Informacje: Dołączyła 551 dni temu Posty: 4256 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-22, 16:16
biedronka, najbezpieczniejszy jest cost coś na paracetamolu i to najczęściej podaje się maluszkom oczywiście musi to być lek w syropku a na bardzo wysoką gorączkę najlepiej działają czopki w odpowiedniej dawce, ale to już najlepiej skonsultować z lekarzem
Profil:
Wysłany: 2008-02-23, 14:30
mi dzisiaj Mateusza rozłożyło póki co Nurofen w miare działa, ale temperatura straszna, co chwila koło 39 stopni jak nie pomoże, to czopki pyralginy trzeba będzie podać
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 470 dni temu Posty: 458 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: kasia
Wzrost: malutki :) 158 cm
Włosy: brunetka
Stan: od 26.04.2003- mężatka :)
Partner: Artuś
Wysłany: 2008-02-24, 07:36
Magdaru, napisała
Cytat:
mi dzisiaj Mateusza rozłożyło
a Nisia też od piątkowego wieczoru gorączkuje, doszła jej jeszcze wczoraj biegunka ja na gorączkę podaje panadol w syropku, stosowałam też kiedyś nurofen w syropie, a czopki efferalgan- aplikowałam je Nisi kiedyś jak miała jelitówkę, bo syropek i tak zwracała po chwili.
moja siostra też twierdzi, że leki z paracetamolem jakoś wolniej działają na jej dzieci.mówiła mi ostatnio o tym Ibufenie, że jest skuteczny i dość szybko zbija temperaturę.tylko, że jej maluchy to właściwie okazy zdrowia, a ja mam małego alergika.nie wiecie, czy ten Ibufen mogę przy alergii podać?
Profil:
Wysłany: 2008-02-26, 08:27
biedronka, tylko takie przeciwaskazania opisują : "Nadwrażliwość na składniki preparatu. Nadwrażliwość na NLPZ lub kwas acetylosalicylowy objawiająca się nieżytem nosa, pokrzywką skórną lub astmą oskrzelową. Czynna lub przebyta choroba wrzodowa żołądka lub dwunastnicy. Ostatni trymestr ciąży. Bez porozumienia z lekarzem nie stosować u niemowląt poniżej 6 m.ż." o alergii jako takiej nic nie piszą, więc pewnie można podać, ale lepiej skonsultować to z lekarzem, żeby nie zaszkodzić maluchowi
najlepiej będzie jak się przejdę jutro do apteki i dokładnie przeczytam ulotkę tego Ibufenu, zapytam aptekarki, albo zadzwonię do lekarza rodzinnego. dzięki za info.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum