Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
FM GROUP
Autor Wiadomość
Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 540 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-21, 08:17   

Kasiarzyna_31 napisał/a:
sama nie wiem...miałam od znajomej kiedyś wszystkie próbki i jakoś wszystkie wydawały mi się mało trwałe. Zaś Burberry był przecudowny i bardzo trwały. Aktualnie szukam odpowiednika tego zapachu bądź zapachu w podobnej nucie

one wszystkie są tak samo trwałe, bo wszystkie mają taki sam % zaperfumowania, ale jedne są delikatniejsze, jedne intensywniejsze i może dlatego wydaje Ci się, że są mniej trwałe ;-)

REKLAMA

Kasiarzyna_31 

Informacje:
Dołączyła 431 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-21, 08:21   

A może Magdaru byś mi coś zaproponowała ...jestem zwolenniczką zapachów z tzw. ogonkiem ;)

Pozdrawiam :->

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 540 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-21, 08:27   

Kasiarzyna_31 napisał/a:
A może Magdaru byś mi coś zaproponowała ...jestem zwolenniczką zapachów z tzw. ogonkiem

ja od roku używam nr 81 - DKNY i szczerze mówiąc chyba tego schodzi mi najwięcej, świetny zapach :mrgreen: podobają mi się jeszcze : 10 -J'adore - Dior, 98 - Mexx, 123 - Hugo Boss, często schodzi też 109 -C. Dion, 127 - J Lo., 129 - Escada

a o co chodzi z tym "ogonkiem" ? bo nie zajarzyłam <umieraam>
Ostatnio zmieniony przez Magdaru 2007-09-21, 08:47, w całości zmieniany 2 razy  

Kasiarzyna_31 

Informacje:
Dołączyła 431 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-21, 08:46   

no takkk..
ogonek- to poprostu zapach ciągnący się za tobą;)

moje typy to (nie zwracaj uwagi na kolejność- bo każdy na swój sposób jest moim nr 1 ;) :

1. Burberry London - women
2. 212 Women
3. Gucci- gucci eau de parfum II
4. Dior - Adict
5. C. Klain- Euphoria
6.Chopard - Wish
7.Dolce & Gabbana - Light Blue
8.Givenchy - Very Irresistible Sensual
9.Lolita Lempicka- Lolita Lempicka
10.Ralph Lauren- Romance for Women

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 540 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-21, 08:50   

Kasiarzyna_31 napisał/a:
no takkk..
ogonek- to poprostu zapach ciągnący się za tobą;)

aha, już kumam ;-)

a z zapachów, które wymieniłaś to w FM są : nr 13 - Euphoria, nr 33 - Dolce&Gabana, nr 142 - Addict, nr 38 jest Givenchy, ale Very Irresistible bez sensual ;-)

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 475 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-21, 18:55   

Magdaru, a powiedz, czy jest coś, co by przypominało I Love Love Moschino?

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 540 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-21, 19:03   

Nymphadora napisał/a:
Magdaru, a powiedz, czy jest coś, co by przypominało I Love Love Moschino?

szczerze mówiąc, to nie znam tego zapachu :-| moze jak bym wiedziała jaki ma skład to udałoby się znaleźć coś podobnego ;-)

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 475 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-21, 19:09   

Aha, rozumiem :) Ja z kolei nie znam składu i już wyrzuciłam opakowanie :/

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 540 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-21, 19:25   

Nymphadora napisał/a:
Aha, rozumiem Ja z kolei nie znam składu i już wyrzuciłam opakowanie

poszperam po necie jak znajde chwilke i moze znajde gdzieś opis tego perfumu ;-)

Nymphadora 

Informacje:
Dołączyła 475 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-21, 19:41   

Magdaru, ja już poszukałam i znalazłam takie oto coś:

I Love Love to zapach miłości. Wieloskładnikowa kompozycja o nucie kwiatowej cudownie utrzymuje się na ciele przez kilka godzin.
Nuta zapachowa:
pomarańcz, grejpfrut, czerwona porzeczka, wodna lilia, herbaciana róża, konwalia, cynamon, piżmo, drzewo cedrowe, drzewo tanaka

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 540 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-21, 20:01   

Kwiatowo owocowa kompozycja o czystym, orzeźwiającym aromacie. Idealna na sezon wiosenno-letni. Nuty zapachowe: bergamotka, czarna porzeczka, ogórek, włoska cytryna, frezja, magnolia, jaśmin, róża, kwiat pomarańczy, piwonia, amber, nektarynka, wanilia, piżmo, drzewo sandałowe. Zapach Escada Signature - Escada (FM 04)

To soczysty i romantyczny zapach dla spontanicznych, pewnych siebie i wiecznie młodych kobiet. W zapachu przeważa kwiecisty bukiet mandarynki, fiołka, drzewa różanego oraz subtelny cień gardenii i świeżej mimozy. Niższe zmysłowe nuty to szara ambra, piżmo i wanilia. Zapach Amarige - Givenchy (FM 96)

Zapach dedykowany romantyczce o duszy artystki. Dzięki niemu łatwiej wyrazisz swe wewnętrzne piękno, delikatność i wrażliwość. Na ten radosny, emanujący łagodną zmysłowością kwiatowy aromat składają się nuty zapachowe mandarynki, czarnej porzeczki, frezji, jaśminu, lilii, róży, drzewa cytrusowego, piżma, ambry i moreli. Zapach Boss Femme - Hugo Boss (FM 123)

póki co te mi się tak najbardziej rzuciły w oczy, chyba najwięcej podobnych składników mają :)

sylfiaaa 
zakochana :)

Informacje:
Dołączyła 442 dni temu

Profil:
Imię: Sylwia
Włosy: brunetka
Stan: zaręczona :)
Partner: Łukaszek
Wysłany: 2007-09-21, 20:04   

Nymphadora... coś podobnego to numerek 39 z FM. Celine Dion.
Zapach relaksujący i wyciszający, szczególnie polecany na romantyczne wieczory. Nuta świeżej cytryny i czarnej porzeczki pozwala czuć się świeżo, a przy tym komfortowo. Serce kompozycji stanowi kwiat gardenii, żółtej róży oraz owoce białej brzoskwini i pomarańczy.

i jesscze jeden :) Nr 97 Gucci
Szalony i ekstrawagancki zapach. Mobilizuje do działania i dostarcza pozytywnej energii za dnia, zaś wieczorem przemienia Kopciuszka w czarującą królewnę. Twój czar nie pryśnie, nawet gdy wybije północ... Tworzą go nuty zapachowe narcyza, konwalii, frezji, róży, gardenii, czarnej porzeczki, piżma oraz mchu dębowego
Ostatnio zmieniony przez sylfiaaa 2007-09-21, 20:07, w całości zmieniany 1 raz  

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 540 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-21, 20:05   

sylfiaaa napisał/a:
coś podobnego to numerek 39 z FM. Celine Dion

owszem podobny, ale problem w tym, że jest właśnie wycofywany, dlatego o nim nie pisałam, bo od października nie będzie go w ofercie FM :)

sylfiaaa 
zakochana :)

Informacje:
Dołączyła 442 dni temu

Profil:
Imię: Sylwia
Włosy: brunetka
Stan: zaręczona :)
Partner: Łukaszek
Wysłany: 2007-09-21, 20:09   

I jeszzce cos :)nr. 129
Promienny kwiatowy zapach, który przypomina o gorących rytmach oceanu. Kompozycja przeznaczona dla koneserek radości. Optymistyczny i entuzjastyczny charakter wyrażony został czystym akordem lilii wodnej – jej słodka, wodna woń odświeża, a także wyzwala uczucie szczęścia i zadowolenia. Poczuj się wolna, zawładnij żywiołem! Nuty zapachowe: zielone liście, herbata,
aksamitka, karambola, piwonia, lilia wodna i arbuz, drzewo cedrowe, piżmo i ambra.

Magdaru..mozliwe ze wycofany ale mozna dostac ten zapach jeszcze :)

Magdaru 

Informacje:
Dołączyła 540 dni temu

Profil:
Wysłany: 2007-09-21, 20:14   

sylfiaaa napisał/a:
Magdaru..mozliwe ze wycofany ale mozna dostac ten zapach jeszcze

jeszcze jest, teraz akurat trwa promocja na te 17 wycofywanych zapachów :) są za połowę ceny :mrgreen: sprawdzałam teraz na stronie FM i jeszcze nie został całkiem wyprzedany, więc szansa na dostanie go jest, chociaż bardzo mała ;-)

Odpowiedz do tematu