Informacje: Dołączyła 340 dni temu Posty: 2923 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-18, 16:16
Ja jestem stanowczo przeciwna temu zjawisku. w szkole dzieci sie pytaja gdzie jest twoja mamusia a dziecko powie ze nie ma bo ma dwóch tatusiów (albo odwrotnie )... Dla mnie dziecko powinno miec matke i ojca a nie 2 matki albo 2 ojców.
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 322 dni temu Posty: 221 Skąd: Stolyca
Profil: Imię: Kasia
Wysłany: 2007-10-18, 16:21
Sami zainteresowani jak widać mają inny pogląd na sprawę...
_________________ "Każdy człowiek ma pewien określony horyzont myślowy.
Kiedy ten się zwęża i staje się nieskończenie mały, zamienia się w punkt.
Wtedy człowiek mówi: "To jest mój punkt widzenia"
Informacje: Dołączyła 434 dni temu Posty: 6463 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-10-19, 12:55
Moniika napisał/a:
w szkole dzieci sie pytaja gdzie jest twoja mamusia a dziecko powie ze nie ma bo ma dwóch tatusiów (albo odwrotnie )
tak to lepiej powiedziec zer tatus nie mogł przyjsc na zebranie bo pobił mamusie i na dziwki poszedł, albo ze lezy pijany gdzies w jakims rowie albo zazygany w domu pod stołem...
czemu wy zakladacie najgorsze z mozliwych wytłumaczen...a moze odpowiedziałoby ze nie ma mamusi, i co nie skłamałoby przeciez.... a nie musi wszystkim opowiadac od razu jak ma w domu... nie kazdy sie wszystkim od razu przed wszystkimi chwali... wszystko jedno czy ma sie 2 rodziców czy jednego..i czy to jest para mieszana czy nie... wazne zeby kochali oni dziecko a ono odwzajemniało te uczucia. Pomysl o dzieciach ktore przezywaja podobne sytuacje gdy kolega sie pyta jak złamałes/as reke albo skad te siniaki a dziecko odpowiada "spadłem ze schodów"....moim zdaniem jest to wieksza tragedia poniewaz dzieci ze zwiazkow homoseksualnych maja przynajmniej do kogo sie zwrócic ze swoimi problemami, komu wypłakac.....
z tego co niektóre z was pisza wynika ze jesli jest samotnie wychowujaca dziecko matka czy ojciec to powinno im sie rowniez odebrac dziecko poniewaz [quote=]Dla mnie dziecko powinno miec matke i ojca [/quote]
niestety zapominacie ze swiat nie jest az taki piekny i nie wszystko jest czarne i białe.... istnieje cos takiego jak rodziny rozbite, przemoc w rodzinie, alkoholizm i inne tego typu problemy..ale to wszystko jest przeciez w porzadku dopoki dziecko ma ojca i matke.....byle tylko nie miało 2 tatusiow i 2 mamus...i nie wazne ze mogły/liby stworzyc mu prawie idealna rodzine i obdarzyc je miłoscia....sa skresleni od razu na poczatku
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 387 dni temu Posty: 5527 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-10-19, 14:55
ehhhh..nie popadajmy ze skrajności w skrajność, różne przypadki sie zdarzają, może się zdarzyc taki o jakim pisze Monika
Moniika napisał/a:
a dziecko powie ze nie ma bo ma dwóch tatusiów (albo odwrotnie )
Mogą byc takie o jakich pisze Madae
Madae napisał/a:
tak to lepiej powiedziec zer tatus nie mogł przyjsc na zebranie bo pobił mamusie i na dziwki poszedł, albo ze lezy pijany gdzies w jakims rowie albo zazygany w domu pod stołem...
Madae napisał/a:
moze odpowiedziałoby ze nie ma mamusi,
Wszystko zależy od dziecka i od tego jak zostanie wychowane oraz od rodziców ( od tego jakimi sa ludźmi, co soba prezentują) Co do tego tematu, to nadal mam mieszane uczucia, nie potrafie sie jednoznacznie określić czy jestem za adopcją przez pary homoseksualne czy nie Wiele jest plusów oraz wiele minusów
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 620 dni temu Posty: 243
Profil: Imię: Marta
Wzrost: Za malo :)
Włosy: Brunetka :P
Stan: zakochana :*
Wysłany: 2007-10-20, 11:50
ale zyjemy w takim spoleczenstwie ze dziecko pary homoseksualnej bedzie szykanowane w podstawowce i w liceum
wiec nie wiem czy to takie dobre dla dziecka
i nie mowcie ze tak nie bedzie bo zawsze w kazdej klasie w kazdej szkole znajdzie sie ktos taki komu ten temat podpasuje i bedzie drwil na cala szkole z dziecka np pedalow
_________________ nigdy nie przestane cie kochac ******* [`]
Az dziwie sie, ze nie ma tu taiego tematu : ] .
Własnie, ten rodzaj orientacji seksualnej jest w Polsce malo pozytywnie odbierany,ludzie brzydzą sie tego, ze dwie kobiety, czy dwoje mezczyzn moze sie kochac, tulic, a co gorsza sypiac z sobą!Jakie jest Wasze podejscie do tej kwestii? Macie znajomych o innej orientacji seksualnej niz hetero..?
Czytalam kiedys, ze z badan wynika, iz kobiety potrafią bardziej zaakceptowac inna orientacje,a mezczyzni znow potrafią zaakceptowac lepiej to, ze kobiety moga sie kochac, a mezczyzn dyskryminują.
Zastanawiam sie, czy na prawde nasz kraj jest tak bardzo cofniety, aby nie mozna bylo tego w normalnym stopnu zaakceptowac? Czy nasza to mentalnosc na to nie pozwala?
Podobno duza czesc kobiet w Polsce nie przyznaje sie do swojej orientacji seksualnej, tylko dlatego, ze boja sie to zrobic, boja sie reakcji rodzin, kosciola, ktory potepia taką a nie inna ''odmiennosc'.
To samo tyczy sie zjawiska ''homofobia'' - na pewno kazda z Was wie co ono zonacza.Homofobia tworzy sie najczesciej poprzez zniekształcenie informacji , a jeszcze częściej, na ich braku, dotyczących pewnej grupy ludzi w tym przypadku gejow i lesbijek.Nazwac to prosto?
Ludzie przewaznie nienawidzą tych, ktorych tak na prawdę nie znaja i nic o nich nie wiedzą, a to jest bardzo przykre i prymitywne.Homofobowie operuja informacjami, ktore w wiekszej mierze są bledne, do tych prawdziwych, ulegaja stereotypom i wrzucaja wszystko do jednego wora oceniajac oczywiscie negatywnie...I tak tworzy sie koniec kola, w ktorym to geje i lesbijki sa traktowane przez ludzi, Polakow jako ''zlo konieczne'', dyskryminowani i zmuszani do walki , aby w Naszej Polsce mogli zyc godnie i z szacunkiem na jaki sazlugują.
Jak sie przedstawia Wasze zdanie na temat innej orientacji seksualnej niz Wasza?
Szanujecie? Lubicie? Macie stycznosc?
_________________ Kobiety mają przynajmniej stroje, a czym swoją pustkę mogą przykryć mężczyzni...??
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 432 dni temu Posty: 4051 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2008-01-16, 09:59
Nie będę już się wypowiadać na temat geji bo dostałam na innym forum ostrzeżenia więc lepiej nic nie napiszę. Z racji tej, że jak już słyszę to słowo to mi ciśnienie skacze. Powiem tyle dla mnie jest to wynaturzenie.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
A niby dlaczego? Co tacy ludzie nie maja prawa do zadnego szczescia? Nawet tak duzego jakim sie potomstwo?
Lepiej chyba a by zaadoptowali jakies malenstwo niz np.placili jakiejs kobiecie za oddanie dziecka (no i zaplodnienie jej), lub aby wykorzystac faceta do zaplodnienia w przypadku kobiet.
Zapewne zaraz beda sie sypaly slowa tgypu '.dziecko bedzie mialo zrypana psychike' etc, ale od samego poczatku rodzice powinni uswiadamiac dziecko, ze homoseksualizm to zadna choroba, tylko cos normalnego.Bo tak jest.
Poza tym jest wiele rodzin gdzie, np dziecko jest wychowywane przez matke i babcie, lub wujka kawalera i samotnego ojca/ bo mieszkaja razem/ i tu tez plec jest jedna, ale moze prawda? Bo to juz nie pedaly, i maja takie prawo:]
Jak dla mnie jesli ludzie sa swiadomi tego, ze chcieliby miec dzieciaczka i wiedza jak postepowac , aby nie bylo szykanowane w szkole, to spokojnie jestem za adopcja.
Poza tym nie jest owiedziane , ze dziecko, ktore bedzie sie wychowywalo w rodzinie homoseksualnej bedzie takiej samej orientacji.Bo mądrzy rodzice nie bedą negowali orientacji wlasnego dziecka.
[ Dodano: 2008-01-16, 12:43 ]
Nymphadora napisał/a:
Ale mówię nie ich małżeństwom
Aco masz zamiar robic za materac, ze mowisz NIE ? Tego podejscia tez nie rozumiem.Ni moga zalegalizowac zwiazku, bo jak to kazdy mowi, są "inni od reszty, gorsi", homoseksualizm, to nie jest takis nizszy gatunek czlowieka.A juz na pewno nie podgatunek.
_________________ Kobiety mają przynajmniej stroje, a czym swoją pustkę mogą przykryć mężczyzni...??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum