Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 348 dni temu Posty: 4016 Skąd: mam wiedzieć?
Profil:
Wysłany: 2008-04-11, 07:16 Forma silikonowa
Ostatnio w sklepie widziałam formę silikonową do pieczenia ciast i nie jestem do niej przekonana chociaż kupiłam formę taka do lodu i jestem bardzo zadowolona. Słyszałam, że te formy wytrzymują bardzo duże temperatury zimna jak i gorąca.
_________________ "miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"
Mysle ze to moze byc super np. przy wyciaganiu ciasta z tej formy bo jak ja mam zaczac kroic ciasto na blasze i wyciagac... to zawsze ten pierwszy kawalek jest brzydki a tak bedzie latwiej.
_________________ Kobieta kochana zawsze odnosi sukces...
Profil: Wzrost: 168
Stan: zaręczona:)
Partner: brunet z kolczykiem w języku:)
Wysłany: 2008-04-13, 13:41
Też od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem, z tego co czytałam to opinie są pozytywne, co do tych temperatur to powinny wytrzymywać tak od ok -40C do 280C, choć nie wiem jak to wychodzi w praktyce.
Informacje: Dołączyła 285 dni temu Posty: 2999 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-04-13, 18:21
Ja mam taką formę Znaczy właściwie, to moja mama. Ale ja jej też używam
Temperatury wytrzymuje bez problemu, przynajmniej te wysokie, bo do zamrażarki jej nigdy nie wkładaliśmy No i przede wszystkim, bardzo się wygodnie z niej wyjmuje ciasto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum