Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Madzia81
2008-03-21, 22:30
Głupota ludzi nie zna granic :/
Autor Wiadomość
Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 582 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-06-24, 19:07   

Morfiniasta napisał/a:
mysle ze powinna powstac "policja zwierzeca" tak jak w stanach
u nas zrobili taką policje tyle że prezydent żałuje na to kase i ta policja jest prowadzona przez wolontariuszy a wiadomo nie zawsze mozna pracowac za darmo <bezradny>

REKLAMA

vermilla 
To ja---^ up:D

Informacje:
Dołączyła 387 dni temu

Profil:
Imię: Agnieszka
Wzrost: 164
Włosy: brunetka
Stan: zaręczona
Partner: Endriu
Wysłany: 2007-06-25, 12:48   

to straszne co zobaczyłam w tym linku z allegro, przechodzi to ludzkie pojecie :-(
jak można było być takim debilem i zrobić krzywdę temu pieskowi :-(
a dla Ciebie Diablica666 wielki pokłon za to co robisz ;*

Powinno się zwiększyć kary dla ludzi który znęcają się nad zwierzętami

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 582 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-25, 13:01   

vermilla napisał/a:
a dla Ciebie Diablica666 wielki pokłon za to co robisz

:oops: nic szczególnego to ja nie robię ;)
vermilla napisał/a:
Powinno się zwiększyć kary dla ludzi który znęcają się nad zwierzętami

Powinno! bo kary są poprostu śmieszne największy wyrok za znęcanie się nad zwierzętami to 6 miesięcy więzienia dla debila który wyrwał dzieciaczkom malutkiego kotka i na ich oczach cisnął nim o beton :cry: następnie zmiażdzyl malca deptając go:( dostał wyrok taki dlatego że bylo to na oczach dzieci i że wcześniej był karany.A tak kara to konfiskata zwierzęcia lub śmieszne mandaty pieniężne (od 50 do 500zł które nie idą na ratowanie zwierząt) to zdrowia im nie zwróci :-x

madzia 

Informacje:
Dołączyła 421 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-25, 14:22   

A pamietacie ta historie z tym psiakiem Ozzy :-(
Boze to dopiero bylo przezycie... :-?

Morfiniasta 

Informacje:
Dołączyła 392 dni temu

Profil:
Włosy: czarne
Stan: wolna:D
Wysłany: 2007-06-25, 16:53   

ja tam mysle ze jakby znalezli sie odpowiedni ludzie to kasa by sie znalazla!!ale po co....w koncu to tylko zwierzeta...najwazniejszy jest czlowiek....nic nie poradzimy na to ze niestety ale Ci co rzadza nie bardzo wiedza co robia...(oczywiscie to tylko moja opinia)

NudnaBaba 

Informacje:
Dołączyła 377 dni temu

Profil:
Ostrzeżeń: [1]
Wysłany: 2007-06-26, 11:10   

madzia napisał/a:
A pamietacie ta historie z tym psiakiem Ozzy :-(
Boze to dopiero bylo przezycie... :-?

Tak pamiętamy :(

Teraz sobie przypominam jak całkiem niedawno pod=kazywali historię innych zwierzą. Szkoda mi ich.
Cytat:
ja tam mysle ze jakby znalezli sie odpowiedni ludzie to kasa by sie znalazla!!ale po co....w koncu to tylko zwierzeta...najwazniejszy jest czlowiek....nic nie poradzimy na to ze niestety ale Ci co rzadza nie bardzo wiedza co robia...(oczywiscie to tylko moja opinia)

Równiez się z tym zgadzam, jakby się znaleźli ludzie to by zrobili porządek i zapewnili godny nut zwierzakom :)

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 582 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-26, 11:19   

Zgadzam sie z tym myślałam już o tym by dołączyć do Wałbrzyskich szeregów ( o ile takie są) i robić często akcje i zbiórki,robić firmom reklamę w zamian za sponsoring itp.Jeśli była by to praca za chociaż minimalną stawkę to bym się zatrudniła bez namysłu (wiadomo za coś trzeba żyć)chyba że wygrałabym w totka to wtedy bym tu walneła taką siedzibę TOZu że nawet RSPCA by pozazdrościlo :D jeszcze mamy taki fajny ogromny budynek na sprzedaż pasowałby jak ulał :)

Morfiniasta 

Informacje:
Dołączyła 392 dni temu

Profil:
Włosy: czarne
Stan: wolna:D
Wysłany: 2007-06-26, 13:41   

ja byłam wolontariuszka w schronisku dla zwierzat, które nadzorowane jest przez Fundacje Animals!!ciezka robota, czasem smutna, ale nie powiem daje duzoooooo satysfakcji!!teraz juz niestety nie bardzo mam czas brac udzial w roznych takich akcjach, ale co miesiac zasilam 10-20 zl na konto fundacji, na szczescie jest wiecej takich jak ja!!

ritka 

Informacje:
Dołączyła 376 dni temu

Profil:
Imię: Kasik
Stan: zaobrączkowana ;)
Wysłany: 2007-06-27, 12:29   

u mnie na ulicy wałęsaja sie dwa psiaki, niby sąsiadki ale to taka stara babulinka, która karmi je suchym chlebem i goni kijem :/ no i psiaki zawsze grzecznie czekaja u mnie pod furtką, ciesza się jak wracam z pracy nie wiem czy nie bardziej jak moje własne :) wiedzą że codziennie czeka na nie puszeczka żarełka. szkoda tylko że nikogo innego u mnie na ilizy nie zaswędzi 1,50 zł. na puszke... taka mentalność :/

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 581 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-06-27, 12:35   

a to co się dzieje w schroniskach? nie wiem jak jest w innych, bogatszych miastach, może lepiej, ale w Wałbrzychu te biedne zwierzaki....cisną się po kilka w klatce, zimą marzną, bo nie ma ich czym okryć, czym wyściełać te klatki, jedzenia wciąż brakuje...ale dobrze, że takie miejsce jest, bo inaczej nie wiem co to by było :( a teraz wakacje i pewnie znowu więcej zwierząt zawita w schroniskach :(

ritka 

Informacje:
Dołączyła 376 dni temu

Profil:
Imię: Kasik
Stan: zaobrączkowana ;)
Wysłany: 2007-06-27, 12:39   

ja mam jednego psiaka ze schroniska. pamiętam jak rodzice wrócili już z Leą do domu i mama mi później opowiadała, że mój tata, nawet nie chciał z samochodu wysiąść z mamą bo powiedział że patrzeć nie może na te biedne zwierzaki :(

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 588 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Ostrzeżeń: [4]
Wysłany: 2007-06-27, 14:17   

Madzia81 napisał/a:
nie wiem jak jest w innych, bogatszych miastach
w innych wiekszych a wiec bogatszych miastach, w schroniskach jest wiecej pieskow, wiec sytuacja pewnie jest calkiem podobna do naszego schroniska... ja to najchetniej sama bym przygarnela te wszystkie psiaki do siebie ... no ale nie moge niestety...

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 582 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-27, 18:29   

Morfiniasta napisał/a:
ja byłam wolontariuszka w schronisku dla zwierzat, które nadzorowane jest przez Fundacje Animals!!ciezka robota, czasem smutna, ale nie powiem daje duzoooooo satysfakcji!!

A jak ja 3 lata temu chciałam zostać w naszym schronie wolontariuszką to powiedzieli że moge płot malowac albo grządki pielić ale do zwierząt mam nie podchodzić bo to niebezpieczne :/ a jak zaproponowalam że zajme sie kotami albo będe wyprowadzać psiaki na spacer i je przuuczac do smyczy to wiecie co usłyszałam? że nie bo one wtedy myślą że idą do nowego domu i jest im przykro no parodia poprostu <bezradny> chociaż ostatnio jak byłam z kolerzanką w schronie zawieść sunie która sie błąkała po okolicy to była inna babka nie wiem sprubuje jeszcze raz jak będe u nich ale jak znowu mi takie coś powiedzą to normalnie mi ręce opadną :-/

monikade

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-06-27, 18:54   

a ja pamiętam taki koszmarny handel kociętami wciśniętymi do słoików... Byłam absolutnie przerazona jak to zobaczyłam.

inna rzecz, ze w Polsce, na wioskach, w mniejszych miastach, gdzie zwierzat roznej maści jest bardzo dużo, ludzie mają do nich raczej złe podejście.

zgodzicie sie ze mną?

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 581 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-06-27, 19:02   

Diablica666 napisał/a:
a jak zaproponowalam że zajme sie kotami albo będe wyprowadzać psiaki na spacer i je przuuczac do smyczy to wiecie co usłyszałam? że nie bo one wtedy myślą że idą do nowego domu i jest im przykro no parodia poprostu <bezradny>

też kiedyś się o to pytałam. rozmawiałam z kierowniczką schroniska. pani powiedziała, że wolontariatu jako tako oficjalnego nie prowadzą, ale, że można pomagać. tylko, że jak zabrać na spacer, to wszystkie psy, które mieszkają w jednej klatce, bo jakby się zabrało jednego, to potem pozostałe są zazdrosne i mogą mu krzywdę zrobić. w sumie racja. no a za bardzo nie udało mi się zorganizować co najmniej 2 osób, które razem ze mną w tym samym czasie by jeździły i wyprowadzały te psiaki (oczywiście muszą być to osoby dorosłe, chciałam to robić z dzieciakami ze szkoły, ale one nie mogą), no a sama nie dam rady upilnować 5 czy 6 psiaków... :-/

monikade napisał/a:
zgodzicie sie ze mną?

czy ja wiem....mi to się wydaje, że ludzie na wsiach mają dobre serducha, więcej czasu, spokojniejsze życie i może nie chuchają i dmuchają na te zwierzaki, ale krzywdy nie pozwolą zrobić.
ale to też na pewno nie jest reguła.

Odpowiedz do tematu