Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Przyłącz się do najsilniejszego trendu na świecie - wellness

Poprzedni temat :: Następny temat
Fobia
Autor Wiadomość
madzia 

Informacje:
Dołączyła 370 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-05-20, 09:25   Fobia

Czy jest cos czego panicznie sie boicie?

Ja od dziecka boje sie pajakow (Arachnofobia) :shock: :shock:
Normalnie potrafie krzyczec na caly glos gdy zobacze...Nie mowiac o straszeniu mnie pajakami :-/ Boje sie panicznie, wtedy cala sie trzese, mam nawet lzy w oczach :oops: Najgorsze jest to, ze pajaki sa doslownie wszedzie :roll: a mysl, ze podczas snu po mnie chodza...mowia tez ze czlowiek podczas calego zycia zjada nieswiadomie pajaki :-?
tego leku nie pozbede sie nigdy :-?

REKLAMA

niki 

Informacje:
Dołączyła 483 dni temu

Profil:
Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-05-20, 11:56   

tez jedyne czego sie boje to pajaki, zawsze mnie brat nimi straszyl, takimi z dlugimi nózkami. zostało mi do dziś, że nie zabijam ich kapciem, bo mam wrażenie, ze albo skocza na mnie, albo przyjdzie ich rodzina i się na mnie zemści. głupie myślenie, ale nie potrafie nic na to poradzić, wiec wciągam pająki odkurzaczem. a jak sie nie da, bo na dzialce mamy ogromne pajaki, to mna telepie i rycze.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 370 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-05-20, 14:04   

Wiedzialam ze nie moge byc sama :-? ;-)

Ja czasem zabije...czyms tam klepne i juz :evil:
Ale zanim to zrobie to panikuje, denerwuje sie, robie sie cala mokra :roll: I tez mam wrazenie ze na mnie skocza :oops: odkurzaczem jak wciagam, to mam wrazenie ze wyjdzie przez rure...

<bejbi2> www.bejbi.net <czirl1>

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 530 dni temu

Profil:
Imię: Madzia
Wzrost: niski
Włosy: czarna
Stan: szczęśliwa żonka :)
Partner: Marcin
Wysłany: 2007-05-21, 14:28   

ale się nieprzyjemnie zrobiło od tych "Waszych" pająków!!
ja ich nie lubię, ale nie aż tak jak Wy.
za to w ostatnim czasie czuję paniczny strach o bliskich. jak słyszę sygnał karetki, to cała w drgawkach jestem. i wyobrażam sobie od razu to najgorsze :cry: i nie potrafię sobie z tym w żaden sposób poradzić.

a jeśli chodzi o ten drugi rodzaj strachu - o siebie, to boję się os i pszczół strasznie. wynika to z tego, że mam b. silną alergię, a tyle się już nasłuchałam o ukąszeniach przez pszczoły i o tym, co po tym się robi.... :cry:
no i boję się kiedy jestem sama w nocy w domu, dopowiadam sobie wtedy różne rzeczy, wyobraźnia działa i zakopuję się wtedy cała w kołdrę i czekam na Marcina... :-(

Niepokorna 
poza światem

Informacje:
Dołączyła 367 dni temu

Profil:
Imię: Ewa
Wysłany: 2007-05-21, 15:06   

Ja może nie wpadam w panikę, jak widzę pająki i raczej nie przeszkadzają mi, ale nie lubię ich towarzystwa i zawsze je wynoszę. Właściwie nie przepadam za wszystkimi owadami.
Nie wiem czy mam jakąś fobię, ale wiem, że mam lęk wysokości... Nie wiem skąd, nie wiem czemu, ale po prostu tak mam... :oops:

madzia 

Informacje:
Dołączyła 370 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-05-21, 15:16   

Juz ja bym go wyniosla i puscila na wolnosc :evil: ;-)
Przezywam dramat w tym domu , bo one nie sa z tymi dlugimi nogami (tych tez sie boje) tylko takie male grube...ochydne :-x i jakie szybkie do tego :shock:

Sama siedziec w domu tez czasem sie boje...najgorsze jest wlasnie takie "nakrecanie" sie... :roll: lek wysokosci tez ;-)

Niepokorna 
poza światem

Informacje:
Dołączyła 367 dni temu

Profil:
Imię: Ewa
Wysłany: 2007-05-21, 15:45   

madziu, ja właśnie o tych małych grubych mówiłam. Te na cienkich nogach w zasadzie nie przeszkadzają mi, dopóki nie są na widoku :)

Xantia 
wariatka

Informacje:
Dołączyła 536 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Wzrost: Za malo :)
Włosy: Brunetka :P
Stan: zakochana :*
Wysłany: 2007-05-21, 18:11   

te na cienkich nogach sa ochydne :D jejku jak ja ich nienawidze
nie boje sie pajaczkow ale tych nienawidze

Kociak 

Informacje:
Dołączyła 537 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-05-21, 22:16   

ja też jeśli chodzi o pająki to za nimi nie przepadam, no ale co tu lubić w nich? no ale nie jest to moja jakaś fobia :) za to mam lęk wysokości - co lepsze kiedyś nie miałam, a teraz jak patrze z mojego 9 piętra w dół to mam niezłe zawroty głowy :roll: ale czy coś jeszcze?? Chyba nie :) więc ogólnie mogę powiedzieć, że nie jestem jakoś specjalnie strachliwa :)

Diablica666 
[*]

Informacje:
Dołączyła 531 dni temu

Profil:
Imię: Marzena
Wzrost: 155 cm.
Włosy: Brunetka
Stan: Na smyczy :)
Wysłany: 2007-05-26, 15:56   

A ja was zaskocze bo dostaje paniki i mam potworny lęk przed ...dentystą :roll: :shock: nie potrafie sobie z tym poradzić jak siadam na fotelu to wręcz robi mi się slabo i mam wręcz atak drgawek jestem roztrzęsiona itp i jak sobie pomyśle ze 15 idę na ekstrakcje zęba to mnie trzepie :-| .Czasami mam lęk wysokości ale to sporadycznie.Pająków się nie boje a wręcz lubie wszelkiego rodzaju robale,płazy i gadziny :mrgreen:

Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-04, 22:00   

ale was zbrodnicielki!! nie wolno zabijac pajaczkow!!! a z arachnofobii mozna sie wyleczyc :mrgreen: ja wyleczylam mame(nie miala wyjscia) was tez bym wyleczyla :mrgreen: tylko Madzia wykazała odrobine serca :cry: i diabliczka tyz... normalnie to sa takie piekne stworzenia :cry: oooo ja tez boje sie panicznie dentysty....i chyba tylko tego..a i nie nawidze wysokich dzwiekow ..jestem strasznie na nie wrazliwa :mrgreen:

madzia 

Informacje:
Dołączyła 370 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-05, 07:29   

Madae napisał/a:
was tez bym wyleczyla

Zamykajac mnie z pokoju z gromada pajakow ;-) co bym sie przyzwyczaila do ich obecnosci?
Dzisiaj mi sie snil taki duzy czarny w biale paski :-x

<bejbi2> www.bejbi.net <czirl1>

Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-06-05, 11:28   

w ten sposob to raczej mogłabym sprawic ze bys w wariatkowie wyladowala :mrgreen: szczegolnie gdybym puscila ta gromadke luzem :-P nie martw sie w zyciu bym tak nie zrobila, tu w gre wchodzi zasada małych kroczkow :-> terapia szokowa raczej odnioslaby odwrotny skutek :mrgreen:

niki 

Informacje:
Dołączyła 483 dni temu

Profil:
Imię: monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Partner: Michał :*
Wysłany: 2007-06-05, 18:46   

mnie sie chyba nie da wyleczyć, wczoraj wpadłam w panikę jak w aucie( na parkingu) krecił się przy szybie maciupki pajączek, wielkości piega. i tak sie go bałam wyrzucic z auta, niezle walczylam zeby go nie dotknac a wywalić na chusteczce za auto, az w koncu przesiadlam sie na miejsce kierowcy i czekalam az moj mis mnie uratuje

Ninde 
INSPIRATIONS

Informacje:
Dołączyła 323 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Wzrost: 175
Włosy: ciemny blond
Stan: singiel
Wysłany: 2007-07-07, 14:38   

Nienawidzę ciszy. Zawsze musi coś stukac, albo pukac, bo dostaję szału... <bezradny> .

Odpowiedz do tematu