Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Instynkt macierzynski
Autor Wiadomość
katti 
butterfly

Informacje:
Dołączyła 373 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Wzrost: średni
Włosy: brunetka
Stan: panna
Wysłany: 2008-08-25, 07:40   

Ja mysle, ze instynkt macierzysnki mam :-> Bardzo lubie dzieci, lubie sie nimi opiekowac, dbac o nie. Wogole to ciezko przelac takie uczucie na kompa i to wytlumaczyc.
Chcialabym miec swoje dziecko .... ale podchodze do tego bardzo powaznie.... musi byc odpowiedni partner......
Narazie podpatruje kolezanki, kuzynki, ktore maja dzieci..... patrze jak postepuja w danych sytuacjach, czym karmia, jak kapia np. ;-) Ucze sie hehh

Na wszystko przyjdzie czas :-> Wierze w to :->

REKLAMA

saja 
szaleńczo zakochana

Informacje:
Dołączyła 236 dni temu

Profil:
Imię: S.
Wzrost: malutka
Włosy: czarnulka
Stan: szczęśliwa żonka:)
Partner: P.
Wysłany: 2008-08-25, 09:00   

Gdy bylam nastolatka jakos nie wyobrazalam sobie siebie w roli matki... teraz jestem przekonana ze sie do tego nadaje... od jakiegos czasu moj instynkt znacznie sie rozwinal... chcialabym miec dziecko ale oboje z mezem zdajemy sobie sprawe ze to jeszcze nie jest odpowedni moment.. ale kiedys taka chwila nadejdzie... i juz nei moge sie jej doczekac... ostatnio bardzo rozczulaja mnie male dzieci .. kobietki w ciazy... male ubranka i zabaweczki... podejrzewam ze to taki wzmorzony okres dotyczacy checi posiadania dzieci... mam nadzieje ze za jakis czas( pewnei dluzszy ale jednak) pochweale sie wam ze bede mama :)

kocham i jestem kochana... to największe szczęście:*
Nikt za mnie nie umrze, więc niech nikt nie mówi mi jak mam żyć!

EveC 
EvEntualna;)

Informacje:
Dołączyła 91 dni temu

Profil:
Imię: Eva
Włosy: blond
Partner: Łukasz
Wysłany: 2008-08-25, 15:23   

u większości kobiet, nadchodzi dzień kiedy zdają sobie sprawę, jak to fajnie byłoby mieć takiego maluszka. ja chyba też bym chciała, ale mój instynkt rozwinął się na tyle, że bym chciała, lecz nie na tyle, bym mogła poświęcić swoją niezależność, to że mogę pospać w dzień wolny do 11, wyjechać spontanicznie z Miśkiem na romantyczny weekend, czy wyjść z przyjaciółmi. a poza tym,jeszcze się urządzamy, dopiero przyjechałam do anglii, nie ma warunkó na dzidziusia:) ale myślę, że 2 może 3 lata i będzie z nami taki bąbelek:) u każdego wygląda to chyba inaczej ;-) :-P

PdM 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-25, 16:12   

a u faceta kiedy włącza się tacierzyństwo? :D ja tam lubię dzieci... ale tylko obce i jak nie przebywam z nimi dłużej niż 2h... jakiś czas temu była u mnie mała 2 letnia istotka i po trzech godzinach z nią spędzonych czułem się jakbym z jakiegoś maratonu wrócił. :) No ale pewnie swoje już tak nie denerwuje hehe. ;)

malenka 

Informacje:
Dołączyła 269 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-25, 19:34   

EveC, mam podobnie :)
Z jednej strony bardzo bym chciała miec dzidzusia z drugiej jest ta świadomośc, że ani finansowo ani psychicznie nie jestem na to gotowa.
No bo jak jest dziecko to nie można sobie kupic ciucha ot tak, tylko najpierw trzeba dziecku coś kupic :) wiem, że to takie egoistyczne podejście, ale z upływem lat i szaleństw całkowicie zaniknie i będe gotowa to bycia mamusią :)

EveC 
EvEntualna;)

Informacje:
Dołączyła 91 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-25, 21:31   

malenka napisał/a:
EveC, mam podobnie :)
Z jednej strony bardzo bym chciała miec dzidzusia z drugiej jest ta świadomośc, że ani finansowo ani psychicznie nie jestem na to gotowa.
No bo jak jest dziecko to nie można sobie kupic ciucha ot tak, tylko najpierw trzeba dziecku coś kupic :) wiem, że to takie egoistyczne podejście, ale z upływem lat i szaleństw całkowicie zaniknie i będe gotowa to bycia mamusią :)

no właśnie o to mi chodziło:) dziecko to poświęcenie, do tego trzeba dojrzeć:-)

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 512 dni temu

Profil:
Imię: Alina
Wzrost: niziutki :))
Stan: narzeczona :)
Partner: Krzysztof
Wysłany: 2008-08-26, 09:13   

Cytat:
No ale pewnie swoje już tak nie denerwuje hehe. ;)
dokładnie
facet chyba dorasta tak naprawde kiedy je pierwszy raz zobaczy i dotrze do niego , że to jego "dzieło" :lol:

Mój instynkt chwilowo został uspiony bo stwierdziła , że bez sensu jest sie zadręczać .

malutka-iwona 
...ciągle czekam...

Informacje:
Dołączyła 96 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Wzrost: 154
Włosy: farbowane:-)
Stan: żonka
Partner: Damian
Wysłany: 2008-08-26, 09:24   

Ja często myślałam o dzieciach...w przyszłości, a tu nagle "wpadka"! Najpierw złość, potem smutek, potem strach, że sobie nie poradze...ale jak widziałam grzuszek, który rośnie-już byłam szczęśliwa. Poradziłam sobie mimo, że roztałam się z ojcem Karoliny i od 10 lat kocham ją najbardziej na świecie <pocieszacz> Prawdą jest, że każda kobieta potrafi się zająć SWOIM dzieckiem :-)

EveC 
EvEntualna;)

Informacje:
Dołączyła 91 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-26, 09:28   

malutka-iwona napisał/a:
Ja często myślałam o dzieciach...w przyszłości, a tu nagle "wpadka"! Najpierw złość, potem smutek, potem strach, że sobie nie poradze...ale jak widziałam grzuszek, który rośnie-już byłam szczęśliwa. Poradziłam sobie mimo, że roztałam się z ojcem Karoliny i od 10 lat kocham ją najbardziej na świecie <pocieszacz> Prawdą jest, że każda kobieta potrafi się zająć SWOIM dzieckiem :-)

to święta prawda, byłaś i jesteś dzielna, ja jednak sama nie zdecydowałabym się dobrowolnie na dzidziusia, ale jeśli zdarzyłaby się wpadka, pewnie kochałabym najbardziej na świecie ;-)

Mirabelka__22 

Informacje:
Dołączyła 213 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-08-26, 09:29   

W sumie moglabym juz miec takiego malca. Nie kojarze tego z jakims obowiazkiem, ale przyjemnoscia. Zawsze powtarzam ze jak juz bede miala dziecko to bede ciagle do niego mowic, nie tak jak te niektore matki.

Jakos nie jest mi zal mojej niezaleznosci bo jakos nigdy nie bylam rozrywkowa itd, choc fakt, mam jeszcze studia, ciezkie..a z dzieckiem bylyby jeszcze trudniejsze.
Nie wspominajac o tym ze jeszcze nie mamy sformalizowanego zwiazku:)

Faceci chyba tez dorastaja do takiej decyzji. Moj P ma juz 26lat i ostatnio sam mi wspomnial ze juz budza sie w nim takie odczucia ze chcialby zostac ojcem. Ale poki co, z musu temat dla nas odlegly...

malenka 

Informacje:
Dołączyła 269 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-26, 09:40   

Mirabelka__22, heh widzę, że nie tylko jesteśmy w tym samym wieku ale mężczyzn również mamy rówieśników :)
Mój też chyba juz by chciał dzidziusia, ale rozumie, że póki co nas najzwyczajniej nie stac (a mnie nie stac podwójnie, bo jeszcze psychicznie) Ale często wspomina, że jak nam się "bachorki" urodzą to on powiększy tak i tak mieszkanie, że chciałby miec minium dwójkę i takie tam ;)

Mirabelka__22 

Informacje:
Dołączyła 213 dni temu

Profil:

Wysłany: 2008-08-26, 10:03   

malenka, no my nawet nie mieszkamy razem. A za miesiac bedziemy znow na odleglosc bo ja jeszcze studia mam..

U mojego tez chodzi o kase. Bo uwaza ze to facet powinien utrzymywac rodzine, a poki nie jest na to gotowy nie jest tez gotowy na dzieci.. Nie mowiac o tym ze sie ich boi:) Nie ma z nimi zbyt wielkiego doswiadczenia. Ale moze naszego nie bedzie.

depre 

Informacje:
Dołączyła 103 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-26, 15:05   

Dzieciaki bardzo lubię i one też mnie lubią :shock: nawet te które mnie nie znają się do mnie garną :) mój misiek mówi że minełam się z powolaniem i powinnam zostac przedszkolanką :mrgreen: :mrgreen:

Co do swojego macierzyństwa- chciałabym mieć dziecko i marze o tym z dalszej pesrpektywy. Lecz na chwile obecna nie ejstem na to w 100 procentach gotowa aby zajśc w ciąże. choć jakbym musiała i Dzidzia się pospieszyła na ten świat to pewnie bym wydoroślała na potrzeby sytuacji :)

kayen 
men`s connoisseur

Informacje:
Dołączyła 448 dni temu

Profil:
Partner: mam Cię na oku
Wysłany: 2008-09-01, 16:16   

Wczoraj byli moich rodziców znajomi z 3 małych szkrabów ( 1.5, 3 i 7 lat). Dzieci śliczne i kochane, zajmowałam się całą trójka przez 4 godziny. Od wczoraj o niczym innym nie mówię, Kubie ciągle opowiadam o tych robaczkach.

Aż sama się dziwie bo to nie pierwszy raz kiedy się nimi zajmuję a zazwyczaj po godzinie mam ich dosyć a teraz? Może mój instynkt się budzi do życia ;-)

Sabina583 

Informacje:
Dołączyła 269 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-09-01, 20:33   

Mi pojawił się instynkt od razu po porodzie:)

Makijaż ślubny, Fotografia ślubna,

Odpowiedz do tematu