Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 662 dni temu Posty: 2569 Skąd: cK
Profil: Wzrost: 165
Włosy: brunetka
Wysłany: 2009-05-16, 21:26 Harlequin'y
Takie pytanko mi przyszło do głowy
Czytacie Harlequiny? A jeśli tak to może jakieś tytuly? Wrażenia?
Ja się broniłam przed tego typu lekturą bo twierdziłam,że to pierdoły ale ostatnio kolezanka w pracy podsuneła mi właśnie jedno z tych romansideł i ... musze przyznać,że tak mnie wciągneła,ze przeczytałam jednym tchem
no a jak tam z Wami?...
_________________ Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!
Wysłany: 2009-05-16, 21:33
Torii1988 napisał/a:
to sa romanse tak
tak,typowe romansidła,ale powiem szczerze,że przyjemnie sie czyta i bardzo szybko...
takie w sam raz na chwilkę relaksu
_________________ Gdy patrzysz na mnie,wiem o czym myślisz, chcesz ze mnie czerpać słodkie korzyści!Wyluzuj koleś! Weź zimny prysznic! Nic nie kombinuj bo nic nie wymyślisz...!
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 679 dni temu Posty: 1574 Skąd: The Ketchup city
Profil: Imię: Kasia
Wzrost: 167 cm
Włosy: Blond w porywach do brązu;)
Stan: Weekendowa żonka:)
Partner: Krzyś
Nastrój:
Wysłany: 2009-05-16, 21:41
Kiedyś przeczytałam kilka i na początku mi się podobały, ale szybko zauważyłam, ze są cholernie do siebie podobne, wszędzie te same motywy - najpierw zakochanie, potem problemy i szczęśliwe zakończenie. Nudny schemat jak dla mnie
Plusem jest to, że nie trzeba się specjalnie wysilać, to taka lekkostrawna papka. Czasami się to przydaje
tanika_aha, moja mama, ciocia i babcia mialy kiedyś tych książek tony, i wszystkie twierdziły, że Ty książki są na "jedno kopyto", czyli każda o tym samym, zmieniały się tylko imiona bohaterów
Informacje: Dołączyła 1128 dni temu Posty: 14082 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2009-05-16, 22:31
haha
UWIELBIAM
Kiedyś dostaliśmy od znajomej jej stare meble, i w nich ukrył się niezły stosik harlequinów
Czytanie ich to było nasze ulubione zajęcie z siostrą
Taka tandeta jakich mało
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 716 dni temu Posty: 6021 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2009-05-16, 22:35
sa beznadziejne, na jedno kopyto, plytkie, z gatunku prostych latwych i przyjemnych, nie wymagaja wlaczania mozgu do procesu czytania ... i niech mi tylko kto powie czemu jak jakiegos dostane to pochlaniam w zawrotnym tempie sama posiadam 2 i ani jednego wiecej ... za to moja kuzynka ma cala szafe tego cholersta i czyta namietnie a ja razem z nia jak sie u niej pojawiam
Informacje: Dołączyła 1128 dni temu Posty: 14082 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2009-05-16, 22:44
nie(d)oceniona napisał/a:
za to moja kuzynka ma cala szafe tego cholersta i czyta namietnie
to straszne
karolina_1986, bo to ogólnie są tanie romansidła
każda kobieta marzy o księciu z bajki, zwłaszcza te matki i babcie, które już swoje historie przeżyły i teraz nie pozostaje im nic innego jak czytać ten chłam
przepraszam, ale to sad true
Wysłany: 2009-05-17, 12:34
dokładnie,macie rację,koleżanka w pracy podsuneła mi najpierw jednego,potem drugiego...no i się przeczytało ale przy kolejnym już naprawdę widzi się stały motyw:
spotkanie,przyczajka,jedno chce a drugie nie lub na odwrót,jakieś problemy lub wypadek,wybuch wielkich namietności i szczęsliwy happy end...
lekkie w czytaniu i w sumie przyjemne,ale tylko jako odskocznia raz na jakiś czas.
moja mama kiedys mnóstwo tego kupowała, czasem jak nie mam co z czasem robic ( głownie w wakacje) to jakiegos łykne
_________________ Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci.
— Jane Austen.
Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują sie obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje. Carlos Ruiz Zafon
Informacje: Dołączyła 851 dni temu Posty: 4693 Skąd: w krainie marzen...
Profil: Imię: S.
Wzrost: malutka
Włosy: czarnulka
Stan: szczęśliwa żonka:)
Partner: P.
Nastrój:
Wysłany: 2009-05-18, 14:36
hm.. moja mama przeczytala juz chyba setki ba... moze liczba nawet wieksza bylaby tu odpowiedniejsza...
ja sie bronilam... ale pamietam ze w wakacje zaraz po maturze mialam duzo wolnego czasu... nie chcialo mi sie wtedy czytac lektur na wyzszym poziomie.. bo nie czarujmy sie te romansidla napisane sa prostym lekkim jezykiem.. zawsze prawie to samo... ale chodizlo mi o cos przy czym mozg mi odpocznie.. chyba bylam zmeczona materialem o ciezszym kalibrze wiec przeczytalam...
co dziwne przeczytalam ich mnostwo... chyba wiecej niz 100 ... haha... sama sie sobie dziwie ale powaznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum