Informacje: Wiek: 17 Do³±czy³a 191 dni temu Posty: 593 Sk±d: Zawiercie
Profil: Imiê: Paulina
Wzrost: 165 cm
W³osy: szatynowy
Partner: Igor
Wys³any: 2007-12-30, 18:16 Gwa³t w ma³¿eñstwie
Do napisiania tego tematu zainspirowa³y mnie Rozmowy w toku.
Kobiety opowiadaly jak wbrew wlasnej woli byly gwalcone, przymuszane psychicznie i fizycznie do stosunku przez wlasnych mezow!
Ale najbardziej oburzy³o mnie podejscie niektorych mezczyzn na widowni i nie tylko- mianowicie twierdzili oni ze seks z mezem to OBOWIAZEK zony a oni maja prawo go egzekwowac wtedy kiedy im sie podoba i jak im sie podoba.
To jest dla mnie nie do pomyslenia, poglady jak z jakiegos Ciemnogrodu!!
Kobieta jest maszyna, nacisniesz guziczek "Seks" i juz chcesz to masz...
Ja nie rozumiem jak tak mozna a wy jaki macie poglad?
_________________ £apie chwile ulotne jak ulotka...
Dla mnie to jest po protu nie normalne, chore i obrzydliwe, kobieta jest tak samo cz³owiekiem jak facet, te¿ ma prawo odmawiaæ albo siê zgadzaæ na seks, ale nigdy, ale to prze nigdy mê¿czyzna nie ma prawa zmuszaæ j± do uprawiania seksu je¶li ona nie ma na to ochoty, poniewa¿ wówczas w takim ma³¿eñstwie nie ma równouprawnienia, ani szacunku jest tylko niewolnictwo dla kobiety, terroryzm i strach, je¶li taki facet chce uprawiaæ seks tak jak mu siê to podoba, to nie powinien siê ¿eniæ tylko zostaæ kawalerem i chodziæ do burdelu tam dostanie to za, co zap³aci.. i to na, co ma w tym momencie ochotê, bo w ma³¿eñstwie nie ma miejsca na gwa³t, tylko na uczucia i mi³o¶æ.. tak ja my¶lê, to jest moje skromne zdanie, ale mogê siê myliæ, ( s³ownie lepiej bym to ujê³a ) ale mam nadziejê, ¿e wiecie o co mi chodzi..?
I jeszcze dodam, ¿e jakbym by³a na miejscu tych kobiet nie przebywa³abym z takim facetem pod jednym dachem ani sekundy d³u¿ej...i szybko za¿±da³abym rozwodu...
Tak to w³a¶nie jest przed ¶lubem ach i och a po ¶lubie, ukazuj± swoje prawdziwe oblicza..
Wys³any: 2007-12-30, 18:33
W jakiejsc gazecie, nie pamietam jakiej przeczyta³am taki akapit:
Kobieta gwa³cona przez mê¿a przez 27 (!!!) lat powiedzia³a tak:
- Grozi³, ¿e je¿eli sie nie zgodze na seks, zrobi to si³±, na stole przy dzieciach. Znam go i wiem,¿e na 100% jest do tego zdolny.
jezus gdzie sie tacy ludzie rodz±...
Agula napisa³/a:
I jeszcze dodam, ¿e jakbym by³a na miejscu tych kobiet nie przebywa³abym z takim facetem pod jednym dachem ani sekundy d³u¿ej...i szybko za¿±da³abym rozwodu...
Wlasnie bylo tam takie pytanie, do jednej z kobiet dlaczego nie rozwiodla sie albo nie odeszla. Ona opowiadala, ze jak powiedziala o tym wlasnej matce ta stwierdzila ze jest to jej swiety obowiazek i nawet w (!!!) Bibli tak jest nakazane. Wiec gdzie miala odejsc z 2 dzieci, bez wsparcia rodziny. Mieszkanie bylo jego, wszystko co mieli bylo jego bo ona przez cale zycie dzieci wychowywala ...
Informacje: Wiek: 31 Do³±czy³: 189 dni temu Posty: 2 Sk±d: Opolszczyzna
Profil: Imiê: Jacek
Wzrost: 184
W³osy: ciemny
Partner: Justynka
Wys³any: 2007-12-30, 20:46
Witam. Jestem facetem i nie wiem czy powinienem brac udzial w tej dyskusji ale zaryzykuje moze nikt mi glowy za to nie urwie a tak powaznie to chcialbym dodac pare slow od siebie co nie oznacza ze bede bronil swego gatunku.Chyba nie ma nic gorszego jak zmuszanie drugiej osoby do czegos na co nie ma w danej chwili ochoty------sam kiedys sam wlasnej skorze odczulem takie wymuszenie wiec wiem co to znaczy----- tekst typu ze to obowiazek kazdej kobiety mozna wyrzucic do kosza a facetow ktorzy tak mowia nalezy wyslac na bezludna wyspe moze tymi madrosciami zwierzeta sie zainteresuja choc to watpliwe
Ja tez znam takie przypadki,ale wcale nie jest mi szkoda tych lasek,bo same sa sobie winne
Ja uwazam,ze jesli ktos czuje sie nieszczesliwy,niekochany,zdradzany,bity i gwalcony a dalej tkwi w tym zwiazku to wybaczcie,ale jest to chore.
I sama znam takich ludzi co uwazaja,ze sex to obowiazek malzenski i taki czlowiek dla MNIE powinienen sie leczyc.
Wys³any: 2007-12-31, 11:16
Agula napisa³/a:
Co masz na my¶li!?
A no, ze moj nie ma takich chorych pogladow jak niektorzy, ze seks to jest jego prawo a moj obowiazek...
smerfetkahh napisa³/a:
Ja tez znam takie przypadki,ale wcale nie jest mi szkoda tych lasek,bo same sa sobie winne
Ja uwazam,ze jesli ktos czuje sie nieszczesliwy,niekochany,zdradzany,bity i gwalcony a dalej tkwi w tym zwiazku to wybaczcie,ale jest to chore
A gdzie bys odeszla nie majac nikogo do kogo mozesz sie udac, majac 2 dzieci i zadnych pienidzy, kwalfikacji do pracy ogolnie nic...?
I dlatego mam z kims takim byc w zyciu!!wszystkich do jednego wora i zakopac
Zreszta obojetnie gdzie bym poszla,rodzina,przyjaciele sa rozne instytucje ktore pomagaja pokrzywdzonym kobieta,ale bym z kims takim nie byla!!
A prace jak ktos chce to znajdzie ja przyjezdzajac do niemiec jechalam na szmacie i sie tego nie wstydze.
Kiedys dzieci dorosna i powiedza do ciebie,ze jestes glupia,ze z nim tak dlugo bylas,zreszta one na tym tez ucierpia.Wiem z wlasnego przykladu-dopiero kiedy mialam 13lat powiedzialam mamie pare slow i wtedy go rzucila,bo jakstwierdzilla jest z nim dla dobra dzieci.
Wys³any: 2007-12-31, 12:33
Ale posluchaj: nie ma pieniedzy wiec nawet nie ma za co gdzies jechac,na nogach do Niemiec nie pojdzie. Nie ma nikogo bo rodzina nie rozumie, a maz despota nawet jej z kolezankami nie pozwalal sie widywac wiec nie ma nikogo. I co wezmie 2 dzieci i pojdzie pod most ?
Jezeli jeszcze mieszkasz w wiekszym miescie to masz gdzie isc np. do osrodka pomocy ofiarom przemocy w rodzinie itd. Ale jakbys mieszkala w takiej miejscowosci jak ja np to wierz mi, ze nie masz gdzi isc, bo zadnej takiej instytucji nie ma.
A na nogach nie bedziesz z 2 dzieci szla do innego miasta.
Przeciez ja nie mowie,ze ma jechac do niemiec!zreszta mowilam o Polsce.
Mam znajome ktore mimo malego miasta z ktorego pochodze porodzily sobie,bylo ciezko,ale wolaly to niz byc ponizane.
Alex1511 napisa³/a:
Nie ma nikogo bo rodzina nie rozumie, a maz despota nawet jej z kolezankami nie pozwalal sie widywac wiec nie ma nikogo. I co wezmie 2 dzieci i pojdzie pod most
Nie wiem na jakim przykladzie mi teraz to piszesz,ale co to wtedy za rodzina!!!jesli nie rozumie nie pomoze a kolezanki???jesli ja bym sie dlugo nie odzywalam to kumpele by do mnie przyszly moim dlugim milczeniem.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum