Wysłany: 2007-06-04, 13:30 jaka ochrona przed słońcem?
hej,
mam bardzo jasną karnację i problemy skórne, poza tym piegi jeszcze
właśnie za namową koleżanki kupiłam sobie INNEOV słońce - to takie kapsułki na ochronę skóry przed słońcem, które mają też beta-karoten.
Chciałam spytać czy któraś z was stosowała je i czy one coś dają
nie zrobię się pomarańczowa od nich?
a może doradzicie mi jeszcze jakieś inne sposoby ochrony poza kremem z filtrem? bo mi się już znowu robi coraz więcej piegów od słońca
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 411 dni temu Posty: 4057 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2007-06-04, 13:46
Nie wiem jak działa ten preparat ale po beta-karotenie jesteś pomarańczowa ale nie jakoś strasznie mocno, po prostu nadaje koloryt cerze. Aby być pomarańczowa musiałabyś łykać to w ogromnych ilościach.
Jeśli masz jasną karnację to polecam kremy ochronne z bardzo wysokim faktorem, najlepiej używać kremów dla małych dzieci bo mają dużą ochronne przed słońcem.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 600 dni temu Posty: 2958 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-04, 18:21
Chyba nic Ci tutaj nie wymyślimy prócz dobrych kremów z filtrem... no albo na głowę kup sobie jakąś czapeczkę bądź też kapelusik (widziałam wczoraj taki uroczy z New Yorkera) to tez może ochronić Twoją twarz przed słońcem i na stanowić gustowny dodatek do ubioru
Ochrona to przede wszystkim kremy i balsamy do opalania z filtrem!
Trzeba chronić skórę przed słońcem. Ja znam INNEOV, brałam już w zeszłym roku, wcześniej brałam beta-karoten, ale jest go za dużo w kapsułce i rzeczywiście trochę nienaturalną miałam opaleniznę, ale w sumie po solarium też nie jest ładna skóra. Zresztą raczej nie chodzę, tylko czasem zimą jak już jestem całkiem blada. Jak masz wrażliwą skórę to chyba dobry preparat - zawiera niewielką dawkę beta-karotenu. Ma w sobie probiotyk który chroni i regeneruje skórę.
na pewno nie zaszkodzi
No właśnie nie wiem czy nie zaszkodzi, bo mam alergię na różne rzeczy. Nieraz jak coś biorę to okazuje się że mnie potem zsypuje nie wiadomo od czego - no i w sumie nie wiadomo - bo nigdy testów nie robiłam.
Czy są jakieś przeciwwskazania do brania inneov
Wysłany: 2007-06-09, 16:02
Miss Sporty napisał/a:
No właśnie nie wiem czy nie zaszkodzi, bo mam alergię na różne rzeczy
to może skoro masz takie problemy to wybierz się po 1: do alergologa (to w sprawie alergii) a po drugie do dermatologa - może on Ci coś doradzi w sprawie słońca. Albo po prostu idź do jakiejś dobrej apteki i spytaj co Ci mogą zaoferować bezpiecznego na zabezpieczenie przed słońcem
Wiem, wiem... powinnam iść do alergologa, ale zawsze jest coś innego do zrobienia. Wiesz jak to trudno wybrać się do lekarza jak nic nie boli ?
Chyba najprędzej tak jak radzisz spytam w aptece o jakąś ochronę. Może będą wiedzieli czy ten Inneov mogę brać. Słyszałam o nim już sporo dobrego. Poza tym koleżanka piła Ineeov cellulit i powiedziała, że po takiej kuracji połączonej z intensywnymi masażami bardzo jej pomogło.
Byłam w aptece ale pani nie potrafiła mi nic powiedzieć na temat skuteczności, powiedziała tylko, że czasami kobiety kupują. I dowiedziałam się, że tylko Inneov zawiera ten probiotyk bo sprawdziła mi skład innych niby podobnych w działaniu preparatów.
A potem pogrzebałam w intern. i znalazłam stronę o Inneov słońce:
ech... nie mogę jeszcze linków wklejać inneov.pl w środku -
tam sporo pisze na ten temat, jeszcze poczytałam o nim na innym forum trochę i chyba sobie zakupię jednak. Tyle, że ponad 80 zł kosztuje, ale skoro ma pomóc... w końcu czasem wydaje się kasę na takie bzdety...
a, no i pytałam o moją alergię - powiedziała, że nie ma przeciwwskazań i że po prostu powinnam spróbować a jak coś będzie nie tak to odstawić.
jako, że lato przed nami, wyjazdy wakacyjne - jakie olejki, mleczka, balsamy do opalania najlepsze? Jakie firmy możecie polecić? Które są najwydajniejsze i najlepiej chronią przed słońcem? Ja ufam Kolastynie. Ale co roku przeglądam wszystko, co jest na sklepowych półkach. W tym roku wybór jeszcze przede mną, ale może któraś z Was już dorwała coś fajnego?
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 433 dni temu Posty: 4342
Profil:
Wysłany: 2007-06-28, 11:00
Wiesz Madziu, ja wlasnie szukalam czegos ostatnio. Kupilam mleczko nivea z 20tka.
w sumie wczesniej nigdy nie uzywalam takich specyfikow, tylko przyspieszacze do opalania
Co moge o nim powiedziec? fajnie sie rozsmarowuje przyjemnie pachnie
Moze to glupie pytanie ale czy takie olejki, mleczka itd. nie spowalniaja opalania
_________________ Cała w twoich rękach, dzięki Tobie wiem co w życiu ważne jest...
Wysłany: 2007-06-28, 15:49
Madzia81 napisał/a:
jakie olejki, mleczka, balsamy do opalania najlepsze?
szczerze, to w tym roku kierowałam się ceną, a niczym innym. W rezultacie mam chyba ze 4 mleczka, olejki różnych firm ogólnie, strasznie to drogie, powiedzmy za mleczko z ochrona 20 i powyżej trzeba zapłacić coś ok.20 zł a które są dobre? nigdy nie zauważyłam żadnej różnicy, wszystkie są dla mnie takie same. Kiedyś miałam swoje ulubione, ale już zniknęły z rynku
Wysłany: 2007-06-28, 17:52
madzia napisał/a:
to duzo?
no dużo wiesz, może jak się kupuje jedno, to nie jest tak źle, ale jak myśmy kupowali hurtowo 3 czy 4 opakowania, no to wyszło już troszkę kasy do tego balsam, krem itd ( jak to zawsze, zakupy na wakacje...) i już całkiem kupe kasy poszło...
ja stosuje przyśpieszacz opalania (wklepuje go tuż po wyjściu z solarium jest to świetna sprawa ponieważ szybko skóra nabiera ładnego koloru (podkreślam że ten krem nie działa jak samoopalacz, nie pozostawia żadnych smug jest to jakiś wyciąg który wydobywa ze skóry jakieś tam barwniki i dlatego jest fajny polecam )
a jesli chodzi o zwykłe słońce to stosuje oliwkę dla dzieci (żadnych jakiś tam filtrów)
_________________ Tylko ja i lustro, reszta jest złudzeniem
Twarz ta sama co dzień inne otoczenie
Cel jest jeden nigdy go nie zmienię
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum