Informacje: Wiek: 17 Dołączyła 530 dni temu Posty: 21 Skąd: Jaworzyna śląska
Profil: Imię: Ola
Włosy: Blondynka
Stan: samotna:)
Wysłany: 2007-06-15, 15:24 Jak się przygotować na pierwszą randkę.
No właśnie . W lipcu mam swoją pierwszą randkę. W sumie znam go tylko z pogaduszek na gg , no ale jednak się spotykamy. Jak mam się do tego przygotować ? Mam mu dać jakiś prezent ? Pozatym , niewiem czy będę potrafiła z nim rozmawiać . Z nieznajomymi nigdy nie potrafię. A chcę wyjść na fajną osobę. A może macie pomysł dziewczynki na jakąś fajną fryzurkę , bo
mam długie włosy i niewiem co z nimi zrobić:) Oczekuję na odpowiedzi i dz. bardzo 3majcie się:)
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 554 dni temu Posty: 110 Skąd: Opole
Profil: Imię: Ewa
Wysłany: 2007-06-15, 19:41
Gwiazdeczka:) napisał/a:
Pozatym , niewiem czy będę potrafiła z nim rozmawiać . Z nieznajomymi nigdy nie potrafię.
skoro rozmawiacie na GG, to chyba nie jest już taki nieznajomy. No i o czymś musicie gadać Podpytaj się go, co lubi, co interesuje, a potem przygotuj sobie najwyżej jakieś tematy do rozmów na "żywca". Pewnie na początku będziesz trochę stremowana, ale myślę, że szybko przejdzie jeśli chłopak okaże się ok
I jedna uwaga - z nieznajomymi, szczególnie poznanymi przez internet, spotykaj się (przynajmniej na początku) na gruncie neutralnym, w miejscu tj. w restauracji, kinie itp. Może Ci to zaoszczędzić wiele nieprzyjemności.
A co do prezentu... nie słyszałam o takim zwyczaju
nie nie. nic takiego. to ewentualnie On może przynieść Ci symboliczną różyczkę
Pozatym , niewiem czy będę potrafiła z nim rozmawiać . Z nieznajomymi nigdy nie potrafię.
ale jeśli dobrze Wam się rozmawia na gg, to powinno być okej przecież jest tyyyyle tematów dasz radę
Niepokorna napisał/a:
I jedna uwaga - z nieznajomymi, szczególnie poznanymi przez internet, spotykaj się (przynajmniej na początku) na gruncie neutralnym, w miejscu tj. w restauracji, kinie itp. Może Ci to zaoszczędzić wiele nieprzyjemności.
no i przede wszystkim będzie bezpieczniej
A może macie pomysł dziewczynki na jakąś fajną fryzurkę , bo
mam długie włosy i niewiem co z nimi zrobić:)
no to zalezy jaki masz typ urody, jaką buzię. ciężko tak doradzić nie widząc osoby. ale jeśli nam się pokażesz...
na pewno żadna balowa fryzura typu kok!! ja bym uczesała się jakoś wdzięcznie: finezyjnie spięte włosy, jakaś opaska, czy modna spinka
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 724 dni temu Posty: 2960 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-16, 22:59
Niepokorna napisał/a:
I jedna uwaga - z nieznajomymi, szczególnie poznanymi przez internet, spotykaj się (przynajmniej na początku) na gruncie neutralnym, w miejscu tj. w restauracji, kinie itp.
To pierwsza rzecz jaką chciałam Ci napisać, gdy czytałam Twojego posta Gwiazdeczko.
Jeśli chodzi o Twoje obawy dotyczące tematów do rozmów... W swoim czasie spotykałam się z wieloma osobami poznanymi przez internet. I jeśli dana osoba, była taka sama jak przez internet to z tematami nigdy nie było problemów - więc jeśli tak będzie i w Twoim przypadku, nim zdążysz się zorientować, będziecie musieli się już rozstawać A jeśli okaże się, że facet jest zupełnie inny niż przez internet, to wtedy... musisz mieć jakąś wymówkę aby sie ulotnić ( no niestety ale i tak mi się zdarzało - facet był bardzo rozgadany przez gg a gdy przychodziło do spotkania to gadałam tylko ja )
Zawsze dobrym tematem do rozmowy są Wasze zainteresowania, hobby - tematy rzeki
Co do fryzury, makijażu, ubioru - przede wszystkim masz się czuć swobodnie, nie możesz wyglądać jakbyś miała iść na bal osobiście radziłabym jakąś sukieneczkę, balerinki lub japonki, jeśli się malujesz - to tylko tusz i błyszczyk a jeśli chodzi o fryzurę to opaska czy spinka i po sprawie chociaż faktycznie, gdybyś wrzuciła jakąś fotkę można by było doradzić coś konkretniej
I pamiętaj Nie stresuj się podejdź do tego na luzie wtedy wszystko pójdzie łatwiej
Informacje: Wiek: 17 Dołączyła 530 dni temu Posty: 21 Skąd: Jaworzyna śląska
Profil: Imię: Ola
Włosy: Blondynka
Stan: samotna:)
Wysłany: 2007-06-18, 10:13
No tak , to chyba będę w roli twojego kolegi , z którym się spotkałaś. Przez internet rozmawiać jest prościej , bo nikt Cię nie widzi. Ja z facetami rozmawiać nie umiem. Dzięki wam za rady dziewczyny. 3majcie się:)
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 724 dni temu Posty: 2960 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-18, 11:27
Przez internet rozmawiać jest prościej , bo nikt Cię nie widzi. Ja z facetami rozmawiać nie umiem.
e tam, na zywo rozmawia sie tak samo, a moze nawet i lepiej i nie ma tak, ze nie umiesz rozmawiac z chlopakami. skoro przez internet umiesz to i normalnie tez umiesz zobaczysz, bedzie dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum