Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Madzia81
2008-03-21, 22:25
Jak się przygotować na pierwszą randkę.
Autor Wiadomość
Gwiazdeczka:) 
^Pokochaj ten świat^

Informacje:
Dołączyła 530 dni temu

Profil:
Imię: Ola
Włosy: Blondynka
Stan: samotna:)
Wysłany: 2007-06-15, 15:24   Jak się przygotować na pierwszą randkę.

No właśnie . W lipcu mam swoją pierwszą randkę. W sumie znam go tylko z pogaduszek na gg , no ale jednak się spotykamy. Jak mam się do tego przygotować ? Mam mu dać jakiś prezent ? Pozatym , niewiem czy będę potrafiła z nim rozmawiać . Z nieznajomymi nigdy nie potrafię. A chcę wyjść na fajną osobę. A może macie pomysł dziewczynki na jakąś fajną fryzurkę , bo
mam długie włosy i niewiem co z nimi zrobić:) Oczekuję na odpowiedzi i dz. bardzo :) 3majcie się:)

REKLAMA

Niepokorna 
poza światem

Informacje:
Dołączyła 554 dni temu

Profil:
Imię: Ewa
Wysłany: 2007-06-15, 19:41   

Gwiazdeczka:) napisał/a:
Pozatym , niewiem czy będę potrafiła z nim rozmawiać . Z nieznajomymi nigdy nie potrafię.

skoro rozmawiacie na GG, to chyba nie jest już taki nieznajomy. No i o czymś musicie gadać :) Podpytaj się go, co lubi, co interesuje, a potem przygotuj sobie najwyżej jakieś tematy do rozmów na "żywca". Pewnie na początku będziesz trochę stremowana, ale myślę, że szybko przejdzie jeśli chłopak okaże się ok ;)
I jedna uwaga - z nieznajomymi, szczególnie poznanymi przez internet, spotykaj się (przynajmniej na początku) na gruncie neutralnym, w miejscu tj. w restauracji, kinie itp. Może Ci to zaoszczędzić wiele nieprzyjemności.
A co do prezentu... nie słyszałam o takim zwyczaju ;)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 717 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-06-15, 21:52   

Mam mu dać jakiś prezent ?

nie nie. nic takiego. to ewentualnie On może przynieść Ci symboliczną różyczkę :)

Pozatym , niewiem czy będę potrafiła z nim rozmawiać . Z nieznajomymi nigdy nie potrafię.

ale jeśli dobrze Wam się rozmawia na gg, to powinno być okej :) przecież jest tyyyyle tematów :) dasz radę :)

Niepokorna napisał/a:
I jedna uwaga - z nieznajomymi, szczególnie poznanymi przez internet, spotykaj się (przynajmniej na początku) na gruncie neutralnym, w miejscu tj. w restauracji, kinie itp. Może Ci to zaoszczędzić wiele nieprzyjemności.

no i przede wszystkim będzie bezpieczniej :!:

A może macie pomysł dziewczynki na jakąś fajną fryzurkę , bo
mam długie włosy i niewiem co z nimi zrobić:)

no to zalezy jaki masz typ urody, jaką buzię. ciężko tak doradzić nie widząc osoby. ale jeśli nam się pokażesz... ;-)
na pewno żadna balowa fryzura typu kok!! ja bym uczesała się jakoś wdzięcznie: finezyjnie spięte włosy, jakaś opaska, czy modna spinka :)

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 724 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-16, 22:59   

Niepokorna napisał/a:
I jedna uwaga - z nieznajomymi, szczególnie poznanymi przez internet, spotykaj się (przynajmniej na początku) na gruncie neutralnym, w miejscu tj. w restauracji, kinie itp.
To pierwsza rzecz jaką chciałam Ci napisać, gdy czytałam Twojego posta Gwiazdeczko.
Jeśli chodzi o Twoje obawy dotyczące tematów do rozmów... W swoim czasie spotykałam się z wieloma osobami poznanymi przez internet. I jeśli dana osoba, była taka sama jak przez internet to z tematami nigdy nie było problemów - więc jeśli tak będzie i w Twoim przypadku, nim zdążysz się zorientować, będziecie musieli się już rozstawać :) A jeśli okaże się, że facet jest zupełnie inny niż przez internet, to wtedy... musisz mieć jakąś wymówkę aby sie ulotnić ( no niestety ale i tak mi się zdarzało - facet był bardzo rozgadany przez gg a gdy przychodziło do spotkania to gadałam tylko ja :evil: )
Zawsze dobrym tematem do rozmowy są Wasze zainteresowania, hobby - tematy rzeki :D

Co do fryzury, makijażu, ubioru - przede wszystkim masz się czuć swobodnie, nie możesz wyglądać jakbyś miała iść na bal :) osobiście radziłabym jakąś sukieneczkę, balerinki lub japonki, jeśli się malujesz - to tylko tusz i błyszczyk ;) a jeśli chodzi o fryzurę to opaska czy spinka i po sprawie ;) chociaż faktycznie, gdybyś wrzuciła jakąś fotkę można by było doradzić coś konkretniej ;)

I pamiętaj :) Nie stresuj się :) podejdź do tego na luzie ;) wtedy wszystko pójdzie łatwiej ;)

Gwiazdeczka:) 
^Pokochaj ten świat^

Informacje:
Dołączyła 530 dni temu

Profil:
Imię: Ola
Włosy: Blondynka
Stan: samotna:)
Wysłany: 2007-06-18, 10:13   

No tak , to chyba będę w roli twojego kolegi , z którym się spotkałaś. Przez internet rozmawiać jest prościej , bo nikt Cię nie widzi. Ja z facetami rozmawiać nie umiem. Dzięki wam za rady dziewczyny. 3majcie się:)

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 724 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-18, 11:27   

Przez internet rozmawiać jest prościej , bo nikt Cię nie widzi. Ja z facetami rozmawiać nie umiem.
e tam, na zywo rozmawia sie tak samo, a moze nawet i lepiej ;) i nie ma tak, ze nie umiesz rozmawiac z chlopakami. skoro przez internet umiesz to i normalnie tez umiesz ;) zobaczysz, bedzie dobrze ;)

Odpowiedz do tematu