nie wydaje mi się, żeby mleczka czy tez olejki spowalniały opalanie ja nie wyobrażam sobie wyjść na słońce bez posmarowania się takim specyfikiem. skóra dostałaby wtedy mocno w d..... co roku stosuję i nie narzekam na powolne opalanie się
przed solarium natmiast niczym takim się nie nacieram. w sumie nie wiem na czym polega ta różnica, ale moje ciało niczego takiego nie potrzebuje po - owszem balsamik bardzo wskazany
ja często używałam takich oklejków jak oliwka dla dzieci świecących i b. śliskich w tym roku może i na tą Niveę się skuszę. muszę zrobić wycieczkę po sklepach.
im maja wiekszy filtr to tym mniej przepuszczaja promieni slonecznych
no tak, coś w tym jest. ale jak ktoś ma b. jasną karnację, to nawet lepiej, żeby zastosował mleczko z wysokim faktorem i się troszkę bezpieczniej opalał, niż nie zastosuje nic, słońce poparzy i potem przez kilka dni nie będzie mógł się pokazac na słońcu
ja mam dość ciemną karnację, w ciągu roku chodzę regularnie na solarium, więc nie używam b. wysokich faktorów, 3/4 zazwyczaj. i po dwóch dniach na słoneczku już skóra się ślicznie zabrązowia
vermilla, ale przyspieszacz to przed opalankiem sie stosuje a nie po.
Po, dobrze jest posmarowac sie balsamem.
oj nie mówimy chyba o tym samym specyfiku
bo ja mam taki który stosuje się po solarium, wiec nie mów bo chyba umiem czytać ulotkę (krem ten kupiłam w salonie firmowym )
_________________ Tylko ja i lustro, reszta jest złudzeniem
Twarz ta sama co dzień inne otoczenie
Cel jest jeden nigdy go nie zmienię
ale to jest przyspieszacz stosowany po wyjściu z solarium jeśli korzystasz z solarium to zapytaj się kosmetyczki czy jest takie coś jeżeli mi nie wierzysz
Przyspieszacz po opalaniu stymuluje wytwarzanie melaniny w komórkach skóry pod wpływem promieniowania UV, dzięki czemu skóra staje się piękna brązowa, więc nie musisz tak często kożystać z solarium ponieważ już po pierwszej wizycie skóra wygląda pięknie, krem ten pielęgnuje również wysuszony naskórek i głęboko nawilża skórę
Ostatnio zmieniony przez vermilla 2007-06-29, 11:48, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Dołączył: 362 dni temu Posty: 42 Skąd: Opole
Profil: Wzrost: 167
Stan: żoneczka
Wysłany: 2007-07-13, 12:27
gdzies przeczytałam o fototypach ,nie wiem o co chodziło ale jak pozwolicie to wkleje i moze bedzie łatwiej wybrac odpowiedni kosmetyk
Fototyp I - kiedy tylko wychodzisz na słońce, jesteś pewna, że się nie opalisz, ale za to będziesz czerwona jak raczek. Do tej grupy należą albinosi, osoby o bardzo jasnej cerze, rudowłose osoby o niebieskich oczy.
Fototyp II - opalasz się, opalasz, a na twojej skórze niewiele widać. Za to zawsze występuje rumień. Zwykle do tej grupy zaliczają się osoby o blond włosach, szatyni, którzy posiadają jasną karnację.
Fototyp III - wychodzisz na słońce i masz ładną opaleniznę, a prawie wcale nie widać czerwonych placków. Tak dobrze mają osoby o jasnobrązowej cerze, szatyni, bruneci przeważnie o piwnych oczach.
Fototyp IV - silna opalenizna, a rumień nie występuje w ogóle. Masz ciemną karnację i ciemne oczy i włosy.
Fototyp V - właściwie nawet nie musisz się wystawiać się na słońce, aby twoja skóra nabrała ładnego odcienia opalenizny. Rumień u ciebie nigdy nie występuje, a w twoich żyłam płynie arabska bądź indiańska krew.
Fototyp VI - jesteś Murzynką:)
Jak się ochronić przed rumieniem i szkodliwym działaniem promieni słonecznych? Stosuj przede wszystkim kremy, które posiadają nie tylko filtr chroniący przed UVB, ale również przed UVA
jak ktoś chce to znajde te informacje i podam linka bo tam było duzo wiecej
ja nie wyobrażam sobie wyjść na słońce bez posmarowania się takim specyfikiem
ja również... Pomimo tego, że moja skóra się bardzo ładnie i bezproblemowo opala wolę smarować się mleczkami i olejkami z faktorem Bo po pierwsze, to wcale nie spowalnia opalania, ja tam smarowałam się w Tunezji cały czas i to trochę 20-tką trochę 5-tką i po tygodniu wyglądałam (jak to powiedział mój kochany) jak murzyn
Trzeb też zaznaczyć, że jednak te faktory są po to by chronić skórę przed szkodliwym działaniem promieni UVA i UVB i tu nie chodzi już tylko o kwestię sparzenia się, ale także o raka skóry...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum