Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 755 dni temu Posty: 678 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: lily
Wzrost: mała
Włosy: raczej blondy
Stan: mężatka generalnie szczęśliwa
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-31, 10:24 Przedszkole
Jak poradzić sobie i jak pomóc dziecku kiedy idzie pierwszy raz do przedszkola? Jak poznać czy przywyknie i kiedy, by nie odbiło sie to źle na jego psychice?
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 164 dni temu Posty: 60
Profil: Imię: *******
Wzrost: jest ok
Stan: mężatka
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-31, 12:55
Lily nie masz czym się martwić .Ja swoich wysłałam do przedszkola i też myślałam że se nie poradzą a myliłam się sami musieli się przystosować do środowiska tego.A teraz to nie wyobrażają sobie dnia bez przedszkola tak z chęcią chodzą .Nie martw się będzie dobrze
Informacje: Wiek: 34 Dołączyła 755 dni temu Posty: 678 Skąd: Pokaż na mapie
Profil: Imię: lily
Wzrost: mała
Włosy: raczej blondy
Stan: mężatka generalnie szczęśliwa
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-31, 22:55
Mój synek ma 2 lataka i 4 m-ce. Jest specjalna grupa dla dwulatków utworzona, dzisiaj był drugi dzień w przedszkolu. Myślę, że sobie poradzi, ale jest jednak malutki jeszcze. Jak przyszłam po niego to płakal. Uspokajal się, ale płakał. Czekałam w korytarzu, aż zje obiad i słyszałam. Dzisiaj, jak go zaprowadziłam, to był placz przy moim wyjściu (czekałam w sztani czy się uspokoi i jakoś się udało), ale nie tak straszny i histeryczny, jak wczoraj.
Dzisiaj, jak go zaprowadziłam, to był placz przy moim wyjściu (czekałam w sztani czy się uspokoi i jakoś się udało), ale nie tak straszny i histeryczny, jak wczoraj.
Skąd ja to znam.Tyle,że mój syn jak szedł do przedszkola pierwszy raz to miał 4 lata.Płakał praktycznie dzień w dzień przez prawie cały rok przedszkolny.Poprawilo się dopiero 2 miesiące przed wakacjami.Wchodziliśmy do przedszkola to panie wiedziały,że Aduś idzie,bo płacz rozlegał się wszędzie.Teraz wyrósł z tego i ma 6 lat.Uczęszcza nadal do zerówki ,która mieści się w tej samej placówce co przedszkole.
[ Dodano: 2010-04-01, 09:57 ]
Ps,każde dziecko jest inne.Akurat może twój maluszek popłacze parę dni i wszystko będzie dobrze,przyzwyczai się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum