Rejestracja Zaloguj  

RSS Uzaleznione Rangi Mapa                       Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Przyłącz się do najsilniejszego trendu na świecie - wellness

Poprzedni temat :: Następny temat
Fobia
Autor Wiadomość
Dorotea 
Zapach lata:)

Informacje:
Dołączyła 219 dni temu

Profil:
Imię: Dorota
Wzrost: średni
Włosy: blond
Stan: panna
Wysłany: 2008-04-23, 14:23   

Madae napisał/a:
lepiej zeby wtedy nie wypływał bo to co by na niego spadło mogłoby go zabić

i jeszcze jakieś Towarzystwo Przyjaciół Zwiarząt by się doczepiło.
Niby co bym miała wtedy w sądzie powiedzieć? ,że zwiarzątko swoim g.........zabiłam :-P :lol:

REKLAMA

Madae 

Informacje:
Dołączyła 350 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-23, 15:02   

spusciłabys wode, nikt by sie nie dowiedział :P zreszta jakbys w dół nie patrzyła to sama bys w niewiedzy zyła :mrgreen:

Dorotea 
Zapach lata:)

Informacje:
Dołączyła 219 dni temu

Profil:
Imię: Dorota
Wzrost: średni
Stan: panna
Wysłany: 2008-04-23, 15:41   

Madae napisał/a:
to sama bys w niewiedzy zyła

i ta niewiedza jak narazie trzyma mnie przy życiu i powoduje,że nie przeszłam jeszcze na pampersy :-P

LeeLoo 
zakochana

Informacje:
Dołączyła 233 dni temu

Profil:
Imię: Magdalena
Stan: zaręczona
Partner: Sławuś
Wysłany: 2008-04-23, 19:51   

Tak szczerze to ja boję się wszystkiego!
Najbardziej boję się pająków-to od małego. A tak poza tym to boję się prawie wszystkich zwierząt z wyjątkiem kotów(nienawidzę kotów, ale nie boję się ich), psów się boję bo pogryzł mnie w dzieciństwie), boję się śmierci i wszystkiego co z nią związane-nieboszczyków, trumien, duchów(na pogrzebach boję się, że zmarły z trumny wstanie). Boję się wypić alkohol żeby coś mi się nie stało, boję się gazówkę zapalić żeby się nie oparzyć-boję się wszystkiego co mogłoby potencjalnie zadać mi ból. Po prostu czasami to wszystko mnie przerasta, ale to kwestia tego jak byłam wychowana. Przed wszystkim mnie wystrzegano, trzymano pod kloszem, przed wszystkim chroniono i broniono. Być może dlatego jestem taka. Nie wiem, może to wymaga już leczenia?

DJ Cerrata 
borelop !

Informacje:
Dołączyła 323 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2008-04-23, 19:56   

LeeLoo napisał/a:
Przed wszystkim mnie wystrzegano, trzymano pod kloszem, przed wszystkim chroniono i broniono. Być może dlatego jestem taka.

oj to widocznie jest właśnie wpływ wychowania... oglądałam program o dzieciach ludzi np z nerwicami natręctw .... kobieta bała się brudu itd i dziecko, maluśkie.. pierwszą czynność jaką wykonało to sięgnęła po mydło itd

LeeLoo napisał/a:
Nie wiem, może to wymaga już leczenia?

jeśli nie potrafisz nad tym zapanować, to możesz się zgłosić do psychologa
i pamiętaj, że psycholog to nie psychiatra. . . ludzie teraz są dziwni ;-) i uważają, że jak ktoś chodzi do psychologa to jest nienormalny <bezradny>

LeeLoo 
zakochana

Informacje:
Dołączyła 233 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-23, 20:19   

Jak miałam może z osiem lat to chodziłam do psychologa, bo bałam się samego słowa trup i ciąglę o nich myślałam, że trup, trumna itp. Niby się wyleczyłam, ale nadal nie lubię pogrzebów i rozmów o zmarłych i wszystkiego co z tym związane :-/

DJ Cerrata 
borelop !

Informacje:
Dołączyła 323 dni temu

Profil:
Imię: Weronika
Wzrost: 165
Stan: jeszcze panna :)
Partner: Radzio
Wysłany: 2008-04-23, 20:22   

hm...
a czy potrafisz nad trym zapanować? czy to panika jakaś?

LeeLoo 
zakochana

Informacje:
Dołączyła 233 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-23, 20:33   

Zależy w sumie staram się o tym nie myśleć. ale np. na pogrzeby chodzę sporadycznie i na ogól na nich prawie mdleję, staram się nie widzieć ani zmarłego ani trumny, ostatnio jak byłam na pogrzebie cioci w Szczecinie to tam są trzy kaplice i jedna msza się kończy, druga zaczyna, bez przerwy są wywożone trumny to nachodziły mnie myśli, że kiedyś ja tak w tej trumnie będę leżeć i ogarniał mnie paniczny strach.
Co do pozostałych fobii staram się nad nimi panować, np. jak boję się jakiegoś szczura to najpierw narobię pisku a później się z tego śmieję, staram się więcej o tym stworzeniu dowiedzieć.
Co do np. gazu to z dzieciństwa mam strach, bo ciągle mi nie pozwalano w domu do kuchenki podchodzić, a jak już mnie zaczęli oswajać z nią to wpoili mi taką manię, że trzy razy sprawdzam kurek czy aby na pewno jest zakręcony :mrgreen:

Staram się nad wszystkim panować, ale najbardziej paraliżuje mnie strach przed pająkami, pasiastymi owadami, psami i duchami-z tego powodu nieraz nie potrafię spać.

Też mam okropnego stracha przed opętaniem. W gimnazjum i w podstawówce straszyli nas, że jak będziemy źli to nas diabeł opęta, naoglądałam się też egzorcysty i od tamtej pory to szok. Też miałam straszne przeżycia na wycieczce w klasztorze-wszyscy nawzajem w nocy się straszyli, że jakieś duchy są w naszym pokoju, no i odcisnęło się to na mojej psychice.

Ale jeszcze raz powtórzę, że staram się nad wszystkim panować, a te najgorsze strachy na ogół przychodzą do mnie tylko, gdy robi się ciemno albo gdy jestem na cmentarzu.

[ Dodano: 2008-04-23, 20:33 ]
No i mam wrażenie, że to bardziej jakaś panika niż fobia :mrgreen:

milli 
Milli

Informacje:
Dołączyła 31 dni temu

Profil:
Imię: Emilka
Wzrost: tylko 155 cm
Stan: zareczona panna :)
Partner: Saša
Wysłany: 2008-04-30, 14:57   

JA tez sie paniecznie boje pajakow. Obrzydliwe sa blee. Boje sie je zabijac butem czy czyms takim, za to wciagam je w ogkurzacz. Mam taki na wode wiec od razu sie taki utopi a pozniej do kibelka i juz! BOje sie tez takich wielkich bakow kotre wiosna wieczorami przy drzewach owocowych najczesciej lataja. Kiedys kolega mi jednego do namiotu wrzucil i wlecial mi pod bluzke. Teraz jak je widze to zwiewam gdzie pieprz rosnie. Inne rzeczy nie sa mi straszne

Donn 

Informacje:
Dołączyła 85 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-30, 18:42   

ja za czasów chodzenia do szkoły podstawowej a później do średniej bałam się chodzić sama do kościoła.... z tego względu, że pewnego razu zemdlałam klęcząc..... :-|
potem się dziwnie czułam gdy chodziłam i miałam usiąść w ławce....poprostu bałam się, że znów mi się to stanie...taka dziwna fobia :roll: na szczęście z czasem to minęło :-)

anusek 

Informacje:
Dołączyła 175 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-04-30, 22:53   

tiry,no nie moge jechac obok tirów,a i tłok w autobusie,jestem taka mała zawsze sie boje że mnie ludzie zgniotą

Odpowiedz do tematu