Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Jakie imię lub imiona dla naszych pociech ??
Autor Wiadomość
Jacqueline 

Informacje:
Dołączyła 95 dni temu

Profil:
Wzrost: 170
Włosy: ciemny blond
Stan: panna ;)

Wysłany: 2008-10-01, 13:43   

angik1683 napisał/a:
zostaje przy Wiktori :mrgreen:

Bardzo dobry wybór ;-) :-P

REKLAMA

Olciiia 
marzycielka

Informacje:
Dołączyła 244 dni temu

Profil:
Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Nastrój:
smutna

Wysłany: 2008-10-24, 20:25   

Madziu81 widze ze jednak na Natusie sie zdecydowalas :D
i mysle ze to najlepszy wybor dla dziewczynki naprawde :!:

bardzo mi sie podoba to imie ;D
i musze jeszcze raz to napisac "juz sie jej naprawde nie moge doczekac"

Asiulek 

Informacje:
Dołączyła 57 dni temu

Profil:
Imię: Aśka
Wzrost: 172
Włosy: blond
Stan: singielka

Ostrzeżeń: [1]
Wysłany: 2008-10-25, 11:46   

Odkąd pamietam kocham się w imieniu : Bartek, dlatego imię dla syna mam odkad skonczylam z 8 lat hehe . 2 imie to Kamil.
Jesli chodzi o dziewczynke to podobaja mi sie : Kamila i Fatima. Pomysle :)

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 426 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Partner: Lukasz
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-10-25, 11:49   

a ja nadal jestem za Wiktoria,ale ostatnio Lukasza bratowa ktora jest w 4 miesiacu powiedzila,ze jak beda mieli dziewczynke to wlasnie tak dadza na imie <bezradny>

saja 
szaleńczo zakochana

Informacje:
Dołączyła 247 dni temu

Profil:
Imię: S.
Wzrost: malutka
Włosy: czarnulka
Stan: szczęśliwa żonka:)
Partner: P.
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-10-25, 13:30   

angik1683 napisał/a:
a ja nadal jestem za Wiktoria,ale ostatnio Lukasza bratowa ktora jest w 4 miesiacu powiedzila,ze jak beda mieli dziewczynke to wlasnie tak dadza na imie <bezradny>

no wiec kochana u mnie jest ten sam problem... bratowa P. tez spodziewa sie dziecka.. to juz 7 miesiac.. mialam nadzieje ze to bedzie chlopczyk.. ale jednak na 80% to dziewczynka.. a jakis czas temu powiedziala ze jelsi bedzie corka to da jej na imie Wiktoria.. no i klaps.. mam tylko nadzieje ze zdanie zmieni... bo my juz z P. nie zdarzymy zadna sila zeby nam sie dzidzius pierwszy urodzil ahhaa :P

kocham i jestem kochana... to największe szczęście:*
Nikt za mnie nie umrze, więc niech nikt nie mówi mi jak mam żyć!

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 426 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-10-25, 15:28   

saja napisał/a:
jakis czas temu powiedziala ze jelsi bedzie corka to da jej na imie Wiktoria.. no i klaps.. mam tylko nadzieje ze zdanie zmieni.
oj to widze,ze tez bedziecie musieli glowkowac nad innym imieniem :-/
mnie ta sytuacja troche wkurzyla,bo ta bratowa slyszala juz dawno,ze to moje wymarzone imie dla dziewczynki i mysle,ze poprostu zgapila za mna,normalnie bym nikogo o takie ocs nie podejrzewala,ale jej sie juz duzo (za duzo) razy zdarzylo cos za mna zgapic :roll:

Kahela 

Informacje:
Dołączyła 244 dni temu

Profil:
Imię: Mila
Partner: L.

Wysłany: 2008-10-25, 16:10   

Wiecie co, to dziwne....ale nie pierwszy raz słyszę o takiej sytuacji...
Jak ja starałam się o drugie, to wszyscy wiedzieli, że będzie Maja albo Jakub...z naciskiem na Maja, bo chciałam drugą córę...
Trochę miałam problemów z zajściem i prawie rok trwało staranie, w każdym razie nasza sąsiadka, kuzynka męża zaszła w ciążę...
No i pod koniec ciąży mówi, że będzie córka i że nazwie ją Maja...
Kopara mi opadła, bo wiedziała, że chcę Maję...
Miałam nawet żal do niej...ale powiedziałam, że jej wybór, tylko niech wie, że jeśli urodzę córkę, to będzie to Maja i mam w nosie, że będą dwie dziewczynki o tym samym imieniu w rodzinie i po sąsiedzku...
No i po cichu udałam się do jej męża i powiedziałam, że ma u mnie 5 Jasiów Wędrowniczków, jeśli ona zmieni zdanie... :-P
Powiedział jej, że mu się nie podoba to imię i się nie zgadza...ona to typ kobiety uległej mężowi...i w rezultacie ich córka to Nikola... :mrgreen:

Wiem, że wredna jestem, ale trudno... <bezradny>
Nie znoszę jak ktoś świadomie i celowo "podbiera" imię...

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 426 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-10-25, 16:14   

Kahela napisał/a:
wcale nie uwazam,ze to bylo wredne
wredne to jest wlasnie "podbieranie" imienia
zgapilabym i podgadalabym z bratem L ale niestety w tym zwiazku to ona jest "glowa" rodziny i on nie ma wiekszego wplywu na jej decyzje <bezradny>

saja 
szaleńczo zakochana

Informacje:
Dołączyła 247 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-10-25, 16:30   

Cytat:
oj to widze,ze tez bedziecie musieli glowkowac nad innym imieniem :-/
mnie ta sytuacja troche wkurzyla,bo ta bratowa slyszala juz dawno,ze to moje wymarzone imie dla dziewczynki i mysle,ze poprostu zgapila za mna,normalnie bym nikogo o takie ocs nie podejrzewala,ale jej sie juz duzo (za duzo) razy zdarzylo cos za mna zgapic :roll:

mam tylko nadzieje ze to jednak moja corka bedzie Wiktoria.. bo od kiedy pamietam chcialam nadac tak na imie mojemu dziecku... u nas sytuacja powiem ci ze podobna.. bo jakis czas temu zanim byla jeszcze w ciazy rozmaiwialysmy na temat dzieci i imion i ja niczeog nei swiadoma rzucilam ze to imie bardzo mi sie podoba i ze moja corka bedzie napewno takie nosila... po jakims czasie jak juz byla w ciazy temat znowu powrocil i wyobraz sobie moje zdziwnie kiedy uslyszalam ze jesli bedzie dizewczynka to chialaby jej dac na imie Wiktoria... bo jej sie strasznie podoba

[ Dodano: 2008-10-25, 17:34 ]
angik1683 napisał/a:
Kahela napisał/a:
wcale nie uwazam,ze to bylo wredne
wredne to jest wlasnie "podbieranie" imienia
zgapilabym i podgadalabym z bratem L ale niestety w tym zwiazku to ona jest "glowa" rodziny i on nie ma wiekszego wplywu na jej decyzje <bezradny>

tez uwazam ze to nie bylo wredne wrecz odwrotnie to ona sie nei fair zachwala...
niestety ja tez moglabym pogadac z bratem P. ale nie ma to sensu bo tak samo jak w przypadku angik1683 to ona dominuje w tym zwiazku.. wiec nie mam co na to liczyc... mam tylko nadzieje ze jednak wybiora inne imie... gdyby to nie byla tak bliska rodzina bo w koncu to bedzie corka barata mojego meza to gdzies mialabym ze juz takie w mojej rodzinie jest i moja corka napewno nosilaby imie Wiktoria

Tilia 

Informacje:
Dołączyła 308 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2008-10-26, 11:28   

U mnie w rodzinie była taka sama sytuacja-mama mi opowiadała.Jej zawsze podobało się imię Marcin i zawsze o tym głośno mówiła.Wyszło jednak tak,że w ciąże z synem(bo mieli już córkę) pierwsza zaszła bratowa mojego taty i oznajmili w połowie ciąży,że spodziewają się MARCINA :evil: mamę dosłownie trafiło,a tata jak to usłyszał wpadł w taki szał,tak im nawtykał,że nie potrafią mieć własnego pomysłu tylko ściągają cudzy itd,że w końcu kuzyn ma na imię Łukasz a mój brat Marcin :mrgreen:

Ogółem myślałam,że tylko u mnie w rodzinie takie ściąganie imion się zdarzyło :roll: ale jak przeczytałam Wasze posty to dochodzę do wniosku,żeby lepiej mieć buzie na kłódkę zamkniętą i czekać na swoje ;-)

zaniepokojona 

Informacje:
Dołączyła 141 dni temu

Profil:
Włosy: blondi
Stan: panienka
Partner: Marcin

Wysłany: 2008-10-27, 07:15   

Cytat:
Ogółem myślałam,że tylko u mnie w rodzinie takie ściąganie imion się zdarzyło

Moja mama leżała w szpitalu parę dni przed moim urodzeniem. Na jej sali było parę babek, no i sobie rozmawiały na różne tematy. Któregoś dnia mama powiedziałą im, że chce mnie nazwac Agnieszka, no i potem wyszło, że wszystkie kobiety, które urodziły córki nazwały je Agnieszkami, a ja zostałam Asią :-P :-P :-P

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 426 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-10-27, 12:23   

Tilia napisał/a:
mamę dosłownie trafiło,a tata jak to usłyszał wpadł w taki szał,tak im nawtykał,że nie potrafią mieć własnego pomysłu tylko ściągają cudzy itd,że w końcu kuzyn ma na imię Łukasz a mój brat Marcin :mrgreen:
he ,he no to tata dobrze zrobil :mrgreen:
mojego L przy tym nie bylo jak ona powiedziala,ze bedzie Wiktoria,ale jak mu powiedzialam pozniej w domu to sie tylko zasmial i powiedzila,zebym sie nie denerwowala,bo jeszcze niewiadomo czy beda mieli dziewczynke i czy napewno tak dadza na imie,ale mi sie wydaje,ze jednak bedzie dziewczynka i bedzie Wiktoria,ale mam juz pewnien plan.. ;-)

Tilia napisał/a:
dochodzę do wniosku,żeby lepiej mieć buzie na kłódkę zamkniętą i czekać na swoje ;-)
i tu masz racje,choc z drugiej strony gdyby ktos z bliskiej rodziny powiedzialby mi,ze chce dac swojej corce na imie Magda,czy tam Asia to ja bym juz swojemu dziecku tak na imie nie dala,bo nie chcialabym zgapiac ani odbierac komus pomyslu nawet gdybym pierwsza miala corke <bezradny>

[ Dodano: 2008-10-27, 11:24 ]
a zeby nie bylo OT to zaczynam sie zastaanwiac nad Weronika ;-)

saja 
szaleńczo zakochana

Informacje:
Dołączyła 247 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-10-27, 12:54   

angik1683 napisał/a:
ale mam juz pewnien plan.. ;-)

Tilia napisał/a:

a jaki jesli mozna wiedziec... moze i ja go wprowadze w zycie haha

angik1683 napisał/a:
Weronika ;-)

nie podoba mi sie... nie wiem dlaczego ale jednak nie.. ja chce Wiktorie... moze faktycznie trzeba bylo trzyba buzie zamknieta

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 731 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-10-27, 13:05   

a co Wy się dziewczyny tak denerwujecie? ja na Waszym miejscu postawiłabym tak czy siak na swoim i dała dziecku tak jak Wam się podoba i nie zwracała uwagi, że takie imię jest już w rodzinie. u nas mogłaby się zdarzyć też taka sytuacja, kuzyn, którego żona straciła dzidzię też miał mieć Natalkę. i jeśli tam będzie za jakiś czas dzidzia i dziewczynka i też dadzą Natalka, to nie widzę w tym problemu, że będą dwie w rodzinie :)

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 426 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-10-27, 13:09   

Madzia81, ale to jest bardzo bliska rodzina,Lukasza brata zona,widujemy sie bardzo czesto i w przyszlosci to moze byc nizreczne jak babcia bedzie wolac Wiktoria i zawsze beda dwie podlatywaly ;-)
zobaczymy,do jej porodu jeszce troszke czasu wiec wszystko sie wyjdzie w "praniu" ;-)

Odpowiedz do tematu