Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Jak dowiedzialas sie o swojej ciazy
Autor Wiadomość
edunia 
Edyta

Informacje:
Dołączyła 108 dni temu

Profil:
Imię: Edyta
Wzrost: 158
Włosy: blond
Stan: mężatka
Partner: Włodek

Wysłany: 2008-08-18, 10:23   

Na Emanuelę bardzo czekaliśmy ,zamarzyło nam sie maleństwo jak byliśmy w Bytomiu u znajomych,mieli akurat małego bajtla.Wtedy nie przypuszczałabym nawet ze zajście w ciąze jest takie trudne.Polowaliśmy wiec co miesiac,nie zliczę testów ciążowych.A jak sie mąż dowiedział?Byliśmy wtedy u moich rodziców,poszłam do łazienki zrobic kolejny test,mój stał pod drzwiami a tato flaszkę naszykował.Oj co to sie działo jak powiedziałąm przez drzwi ze mam 2 kreseczki :-P Oliwie chcieliśmy mniej wiecej po 2-3 latach od Emisi.Niestety o zajscie w ciaze walczyłam 5 lat,byłam juz bardzo zrezygnowana i jak dowiedziałam sie ze jestem w ciazy,nie miałam komu sie pochwalic ,podzielićć radościa .Ten zaszczyt przypadł nielubianej teściowej.Takim sposobem miedzy moimi dziewczynami jest 7 lat różnicy.

REKLAMA

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 426 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Partner: Lukasz
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-10-30, 11:55   

no to i ja sie tu pochwale :mrgreen:
od zawsze planowalismy dzidzie po slubie,no i zaczelismy sie starac TUZ po slubie , wrzesien odpadal,bo bylam po tabsach,ale od pazdziernika <plemnior1> <plemnior1> <plemnior1> <plemnior1> poszly w "ruch"
Tak bardzo chcialam wiedziec czy to juz czy jeszcze nie,ze testy robilam w polowie cyklu <bing1> <bing1> wiedzialam,ze nic nie wykaza ale i tak je robilam :-P

jakis tydzien temu zaczal pobolewac mnie brzuch a moje piersi nagle staly sie masakrycznie ciezkie i wrazliwe - typowe objawy na @ wiec dalam sobie spokoj z testami.
W niedziele (26.10.) obudzilam sie i jakos tak inaczej sie poczulam - mowie do L "jestem w ciazy",oczywiscie nie potraktowal mnie powaznie :-P
Po poludniu bylismy na zakupach,zaopatrzylam sie w kolejne testy i mialam czekac do rana zeby sprawdzic czy moge ufac swojej intuicji.
Oczywiscie nie moglam wytrzymac i test zrobilam wieczorem,L w tym czasie rozmawial z rodzicami przez skypa a ja siedzialam w lazience i odliczalam - pokazaly sie dwie krechy!!!
Ogromna radosc,usmiech na twarzy (podkreslam,ze byla sama i cieszylam sie sama do siebie :-P ) lzy sczescia,tysiace emocji,chcialam jak najszybciej powiedziec Lukaszowi ale nie chcialam, jeszcze mowic jego rodzicom wiec musialam czekac az skonczy rozmawiac i uwierzczcie mi,ze trwalo to wieeeki :-D

W koncu skonczyl, a ja usiadlam mu na kolanach i nic nie mowiac pokazalam mu test :mrgreen:
Ucieszyl sie ogromnie,przytulil z calej sily,wycalowal, a ja w tamtej chwili zaczelam sie cala telepac,on przestraszony co mi sie dzieje,a ja sie glupia poryczalam ze szczescia :mrgreen:
Dzis robilam drugi test,tym razem z rana :-P
W poniedzialek idziemy do lekarza :-D

Madalena 

Informacje:
Dołączyła 46 dni temu

Profil:
Wzrost: 168
Włosy: pasemka
Stan: szczęśliwa posiadaczka męża:)

Wysłany: 2008-10-30, 12:04   

Gratulacje Aniu! Aż się wzruszyłam i też mi się łezka zakręciła, bo przypomniałam sobie ja ja się cieszyłam. My zdecydowaliśmy się na dziecko przed ślubem i z pełną premedytacją działaliśmy 4 m-ce i się udało. Też robiłam kilka testów wiedząc, że i tak nic nie wykażą i w końcu wykazał ale słabo, potwierdziłam tylko w badaniu HCG i wyszło 4-5 tygodni :lol: A teraz lata mi tu po pokoju i co chwila mama mama i :mrgreen:

Olciiia 
marzycielka

Informacje:
Dołączyła 244 dni temu

Profil:
Imię: Ola
Stan: zakochana
Partner: Tomek
Nastrój:
smutna

Wysłany: 2008-11-03, 21:04   

angik1683, to musi byc wspaniale przezycie..... nie potrafie sobie tego wyobrazic ale domyslam sie ze tej chwili nie zapomina sie do konca zycia

niesamowite ze udalo wam sie tak szybko
zycze ci aby ciaza przebiegala prawidlowo i juz nie moge doczekac sie dzidziusia
:mrgreen: <rozyczka>

Karen 

Informacje:
Dołączyła 16 dni temu

Profil:
Imię: P.
Wzrost: 171
Włosy: ciemny brąz
Partner: E. :)
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2008-11-28, 10:10   

Jej jak ja uwielbiam cos takiego czytac :D

Roxi 
ustabilizowana;>

Informacje:
Dołączyła 78 dni temu

Profil:
Wzrost: 173
Włosy: brąz
Stan: panna
Partner: mr. D.
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-12-02, 16:41   

Oj dziewczyny ale mnie wazuszyłyście swoimi opowieściami, czytałam je z wypiekami na twarzy i z kręcącą się w oku łezką <zakochany>

Ja nie planuję jak narazie dziecka, ale juz powoli wyobrażam sobie jakby to była mieć z D. dziecko. Chciałabym żeby był to równie szcześliwy moment jak u Was. :-)

dajmira 
zakochana :-*

Informacje:
Dołączyła 227 dni temu

Profil:
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: zaręczona :-)
Partner: M.
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-12-02, 19:48   

Fajnie czyta sie takie historie :-)Tez sie wzruszyłam <buzki> Teraz zastanawiam się jakby to było u mnie:-) wiem że mój narzeczony skakałby do nieba :-) ale jeszcze musimy troche poczekac ;-/

Odpowiedz do tematu