Informacje: Dołączyła 117 dni temu Posty: 274 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: Kasia
Włosy: brąz
Partner: Łukasz
Wysłany: 2008-06-19, 16:32
U mnie na pewno będzie Krzyś... to już mamy ustalone. A w przypadku dziewczynki to nie wiem... lubię oryginalne imiona, ale też nie chcę, by w przedszkolu czy szkole wyśmiewano dziecko...
Wczesniej czytalam w tym watku o nadawaniu imion po rodzicach. Moja kolezanka jak zaszla w ciaze mowila ze jezeli urodzi chlopca to da mu na imie Piotr. Tak nazywa sie jej tata i.. maz. Na szczescie urodzila dziewczynke
_________________ Live as you will die tommorow
Dream as you will live forever
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 191 dni temu Posty: 5373 Skąd: z malej osadki
Profil: Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Wysłany: 2008-07-02, 16:23
hmmm... no nie iwem jesli juz to na drugie dalabym po tacie czy po mamie ale nie na 1 bo czasami sa to starodawne imiona
przykladowo tata stefan....
(mam nadzieje ze nikogo nie urazilam)
_________________ Kobieta kochana zawsze odnosi sukces...
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 331 dni temu Posty: 2463
Profil: Imię: K.
Wzrost: średni
Włosy: brunetka
Stan: wolna
Wysłany: 2008-07-06, 13:30
Aleksander-po moim tatcie to napewno
Podobaja mi sie tez Wiktor, Błazej, Tomek, Wojciech ....ojjjjj podoba mi sie duzo, ale dzieci jescze w planach nawet nie mam wiec czasu duzo do namyslu
też nie dałabym pierwszego imienia po rodzicach, gdyż osobiście nie podobają mi się starodawne imiona.
hm.. wszystko jest wzgledne... i imie dla dizecka zalezy od wielu rzeczy.. ja tez osobiscie nigdy nie bylam zwolenniczka nadawania imion dzieciom po rodzicach.. ale nasz syn.. jesli kiedykolwiek bedizmey go mieli bedzie nosil imie ojca mojego meza... tata nie zyje... maz bardzo przezyl jego smierc byl mlodym chlopakiem... i bardzo mu zalezy na tym zeby chlopeic nosil omie ojca... chociaz imie Andrzej nie do konca mi sie podoba.. ale rozumiem pobudki dla ktorych maz chce zeby tak bylo.. chociaz wiem ze gdybym sie nie zgodzila to nie byloby problemu... ale juz sie przyzwyczailam ze syn bedzie Andrzejek haha... a corka po mojemu.. Wiktoria:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum