partner: Andrzej
Wysłany: 2007-02-03, 14:27   

tak to strasznie bulwersująca kwestia :-?

przeciez te dzieciaczki są poważnie chore :cry: a rząd tylko stwarza pozory że sie tym wszystkim przejmuje :evil:

Madae 

Informacje:
Dołączyła 399 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-07-21, 22:26   

Zgadzam sie w 100% , pomijajac fakt ze jestem z wieloreligijnej rodziny a sama ateistka jestem wiec obsmarowywanie "ojca dyktatora" <killer> ani naszego wszechobecnego , a w szczegolnosci w polityce kosciola roznicy zadnej mi nie robi. Ja wierze w ludzi nie w kościol, a nie jest tajemnica zadna ze ten staral sie pchac w polityke zawsze i wszedzie od kad tylko istnieje, a wyrzadzil wiecej zlego niz dobrego do tej pory (sw inkwizycja za przykład) a jesli chodzi juz o nasz rzad ...to rece opadaja, normalnie Oj dyry dyry na wszystko moze sobie pozwolic nawet na nazwanie zony prezydenta czarownica, i co nasz rzad na to?? otoz znajduje sie kozla ofiarnegoi(to czy jest winny czy nie jest malo wazne bo jakos do tej pory sie tego nie zauwazalo) i naglasnia sie jakis inny skandal(tu aqrat jak zwykle niezawodny pan Lepper) zeby zatuszowac sprawe i skierowac zainteresowanie opini publicznej w innym kierunku. I juz dzien pozniej ani w radiu ani w telewizji nikt nie mowi o fajtlapowatym prezydencie i premierze a o panu Lepperze!! <ciah> normalnie az sie we mnie gotuje jak słysze cos nowego o Łojcu Dyrektorze, Radiu Maryja albo o mocherkach

Xantia napisał/a:
stare telepy

<umieraam> dobre Xantiu :P az sem zapisała :mrgreen: mam nadzieje ze mnie nie zaskarzysz za prawa autorskie ??:P

Morfiniasta 

Informacje:
Dołączyła 390 dni temu

Profil:
Wzrost: 164
Włosy: czarne
Stan: wolna:D
Wysłany: 2007-07-22, 08:55   

mnie również to wszystko wkurza!! ale jeszcze jedno irytuje mnie na maxa!! w zeszlym roku w koncu udalo mi sie wywalczyc stypendium naukowe na uczelni, bylam z siebie dumna jak malo kto (zreszta kazdy by sie cieszyl!!). juz planowalam czego to sobie nie kupie, bo w sumie 400 zl miesiecznie to nie jest tak zle, nawet planowalam ze bede mogla sobie z tego oplacac studia, bo musialabym dolozyc raptem 20 zl!! a tu dostajemy liste osob ktora maja dostac stypendium i dowiadujemy sie ze Kaczory zabraly 15 mln ze stypendiow...chyba na stopien przy bidecie:/bylam wsciekla...dostalam 1/2 tego:/
teraz juz wiem ze narod powinien byc ciemny i nie miec szans rozwoju, bo takimi ludzmi sie latwiej kieruje...

cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 372 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-07-24, 13:46   

a czy przypadkiem ta buowa świątyni opatrzności nie została rozpoczęta już za poprzedniej kadencji, poprzednich rządów?
tak ja k teraz nadaje siena tych Kaczorków,,, np o tą Rozpudę! To nie ich pomysł, tylko lewaków, którzy jakoś nic nie zrobili przez swoje ostatnie 8 lat rządów... a tera kłapią dziobami, że wszystko jest źle. Ja wiem, lepiej okradać pańswto..afera orlenu, Rywin gate, te sprawy...
litości..

Dafne 

Informacje:
Dołączyła 357 dni temu

Profil:
Wzrost: 156
Włosy: aktualnie czarno-czerwone
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-07-31, 23:12   

cerrata napisał/a:
a czy przypadkiem ta buowa świątyni opatrzności nie została rozpoczęta już za poprzedniej kadencji, poprzednich rządów?
tak ja k teraz nadaje siena tych Kaczorków,,, np o tą Rozpudę! To nie ich pomysł, tylko lewaków, którzy jakoś nic nie zrobili przez swoje ostatnie 8 lat rządów... a tera kłapią dziobami, że wszystko jest źle. Ja wiem, lepiej okradać pańswto..afera orlenu, Rywin gate, te sprawy...
litości..

Przecież nikt nie ma za złe, że się buduje takie coś :roll: Problem jest w tym, że przeznacza się na to pieniądze z budżetu państwa. Aby to zrobić "obcięto" Fundusz Ubezpieczeń Społecznych o te 40 milionów. Ale rząd głośno chwali się, ze dba o emerytów i rencistów. :shock: A ci "lewacy" jak ich nazywasz nie rządzili przez ostatnie 8 lat. Kadencja parlamentu trwa 4 lata a przed rządem lewicowym (2001-2005) mieliśmy prawicowy rząd Jerzego Buzka (1997-2001 - AWS). I właśnie w tym czasie - 23 października 1998r. Sejm podjął uchwałę w sprawie budowy świątyni. ;-)

cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 372 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2007-08-01, 14:40   

no nie byłam pewna co do tych lat rządów..

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 586 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Ostrzeżeń: [4]
Wysłany: 2007-08-01, 15:32   

Dafne napisał/a:
roblem jest w tym, że przeznacza się na to pieniądze z budżetu państwa.
problem jest w tym, że do tej pory nie ma pozwolenia na budowę tej świątyni :!: rząd już chyba 2 czy 3 razy dostawał negatywną decyzję dotyczącą budowy świątyni,a mimo to, zaczął budowę. Do tego jeszcze dochodzi afera, że do GIIF-u nie są dostarczane żadne raporty (które to raporty muszą być przy każdej tego typu budowie przedstawiane), bo ktoś kto się tym zajął stwierdził, że oni "nie muszą". A prawo wyraźnie mówi o tym, że jednak muszą. ( tak dla wyjaśnienia, te raporty mają na celu wychwytywanie skąd pochodzą pieniądze na budowę, czy czasem nie są to nielegalne środki) :evil:

luna 

Informacje:
Dołączyła 349 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-02, 17:34   

nie wiem czy to jeszcze czytacie,ale ja trafiłam i mało mnie nie trafiło.Chdzę po internecie i zdumiewające jak taki problem jest cichaczem załatwiany.My babramy się teczkami,leperyzmem,kaczoryzmem i innymi rozgrywkami w tórych i tak nie możemy,a to spokojnie się robi za nasze pieniądze.To ja na farby nie mam a z podatku na takie szeleństwo.Jak ktoś bardzo wierzący to w małym,drewnianym kościele nie spotka Boga.

Odpowiedz do tematu