Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
jaka ochrona przed słońcem?
Autor Wiadomość
Miss Sporty

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-06-04, 13:30   jaka ochrona przed słońcem?

hej,
mam bardzo jasną karnację i problemy skórne, poza tym piegi jeszcze :-?

właśnie za namową koleżanki kupiłam sobie INNEOV słońce - to takie kapsułki na ochronę skóry przed słońcem, które mają też beta-karoten.
Chciałam spytać czy któraś z was stosowała je i czy one coś dają :?:
nie zrobię się pomarańczowa od nich?

a może doradzicie mi jeszcze jakieś inne sposoby ochrony poza kremem z filtrem? bo mi się już znowu robi coraz więcej piegów od słońca :-(

REKLAMA

Jewel 
I'm In Love

Informacje:
Dołączyła 411 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-04, 13:46   

Nie wiem jak działa ten preparat ale po beta-karotenie jesteś pomarańczowa ale nie jakoś strasznie mocno, po prostu nadaje koloryt cerze. Aby być pomarańczowa musiałabyś łykać to w ogromnych ilościach.

Jeśli masz jasną karnację to polecam kremy ochronne z bardzo wysokim faktorem, najlepiej używać kremów dla małych dzieci bo mają dużą ochronne przed słońcem.

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 600 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-04, 18:21   

Chyba nic Ci tutaj nie wymyślimy prócz dobrych kremów z filtrem... no albo na głowę kup sobie jakąś czapeczkę bądź też kapelusik (widziałam wczoraj taki uroczy z New Yorkera) ;) to tez może ochronić Twoją twarz przed słońcem i na stanowić gustowny dodatek do ubioru ;)

mama adama

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-06-07, 22:46   

Ochrona to przede wszystkim kremy i balsamy do opalania z filtrem!
Trzeba chronić skórę przed słońcem. Ja znam INNEOV, brałam już w zeszłym roku, wcześniej brałam beta-karoten, ale jest go za dużo w kapsułce i rzeczywiście trochę nienaturalną miałam opaleniznę, ale w sumie po solarium też nie jest ładna skóra. Zresztą raczej nie chodzę, tylko czasem zimą jak już jestem całkiem blada. Jak masz wrażliwą skórę to chyba dobry preparat - zawiera niewielką dawkę beta-karotenu. Ma w sobie probiotyk który chroni i regeneruje skórę.
na pewno nie zaszkodzi ;-)

Miss Sporty

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-06-09, 14:32   

No właśnie nie wiem czy nie zaszkodzi, bo mam alergię na różne rzeczy. Nieraz jak coś biorę to okazuje się że mnie potem zsypuje nie wiadomo od czego - no i w sumie nie wiadomo - bo nigdy testów nie robiłam.
Czy są jakieś przeciwwskazania do brania inneov :?:

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 600 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-09, 16:02   

Miss Sporty napisał/a:
No właśnie nie wiem czy nie zaszkodzi, bo mam alergię na różne rzeczy
to może skoro masz takie problemy to wybierz się po 1: do alergologa (to w sprawie alergii) a po drugie do dermatologa - może on Ci coś doradzi w sprawie słońca. Albo po prostu idź do jakiejś dobrej apteki i spytaj co Ci mogą zaoferować bezpiecznego na zabezpieczenie przed słońcem ;)

Miss Sporty

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-06-10, 11:29   

Wiem, wiem... powinnam iść do alergologa, ale zawsze jest coś innego do zrobienia. Wiesz jak to trudno wybrać się do lekarza jak nic nie boli ? :mrgreen:
Chyba najprędzej tak jak radzisz spytam w aptece o jakąś ochronę. Może będą wiedzieli czy ten Inneov mogę brać. Słyszałam o nim już sporo dobrego. Poza tym koleżanka piła Ineeov cellulit i powiedziała, że po takiej kuracji połączonej z intensywnymi masażami bardzo jej pomogło.

Miss Sporty

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-06-12, 23:45   

Byłam w aptece ale pani nie potrafiła mi nic powiedzieć na temat skuteczności, powiedziała tylko, że czasami kobiety kupują. I dowiedziałam się, że tylko Inneov zawiera ten probiotyk bo sprawdziła mi skład innych niby podobnych w działaniu preparatów.
A potem pogrzebałam w intern. i znalazłam stronę o Inneov słońce:
ech... nie mogę jeszcze linków wklejać :/ inneov.pl w środku -
tam sporo pisze na ten temat, jeszcze poczytałam o nim na innym forum trochę i chyba sobie zakupię jednak. Tyle, że ponad 80 zł kosztuje, ale skoro ma pomóc... w końcu czasem wydaje się kasę na takie bzdety...

a, no i pytałam o moją alergię - powiedziała, że nie ma przeciwwskazań i że po prostu powinnam spróbować a jak coś będzie nie tak to odstawić.

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 593 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-06-28, 10:43   

jako, że lato przed nami, wyjazdy wakacyjne - jakie olejki, mleczka, balsamy do opalania najlepsze? Jakie firmy możecie polecić? Które są najwydajniejsze i najlepiej chronią przed słońcem? Ja ufam Kolastynie. Ale co roku przeglądam wszystko, co jest na sklepowych półkach. W tym roku wybór jeszcze przede mną, ale może któraś z Was już dorwała coś fajnego? :-)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 433 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-28, 11:00   

Wiesz Madziu, ja wlasnie szukalam czegos ostatnio. Kupilam mleczko nivea z 20tka.
w sumie wczesniej nigdy nie uzywalam takich specyfikow, tylko przyspieszacze do opalania ;-)
Co moge o nim powiedziec? fajnie sie rozsmarowuje przyjemnie pachnie :-)
Moze to glupie pytanie ale czy takie olejki, mleczka itd. nie spowalniaja opalania :roll:

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 600 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-28, 15:49   

Madzia81 napisał/a:
jakie olejki, mleczka, balsamy do opalania najlepsze?
szczerze, to w tym roku kierowałam się ceną, a niczym innym. W rezultacie mam chyba ze 4 mleczka, olejki różnych firm :D ogólnie, strasznie to drogie, powiedzmy za mleczko z ochrona 20 i powyżej trzeba zapłacić coś ok.20 zł :shock: a które są dobre? nigdy nie zauważyłam żadnej różnicy, wszystkie są dla mnie takie same. Kiedyś miałam swoje ulubione, ale już zniknęły z rynku :)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 433 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-28, 16:07   

Kociak napisał/a:
coś ok.20 zł
to duzo?

Maj gad...to ja nie pisze ile zaplacilam tutaj za moje mleczko

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 600 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-28, 17:52   

madzia napisał/a:
to duzo?
no dużo ;) wiesz, może jak się kupuje jedno, to nie jest tak źle, ale jak myśmy kupowali hurtowo 3 czy 4 opakowania, no to wyszło już troszkę kasy :/ do tego balsam, krem itd ( jak to zawsze, zakupy na wakacje...) i już całkiem kupe kasy poszło...

madzia 

Informacje:
Dołączyła 433 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-28, 17:55   

Acha, no jak kilka sztuk na raz to wiadmo, ze sie inaczej patrzy ;-)

A do solarium uzywacie cos?

vermilla 
To ja---^ up:D

Informacje:
Dołączyła 399 dni temu

Profil:
Imię: Agnieszka
Wzrost: 164
Włosy: brunetka
Stan: zaręczona
Partner: Endriu
Wysłany: 2007-06-28, 19:18   

madzia napisał/a:
do solarium uzywacie cos?

ja stosuje przyśpieszacz opalania (wklepuje go tuż po wyjściu z solarium jest to świetna sprawa ponieważ szybko skóra nabiera ładnego koloru (podkreślam że ten krem nie działa jak samoopalacz, nie pozostawia żadnych smug jest to jakiś wyciąg który wydobywa ze skóry jakieś tam barwniki i dlatego jest fajny polecam :mrgreen: )

a jesli chodzi o zwykłe słońce to stosuje oliwkę dla dzieci (żadnych jakiś tam filtrów) :-D

Odpowiedz do tematu