Hej dziewczynki, mam problem taki mało apetyczny ale cóż życie !Od jakiegoś czasu czuję ból przy wypróżnianiu i jak się podcieram jest trochę krwi czy to możliwe,że mam hemoroidy czy to coś innego?Miałyście kiedyś coś takiego? Ostatnio kupiłam maść avenoc, myślałam,że mi przeszło, ale niestety jeszcze nie! Pomóżcie!pozdawiam
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 52 dni temu Posty: 275
Profil: Stan: dziewczyna mojego chłopaka
Wysłany: 2008-04-17, 21:03
ja miałam zapalenie pęcherza i tez miałam takie objawy jak ty. Zażywałam jakieś tabletki bez recepty, ale przechodziło na krótko. Dopiero jak poszłam do lekarza, dał skierowanie na badania i przepisał antybiotyk. Minęło 3 miesiące i jak na razie choroba nie wraca
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 483 dni temu Posty: 1406 Skąd: wałbrzych
Profil: Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2008-04-17, 21:20
nie miałam nigdy hemoroidów, więc nie wiem jak to się czuje, ale przewiałam sobie kiedyś i pecherz i tyłek i lekarka przepisała mi jakąś maść, całkiem skuteczna bo problem zniknął, no a pęcherz został innymi środkami wyleczony
może to pomoże
Typowe objawy choroby hemoroidalnej to świąd, pieczenie i sączenie, pozostawianie śladów stolca, jasnoczerwone ślady krwi na stolcu i papierze toaletowym lub bieliźnie, a także uczucie niekompletnego wypróżnienia.
Najczęściej występuje kilka objawów łącznie, które dla pacjenta są bardzo nieprzyjemne i mogą znacznie obniżyć komfort życia osoby dotkniętej tą chorobą.
Nie wiadomo dokładnie, ile osób cierpi na opisane dolegliwości. Przypuszcza się, że co trzecia osoba po 30 roku życia sporadycznie lub często cierpi na hemoroidy.
Wiadomo jednak, że znaczna część osób starszych dotknięta jest tą dolegliwością.
Przyczyną krwawienia, bólu, świądu w okolicy odbytu nie zawsze muszą być hemoroidy: skóra wokół ujścia odbytnicy jest bardzo wrażliwa. Łatwo dochodzi tam do podrażnień, skaleczeń lub zapalenia. W ten sposób może dojść np. do powstania szczeliny odbytu. Pod pojęciem tym rozumiemy głębokie pęknięcie lub owrzodzenie śluzówki odbytnicy, w którym w miarę upływu czasu może dojść do zapalenia. Szczelina może powodować ostry ból oraz często nieznaczne krwawienie.
W okolicy odbytu dochodzi często także do powstania egzemy okołoodbytniczej (zapalna choroba skóry w okolicy odbytu) oraz łagodnych guzkowatych płatków skóry.
Przy częstym występowaniu i utrzymywaniu się dolegliwości w okolicy odbytu należy skonsultować się z lekarzem specjalistą.
Za tymi objawami mogą kryć się także poważne schorzenia, co jednak zdarza się stosunkowo rzadko. Tylko badanie lekarskie może wykluczyć takie podejrzenie.
Informacje: Dołączyła 350 dni temu Posty: 6473 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-04-17, 21:57
Alicja:) a moze to zwykłe skaleczenie odbytnicy skaleczenie w takim miejscu potrafi goic sie bardzo długo..i przy kazdym podraznieniu ( np wypróznianiu sie) odnawia sie i krwawi...
jeśli przy wypróżnianiu odczuwasz ból - to są duże szanse na to że to żylaki odbytu - wiem coś o tym - strasznie to nieprzyjemne......na początek możesz kupić maśc w aptece i dozowac doodbytniczo - powinna pomóc - ale jeśli nie ustąpi to do lekarza trzeba iść.....aha i dietę przestrzegaj żeby zatwardzeń nie był - wtedy szybciej się goją POWODZENIA
Alicja:), ja mam hemoroidy chyba juz od 10 lat,ale krwawie bardzo rzadko.
Ale nieraz jak mi wyjdzie to nie moge siedziec,stac nic!!!katastrofa.
Ale coz to jest na cale zycie nawet operacja tego swinstwa na dlugo nie starcza
Wydaje mi sie z twojego opisu,ze ja masz wiec musisz teraz uwazac by nie siadac na zimnym aby nie przeziebic,nie jesc ostro ani duzo slodyczy...
Hemoroidy to przyjaciel na całe życie niestety. JA rok temu ich się nabawiłam i od tamtej pory co rusz się odnawiają.
Jeśli dotykając odbytu masz wrażenie, że wypadło Ci jelito tzn. że to na pewno hemoroidy.
Ja właśnie gdy pierwszy raz dostałam to się przestraszyłam i chciałam po pogotowie dzwonić Dziadek szybko mnie uświadomił co potwierdził lekarz.
Leczenie hemoroidów jest bardzo kosztowne, gdyż leki nie są refundowane ja polecam mieś zawsze w domu tabletki pelertocin-bierze się je trzy razy dziennie i jakieś czopki na hemoroidy. Niestety nigdy nie wiadomo kiedy znów zapragną się pojawić, a głupio biegać co jakiś czas do lekarza po te same leki.
Co do operacji to słyszałam, że są mało skuteczne...
LeeLoo, ale hemoroidy sa takzew srodku,niekoniecznie musza wylazic,jednak te co wylaza bardziej bola wydaje mi sie.
Co do leczenia to ja tylko uzywam czopkow propolisowych z PL sa najlepsze i nie szkodza,mozna je brac dlugoooo i sa tanie 12 zl chyba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum