Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 363 dni temu Posty: 2627 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-20, 12:27 Jakie Wy polecacie kosmetyki dla niemowlat?
Witam:)
Dzis tematem rozmow beda kosmetyki jakie Wy polecacie dla niemowlat
-----------ktore kosmetyki sa najlepsze?
----------ktore moga uczulac?:
----------jakie produkty najmniej szkodza maluchom?
ztgo co wiem kuzynka uzywa takich kosmetykow:
proszek do prania ciuszkow:Jelp
oliwka:Johnson"s Baby lub Nivea Baby
Puder dla niemowlat i dzieci:Johnson'Baby
chusteczki:rozne np.bambino,nivea
pampersy:Huggis
mleko:Bebilon
Wysłany: 2007-10-20, 14:35 Re: Jakie Wy polecacie kosmetyki dla niemowlat?
madzia88 napisał/a:
-----------ktore kosmetyki sa najlepsze?
To zależy, co komu podpasuje. Ja używałam proszek do prania jelp, płyn do płukania lenor sensitive, pieluchy tylko pampersy, kosmetyki do kąpieli i do pielęgnacji ciała Johnson&Johnson, krem do buzi bambino, chusteczki różne (oprócz tych typowo tescowych, biedronkowych, czy innych tanich). Mleka sztucznego moje dziecko nigdy nie piło.
madzia88 napisał/a:
Nie ma czegoś takiego, jak kosmetyki, które mogą uczulać. Każdego może uczulać coś innego (jeśli w ogóle, bo przecież nie każdy musi mieć jakieś uczulenie). Po prostu, jeśli się zauważy, że dziecko ma jakąś wysypkę, trzeba najpierw dowiedzieć się, od czego to, a później dany kosmetyk zmienić.
madzia88 napisał/a:
Nie rozumiem pytania A kto używa produktów, które chociaż minimalnie dziecku szkodzą? Napisz dokładnie, o co Ci chodzi.
Profil:
Wysłany: 2007-10-20, 16:48
Kasiula napisał/a:
Nie ma czegoś takiego, jak kosmetyki, które mogą uczulać. Każdego może uczulać coś innego (jeśli w ogóle, bo przecież nie każdy musi mieć jakieś uczulenie). Po prostu, jeśli się zauważy, że dziecko ma jakąś wysypkę, trzeba najpierw dowiedzieć się, od czego to, a później dany kosmetyk zmienić.
Kasiu nie chce tu robic za osobe ktora pozjadala wszystkie rozumy ale studiuje kosmetologie i wiem iz kosmetyki moga uczulac wszystkich a najbardziej to dzieci,niemowleta.Skora dziecka rozni sie od skory doroslej.Naskorek niemowlaka jest bardzo cienki i delikatny nie chroni odpowiednio przed podraznieniami(przed wiatrem lub sloneczkiem)Z powodu malej ilosci melaniny male dziecko jest bezbronne np,przed sloneczkiem.Najlepsze sa kosmetyki bezzapachowe.np.oliwka(glowny skladnik parfina)natluszcza ale dla wiekszosci niemowlakow wystepuje uczulenie(uczula)a przy dluzszym stosowaniu oliwki wystepuje tzw.tradzik niemowlecy.Mydelko takze uczula.Uczulac moze plyn do plukania,proszek dla dzieci gdyz zawiaeaja detergenty
Kasiula napisał/a:
Nie rozumiem pytania A kto używa produktów, które chociaż minimalnie dziecku szkodzą? Napisz dokładnie, o co Ci chodzi.
to sa takie ktore sa robione produkowane na bazie naturalnych skladnikow
Ostatnio zmieniony przez madzia 2007-10-20, 17:27, w całości zmieniany 1 raz
Magda, zapytałaś, które kosmetyki mogą uczulać. Może się powtórzę, ale powiem Ci, że nie ma kosmetyków, które bardziej, niż inne mogą uczulać. Czego oczekiwałaś? Że powiem Ci na przykład bambino, to kosmetyki, które uczulają, nie używajcie ich?
madzia88 napisał/a:
madzia88 napisał/a:
to sa takie ktore sa robione produkowane na bazie naturalnych skladnikow
Dalej nie wiem, czego oczekiwałaś po tym pytaniu. Miałyśmy właśnie tak napisać? Czy miałyśmy Ci podać firmy? Przecież to jest logiczne, że dla niemowląt wybiera się produkty jak najbardziej naturalne
Profil:
Wysłany: 2007-10-20, 17:14
Kasiula napisał/a:
Magda, zapytałaś, które kosmetyki mogą uczulać. Może się powtórzę, ale powiem Ci, że nie ma kosmetyków, które bardziej, niż inne mogą uczulać. Czego oczekiwałaś? Że powiem Ci na przykład bambino, to kosmetyki, które uczulają, nie używajcie ich?
zapytalam sie ktore uczulaja
madzia88 napisał/a:
Nie, żebym się czepiała
Zresztą, jakby nie było, odpowiedziałabym tak samo
Magda, każdego może uczulać co innego. Ja nie mogę przekonywać jakiejś matki, żeby, broń Boże, nie używała tanich tescowych pieluszek, bo moje dziecko miało na nie uczulenie. Jej dziecko może je dobrze tolerować. A w ogóle, to trzeba było troszkę inaczej zadać pytanie, wtedy nie byłoby nieporozumień Teraz na pewno się zgadzamy
no to macie kobietki szczęście bo moja chrześnica ma atopowe zapalenie skóry i uczula ją prawie wszystko. pamietam że przez pare miesięcy pukali od lekarza do lekarza w poszukiwaniu diagnozy. a to wykluczali mleko, a to cytrusy. bratowa świra prawie dostawała, bo karmila piersią i nie mogła jeść większości rzeczy bo mała od razu miała wysypkę. później testowali mase kosmetyków własnie dla takich wrażliwców, nawet jakies maści sterydowe (zgroza jak dla mnie przy tak małym dziecku), a teraz używają Pharamaceris AT do skóry atopowej właśnie i to jedyna rzecz która nie podrażnia małej. Także jak już w dyskusji ustaliłyście jednego podrażnia to, drugiego co innego a trzeci jest skazany na jeden balsam do końca życia.
proszek do prania-persil zielony
plyn do plukania-lenor bialy z dzidzisiem
mleko-milupa w granulkah
pampersy-pampers
chusteczki-pampers(Hipp i Penaten nie!!)
kosmetyki-penaten
smoczki,butelki itp-nuk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum