Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 571 dni temu Posty: 5520 Skąd: Sweden
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2007-06-15, 11:45
A ja juz nie wiem jak to jest z tymi imionami
Tutaj mozemy pisac, ze takie czy takie nam sie podobaja a inne juz nie!
Ale jesli np. poznajemy jakas kolezanke i dowiadujemy sie ze jej dzidzia ma imie takie ktore nam sie nie poboda to wtedy juz jej tego nie powiemy no bo zeby nie urazic...
Dobra napisze na swoim przykladzie. Moja dobra kiedys kumpela urodzila dziecko i nazwala ja Amelia Czy to fajnie? Dla mnie nie. ale nie mam zamiaru jej tego powiedziec
Ale jesli np. poznajemy jakas kolezanke i dowiadujemy sie ze jej dzidzia ma imie takie ktore nam sie nie poboda to wtedy juz jej tego nie powiemy
no, na pewno bym się nie zachwyciła, ale na pewno nie powiedziałabym, że jest brzydkie, rzuciłabym raczej coś w tym stylu: no mi podbają się innego typu imiona
jak kolezanka mi powiedziala ze wybrali dla corki imie Gracjana to nie mowilam, ze niezbyt dla mnie ladne to imie, tylko grzecznie powiedziałam ze niepowtarzalne tez nie chciałabym zeby ktos powiedział ze dałam brzydko dziecku na imie
_________________ Kobieta chce być kochana bez powodu, bez dlaczego, dobrych manier, wdzięku, inteligencji, ale dlatego, że ona jest.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 682 dni temu Posty: 77
Profil: Wzrost: 165
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-06-16, 18:51
tiaaa....jeden lubi pomarancze a drugi jak mu skarpety śmierdzą....
nie da się wszystkich udobruchać, każdy ma inny gust, każdy ma miłe lub złe skojazenia z takim czy innym imieniem, moda na jedno przychodzi i odchodzi i wierzcie że mozna sobie wymyslac i mazyc o imieniu dla dzieciaczka jednak z własnego doswiadczenia i punktu widzenia wiem ze jesli juz jestescie w ciązy to nie imię jest najważniejsze
_________________ Optymista wierzy, że cały świat stoi przed nim otworem,
pesymista również, ale ...dobrze wie co to za otwór
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 524 dni temu Posty: 145
Profil: Imię: Aga
Wzrost: 165
Włosy: braz
Stan: mężatka
Wysłany: 2007-06-29, 18:28
jak dla mnie zbyt wymyslne imiona to przesada, jest tyle ładnych polskich imion, nie musza byc popularne, moj tata opowiadal mi jak dawniej byl szal na imie Izaura z telenoweli ''niewolnica izaura''do dzis duzo tych osob zaluje swojego posuniecia, moze zacznijmy dawac dziecia imiona Juan, Mariza albo inne z telenowel a tradycyjnie Marysia, Filip itd.
hehe skądś to znam
kiedy ja przyjmowałam bierzmowanie byłam fanką jednego zespołu muzycznego i też wybrałam imię jednej z wokalistek tylko przełożne na język polski - Patrycja jak dzisiaj tak sobie o tym myślę - to śmieszy mnie to ale w sumie tego imienia nigdy w życiu nie używamy, więc żadna to różnica
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 524 dni temu Posty: 11238 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2007-07-01, 00:08 Re: Jakie imię lub imiona dla naszych pociech ??
Jewel napisał/a:
Jakie imię dałyście lub dacie dla swoich dzieciaczków.
.
dla chłopca.. Kuba, nie iwem czemu. Bardzo mi się podoba:)wolałabym coś bardziej oryginalnego ale większość oryginalnych męskich imion brzmi... dziwnie:) nie, no nie wszystkie. Szymon też bardzo mi się podobało dopóki nie poznałam mojego <byłego> chłopaka.. te uprzedzenia są straszne:P
A dla dziewczynki..hmmm... Mi Marysia bardzo się podoba:) na równi z Zosią, Zuzą:) ale jak mówiłam wolałabym coś INNEGO:) np. Marika, Sasza - ładne:) może i Kornelia, ale z moją ciocią mi się kojarzy:P
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 538 dni temu Posty: 3312 Skąd: Łódź
Profil: Imię: Ania
Wzrost: 168
Wysłany: 2007-07-01, 16:59
z imion dla dziewczynki to np Weronika, Sandra, Wiktoria, Joanna i Julka mi się podobaja
a dla chłopaków to Kacper, Michał i Łukasz
_________________ Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum