Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Gdy facet posuwa się za daleko....
Autor Wiadomość
krowka17 
krowka17

Informacje:
Dołączyła 56 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Włosy: Czarne
Stan: zniewolona...
Partner: Danielus:*
Wysłany: 2008-07-16, 13:14   

ehhh ja bym odeszla ale moja zazdrosc jest niesamowita....;/ mieszkam za blisko niego i ciagle bym go widziala na dodatek chodzimy do tej samej szkoly...;/

REKLAMA

fajna babka 
szczęsliwa :*

Informacje:
Dołączyła 76 dni temu

Profil:
Imię: fajna babka
Wzrost: 156
Włosy: brunetka
Stan: jeszcze panna ;)
Partner: Tomasz ;*
Wysłany: 2008-07-16, 13:25   

nie potrafisz odejść to normalne... tak normalne cierpisz na syndrom ofiary... wiesz że źle czyni ale nie potrafisz odejść bo uzależnił cię od siebie psychicznie wmawiając ci że tylko z nim będziesz szczęśliwa, wmawiasz sobie że on się zmieni.... pamiętaj wy jesteście z soba dopiero 9 miesiecy a to początek góry lodowej ....

cos do ciebie do poczytanie nie trzeba być zona by meżczyna sie nas toba znecał zastanów sie ile z tych zachować miały miejsce i uciekaj dziewczyno póki cie nie zakatował :(

Jak rozpoznać przemoc domową?

Cytat:
Co prawda każdy przypadek jest odrębny, istnieją wspólne elementy dla związków naznaczonych przemocą. Poniższa lista pomoże Tobie rozpoznać, czy Ty albo ktoś, kogo znasz, żyje w takim związku:

* Destruktywna krytyka i słowne ubliżanie: np. krzyki, drwiny, oskarżanie, wyzwiska, werbalne groźby
* Taktyka nacisków: dąsanie się, grożenie niedawaniem pieniędzy, wyłączeniem telefonu, zabraniem samochodu, popełnieniem samobójstwa, zabraniem dzieci, złożeniem na Ciebie skargi do instytucji socjalnych – jeżeli nie spełnisz żądań partnera odnośnie wychowania dzieci; opowiadanie rodzinie i przyjaciołom kłamstw o Tobie, wmawianie Tobie, że nie masz wyboru
* Brak respektu: ustawiczne upokarzanie Ciebie przy innych, niesłuchanie Ciebie, nieodpowiadanie na Twoje pytania, przerywanie Tobie, gdy telefonujesz, zabieranie pieniędzy z Twojego portfela/portmonetki bez pytania, odmowa pomocy przy dzieciach czy pracach domowych
* Nadużycie zaufania: kłamanie wobec Ciebie, nieprzekazywanie Tobie informacji, okazywanie zazdrości, zdradzanie Ciebie, niedotrzymywanie obietnic i wspólnych uzgodnień
* Izolowanie: podłuchiwanie lub blokowanie rozmów telefonicznych, mówienie, dokąd wolno i dokąd nie wolno Tobie chodzić, uniemożliwianie Twoich kontaktów z przyjaciółmi czy rodziną
* Nękanie: śledzenie i sprawdzanie Ciebie, otwieranie Twoich listów, ustawiczne sprawdzanie, kto do Ciebie dzwoni, zawstydzanie Ciebie przed innymi
* Groźby: agresywna gestykulacja, wykorzystywanie przewagi fizycznej do zastraszania Ciebie, zakrzykiwanie Ciebie, niszczenie Twoich rzeczy, tłuczenie przedmiotów, walenie w ściany, destroying your possessions, breaking things, punching walls, wywijanie nożem czy pistoletem, grożenie zabiciem lub skrzywdzeniem Ciebie albo dzieci
* Przemoc seksualna: zmuszanie siłą i groźbą czy zastraszaniem do współżycia płciowego, współżycie wtedy, gdy tego nie chcesz, upokarzające traktowanie z powodu orientacji seksualnej
* Przemoc fizyczna: bicie pięścią czy otwartą dłonią, gryzienie, szczypanie, kopanie, wyrywanie włosów, pchanie, przypalanie, duszenie
* Wypieranie się: zaprzeczanie zarzutom złego traktowania, wmawianie Tobie, że sam(a) ponosisz winę za złe traktowanie, okazywanie przy innych dobroci i cierpliwości, płacz i błaganie Cię o przebaczenie, przyrzekanie, że to się już więcej nie zdarzy.

Z uwagi na to, że osoby dopuszczające się przemocy zwykle zachowują się na zewnątrz inaczej, niż na osobności, większość ludzi najczęściej nie zdaje sobie z niej sprawy. Czasem trudno jest uwierzyć, że ktoś, kto zachowuje się publicznie przyzwoicie, może nieludzko traktować swoją rodzinę. Obawa, że inni nie uwierzą, może dodatkowo utrudnić decyzję o zwróceniu się o pomoc.
http://www.welcometoheref.../pol/93.aspx#94

a co do tego że mieszkacie blisko i chodzicie do tej samej szkoły to ci powiem że nie takie związki sie rozpadały i można z tym sobie dać rade a jak sie odważysz odejść to sobie uświadomisz jak krótka jest droga od miłości do nienawiści

Mirabelka__22 
zagubiona

Informacje:
Dołączyła 136 dni temu

Profil:
Włosy: randomowy)
Stan: panna
Partner: P.
Wysłany: 2008-07-16, 13:38   

A co ma zazdrosc do tego?

saja 
szaleńczo zakochana

Informacje:
Dołączyła 159 dni temu

Profil:
Imię: Sandra
Wzrost: malutka
Włosy: czarnulka
Stan: szczęśliwa żonka:)
Wysłany: 2008-07-16, 13:38   

fajna babka napisał/a:
nie potrafisz odejść to normalne... tak normalne cierpisz na syndrom ofiary... wiesz że źle czyni ale nie potrafisz odejść bo uzależnił cię od siebie psychicznie wmawiając ci że tylko z nim będziesz szczęśliwa, wmawiasz sobie że on się zmieni...

a on ise nie zmieni.. wrecz odwrtonie prawdopodonbnie bedzie corz gorzej... bo bedzie widzial ze jestes juz tak bardzo od niego zalezna ze nie odejdziesz... nie bedziesz potrafila tego zrobic...

a swoja droga to moze sie myle ale wydaje mi sie ze ty cos krowka17, platasz sie w zeznaniach... raz mowisz ze jestes bardzo szczesliwa a zraz potem ze on cie bije... potem gdzies czytam o braku orgazmow... o satysfakcji jednak jakies z seksu.. a potem nagle ze on cie do szeksu zmusza... cos mi sie wydaje ze krecisz...

kocham i jestem kochana... to największe szczęście:*
Nikt za mnie nie umrze, więc niech nikt nie mówi mi jak mam żyć!

Black_Angel 

Informacje:
Dołączyła 90 dni temu

Profil:
Imię: Agatka
Włosy: czane/czerwone:)
Partner: Jacek
Wysłany: 2008-07-16, 13:42   

saja, myslalam ze ja jedna to zauwazylam, jakos tak dziwne to w profilu bartus cmokaski a tutaj ze ja bije jak cholibka....

jesli facet podnosi reke na kobiete nie ma miejsca w moim zyciu na takich osobnikow i tyle...
ciezko mi zrozumiec kobiety ktore tkwia w takich zwiazkach choc sama mieszkalam prze 8 miesiecy z taka para i nic sie nie dalo zrobic... dziewczyna zapatrzona jak w obrazek i nie waznie siniaki bo ona go kocha....
I'm living in a dream of fantasy...

saja 
szaleńczo zakochana

Informacje:
Dołączyła 159 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-07-16, 13:45   

Black_Angel napisał/a:
myslalam ze ja jedna to zauwazylam, jakos tak dziwne to w profilu bartus cmokaski a tutaj ze ja bije jak cholibka....

no wiec wlasnie.. mnie sie tu cos podejrzane to wsyzstko wydaje.. dziewczyna plata sie bardzo...

Black_Angel napisał/a:
jesli facet podnosi reke na kobiete nie ma miejsca w moim zyciu na takich osobnikow i tyle...
ciezko mi zrozumiec kobiety ktore tkwia w takich zwiazkach choc sama mieszkalam prze 8 miesiecy z taka para i nic sie nie dalo zrobic... dziewczyna zapatrzona jak w obrazek i nie waznie siniaki bo ona go kocha....

ja wychodze z zalozenia ze jesli kobieta pozwala sie bic to poprstu lubi byc bita... bo nie wiem jak to mozna inaczje wytlumaczyc.. dla mnie to chore...

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 338 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Partner: Lukasz
Wysłany: 2008-07-16, 14:50   

krowka17, dziewczyny juz wszystko napisaly,co mozna bylo napisac wiec nie bede sie powtarzala..tylko mam jedno pytanie..
napisalas,ze nie chcesz z nim spedzic calego zycia i ze gdybys zaszla z nim w ciaze to wiedzialabys,ze to juz koniec...w takim razie - po co z nim jestes???
po co ciagniesz zwiazek dla ktorego sama nie widzisz przyszlosci?Chcesz miec chlopka,bo twoje kolezanki tez juz sie z kims spotykaja?Nie rozumiem Cie wogule,przemoc,jakies zmuszanie do seksu,brak satysfakcji z seksu...przyszlosci z nim tez nie planujesz,to po co ci to? Lubisz byc bita i ponizana?

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, ze Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści......

saja 
szaleńczo zakochana

Informacje:
Dołączyła 159 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-07-16, 14:55   

angik1683 napisał/a:
Lubisz byc bita i ponizana?

angik1683 wychodzi na to ze tak.. ona lubi byc bita i ponizana... tak jak juz wczesniej wspomnialam..

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 338 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Partner: Lukasz
Wysłany: 2008-07-16, 14:57   

saja, chyba tak... <bezradny> ale w takim razie po co sie tutaj zali jesli nie zamierza tego zmienic i tak naprawde to chyba nie szuka pomocy <bezradny> ja wiem,ze jest wolnosc slowa,a forum jest po to zeby sie wygadac,ale jak slyszy sie 20 dziewczyn krzyczacych odejdz od niego bo on cie nie szanuje i absolutnie sie to olewa to chyba cos tu jest nie teges...no ale nie warto OT robic :-/

Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, ze Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści......

saja 
szaleńczo zakochana

Informacje:
Dołączyła 159 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-07-16, 14:59   

angik1683, masz racje... wszystko sie zgadza...dodalabym jeszcze cos ale faktyczine nie warto OT robic...

Mirabelka__22 
zagubiona

Informacje:
Dołączyła 136 dni temu

Profil:
Włosy: randomowy)
Wysłany: 2008-07-16, 15:28   

Wlasnie, ja tez to zauwazylam... ale pomyslalam ze dziewczyna sama nie wie czego chce i kazdego dnia to inaczej widzi...

sweet camilla 

Informacje:
Dołączyła 82 dni temu

Profil:
Imię: kamilla
Wzrost: 170cm
Włosy: brązowe
Stan: mężatka
Partner: Alex
Wysłany: 2008-07-16, 20:25   

Nad sercem trudno zapanowac ale nad rozumem owszem a w tej sytuacji rozum mówi"zostaw sadyste";0

krowka17 
krowka17

Informacje:
Dołączyła 56 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-07-16, 22:45   

ehhh czytam to wszystko i fakt faktem ze sie platam strasznie bo nie wiem juz czego chcem ale to co pisze wam jest prawda...raz jest kochany i slodki a raz jest potworem...ja sie do niego przywiazalam i zostawialam go wiele razy ale ciagle wracalam bo on blagal i plakal...zreszta ja nie potrafie odejsc od niego:( prawie codziennie sa sytuacje w ktorych inna by mu powiedziala odchodze ale ja nie wiem jak ja mam to zrobic co mam powiedziec jak sie zachowac... i co potem zrobic zeby nie wydzwaniac ani nie pisac do niego a co gorsza zeby nie isc i nie wrocic do niego...;/

cerrata 
keep on rockin'

Informacje:
Dołączyła 436 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Ostrzeżeń: [1]
Wysłany: 2008-07-17, 00:55   

krowka17 napisał/a:
gdy prubowalam go zostawiac to przez pare dni sie zmienil i byl posluszny ....ale teraz znow to samo;/jak bym miala byc z nim w ciazy to wiedzialabym ze wlasnie moje zycie dobieglo konca

no bo on sobi eciebie wokół palca owinął
wie jak cię podejść żebyś wróciła
i ty też wiesz, że to tylko zagrywki więc? po co ci to kochana?

a co do tej 'ciąży'.. to skoro ty wiesz takie rzeczy i wiesz, że jesteś w beznadziejnej sytuacji i wiesz co powinnaś zrobić... czemu tego nie robisz?

krowka17 napisał/a:
.raz jest kochany i slodki a raz jest potworem...

no widzisz,,, jak zwierz..
najpierw podpuścić ofiarę a potem zaatakować . . . :/

krowka17 napisał/a:
ja sie do niego przywiazalam

no i?
tylko dlatego chcesz być katowana? bo się przywiązałaś? no halo? dziewczyno!
to nie jest twój pierwszy zwiazek i dobrze wiesz jak normalny związek powinien wyglądać

przestań być ofiarą, chyba że ci to pasuje !
nie mam sił no...

teraz cie bije a jesteście gówniarzami
ładnie się nauczył
co będzie za jakiś czas?
skoro i tak wiesz, że nie chcesz go na zawsze to puść go w cholerę, naślij na niego kumpli i miej go w tyłku :!:
psycholem się będziesz przejmowała
nie widzisz co on z ciebie zrobił?

krowka17 napisał/a:
ale ja nie wiem jak ja mam to zrobic co mam powiedziec jak sie zachowac

coś w stylu > odchodzę bokserku? :/

krowka17 napisał/a:
bo on blagal i plakal

ojejku.. pewnie tak jak i ty kiedy cię bije . . . .

opanuj się, bo to aż ręce opadają...
zabije cie kiedyś na twoje własne życzenie
on się leczyć powinien
a ty przestań być matką uciśnionych, i nie lituj się, nie łap sięna jego idiotyczne zagrywki, bo żałosne co on robi

krowka17 
krowka17

Informacje:
Dołączyła 56 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-07-17, 01:18   

teraz jezeli jeszcze raz podniesie na mnie reke lub wyzwie to odejde od niego i bede siedziala ciagle tutaj i pisala i wylewala caly smutek...dziekuje za wszystko dziewczyny:* wezme sie w garsc .

Odpowiedz do tematu