Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 303 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-09-13, 17:13
FerweX działa na mnie ale na sam poczatek przeziebienia, gdy chorobsko sie rozwinie juz nie dziala tak dobrze, wtedy juz aspirynka bajera bardziej mi pomaga. Rutinoscorbin warto brac profilaktycznie, ja kupuje czesciej Cerutin ( nie pamietam jak sie to pisze) jest tanszy i ma wiecej tabletek.
[ Dodano: 2007-09-13, 17:23 ]
Znalazlam nazwe tabletek na katar, ktore mi omagają SUDAFED na bul gardla neoangin , ale ostatnio mi sie juz ,,przejadl" i kupowalam strepsilsy, maja wiecej smakow. I jeszce mialam kiedys taki fajny aerozol do psikania na chore gardlo, niedrogi byl , ale nie pamietam nazwy ...oooo hehe juz mi sie przypomnialo, tymsal chyba Tak, na pewno TYMSAL
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 303 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-09-13, 18:19
Cytat:
działalo
Tak, na niewielkie bule gardła, na większe statny zapalne juz raczej nie. Fajny jest jak sie juz ma dosyc wcinania cukierkow, lub jesli cukierki nie wystarczają
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 537 dni temu Posty: 2842 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-09-13, 22:51
Na przeziębienie najlepsze dla mnie to Aspirin C bayera albo też Tabcin - to takie ogólne
CO do gardła - jestem w trakcie poszukiwania dobrego leku, bo te wszystkie Strepsilsy czy Neoanginy to zauważyłam że działają na chwilkę - tylko w momencie ssania i wcale nie likwidują bólu gardła. Ostatnio Piotrek na gardło brał... Orofar i mówił, że mu po tym ból gardła przechodził, a trzeba powiedzieć, że on prawie wtedy mówić nie mógł. Ale osobiście jeszcze tego nie testowałam.
A w ogóle najlepszym lekiem do tej pory jaki brałam jest Nimesil - nie wiem czy jest dostępny w Polsce, a jeśli tak to na pewno na receptę. Na wszelaki ból jest świetny, a 40-stopniową gorączkę zbił u mnie w ciągu niespełna pół godzinki także jak ktoś ma możliwość zakupu to polecam
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 370 dni temu Posty: 3858
Profil:
Wysłany: 2007-09-14, 07:40
Orofar polecila mi pani w aptece przyznam ze pomaga nawet wczoraj wyjadlam reszte bo mi jeszcze zostalo ze 3 tableteczki i dzis juz rano gardlo w leszej formie
Polopiryna jest dobra na przeziebienia, choc ja stawiam na grzane piwko. 3 wieczorki po jednym grzancu i w nocy budze sie zapocona ale o to przeciez chodzi, zeby sie wygrzac i wypocic
_________________ Nawet ten cholerny czas...
Nie rozdzieli nas...
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 337 dni temu Posty: 3269 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-09-14, 10:04
ja chucham na zimne i narazie łykam sobie Rutinoscorbin
u mnie to jest tak z choroba ze rzadko mnie lapie... ale jak juz zlapie to tak ze konczy sie na antybiotyku
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 531 dni temu Posty: 1502 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-09-14, 10:54
Jak dla mnie bardzo dobry jest coldrex max grip do picia na ciepło,zwalcza goraczke , katar,ból gardła,ale do tego zawsze jeszcze biore strepsils z miodem i cytryną i wit.C w drażetkach ...po 2-3 dniach jestem zdrowa jak ryba
Dla mnie najlepsza jest aspiryna, a do nosa używam acatar. Co do tabletek do ssania, to kiedyś bardzo dobry lekarz powiedział mi, że nie ma sensu ich kupować, bo zazwyczaj są drogie, a takie samo działanie mają np. hallsy (nie wiem, jak to się pisze), albo jakieś inne cukierki eukaliptusowe, czy szałwiowe. Od tego czasu nie kupuję tabletek do ssania, tylko właśnie takie cukierki i naprawdę nie widzę różnicy.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 291 dni temu Posty: 570
Profil:
Wysłany: 2007-09-14, 22:00
calineczka napisał/a:
Dla mnie najbardziej skuteczny jest FERVEX ale nie moge go brać w ciągu dnia bo po nim spie jak zabita zrestzą wiele osob po nim
Ooo, ja mam tak samo po Fervexie.
Czosnek jest najlepszy na przeziębienie.
Na gardło polecam Strepsils i Cholinex. Orofar też jest dobry. Dodatkowo Emskie, herbatka z miodem i cytryną, a na zatoki Oxalin. Oczywiście jeszcze do tego 'pakiet' witaminek.
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-09-23, 22:32
dopadlo mnie cóś łamie mnie w kosciach... i głowa boli..i gardło...i mózg mi napóchł...i sie po czaszce obija jak głową ruszam...aj aj aj aj jutro do lekarza idem...a dzis ibuprom max na maxa ..zeby mi głowy nie rozsadziło... a mój nos... wyglądam jak Rudolf... a to dopiero 1 dzien
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum