Informacje: Dołączyła 434 dni temu Posty: 4256 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-06-13, 13:18
Witam koleżankę po fachu Dla mnie na początku FM też było swego rodzaju hobby, ale ja tworze sobie grupe i zarabiam coraz więcej można już to odczuć w domowym budżecie, więc dla mnie jest to w tym momencie hobby, przyjemność i praca baaardzo pachnąca praca
Magdaru z tego co sie troche orientowałam w tego typu sprzedażach faktycznie FM daje chyba najlepsze zarobki. To im trzeba przyznać. Nawet ja, przy moich rzadkich zamówieniach, perfumki dla siebie i dla najbliższej rodziny mam "za darmo"
Profil:
Wysłany: 2007-06-13, 14:34
Dokładnie, FM wychodzi najlepiej w marketingu wielopoziomowym, bo mamy 43% dla siebie Zarabiamy z różnicy między ceną zakupu, a ceną sprzedaży no i jeszcze premia wynikająca z planu marketingowego. Jezeli ma się porządną grupe, to można na tym całkiem nieźle wyjść Moge się pochwalić, że np. w kwietniu zarobiłam ok. 1000zł no i po co ja mam iść pracować na etacie za marne grosze FM daje naprawde duże szanse zarobku
Profil:
Wysłany: 2007-06-13, 14:46
Masz rację Ewciuś FM nie tylko pozwala zarabiać, ale też poznać świetnych ludzi My z Ewcią jesteśmy tego przykładem poznałyśmy się dzięki pracy w FM i połaczyła nas przyjaźń
Masz rację Ewciuś FM nie tylko pozwala zarabiać, ale też poznać świetnych ludzi My z Ewcią jesteśmy tego przykładem poznałyśmy się dzięki pracy w FM i połaczyła nas przyjaźń
Nio masz racje pogaduszki z Toba na skeypie z rana to czysta przyjemność byle tak dalej i byle do przodu
szkoda, że na tej stronie nie można powąchać tych perfum
czyli widzę, że firma w zasadzie to tylko takimi perfumowanymi kosmetykami się zajmuje. ale jak piszecie - to można niezłe pieniążki na tym zarobić fajnie ale pewnie wymaga to dyzpozycyjności i zaangażowanie - więc ja odpadam. ale może kiedyś się skuszę na jakieś zamówienie.
Profil:
Wysłany: 2007-06-13, 19:28
Zgadza się, w ofercie są same perfumowane rzeczy Zarobić rzeczywiście można, ale trzeba poświęcić troche czasu na zbudowanie grupy, bo bez tego zarabiać się bedzie jedynie na tej różnicy cen, a mając grupe jest szansa zarabiać po kilka tysięcy Jeśli chodzi o dyspozycyjność i zaangażowanie, to ja powiedziałabym tak zaangażowanie jest potrzebne, zeby poszukać osób do współpracy, bo większość boi się że to jakaś podpucha a czasu na to nie trzeba dużo, wystarczy podrzucić próbki koleżankom swoim, mamy, ciotki itd. i samo sie kręci
Madzia81 ja raz tylko namawiam do kupna a potem klientki same się domagają próbek albo już wiedzą które "numerki" chcą... Można też tylko dla siebie od czasu do czasu cos sobie zamówić, gdyż nie masz tu żadnych minimalnej liczby zamówień, jak Ci nie potrzebne to nie zamawiasz i nie masz żadnej kary z tego powodu.
No to niezła reklama wyszła z tego temaciku...
Profil:
Wysłany: 2007-06-13, 21:32
kroplarosy napisał/a:
No to niezła reklama wyszła z tego temaciku...
Szczerze mówiąc to troche mi o to chodziło, zeby rozreklamować FM, bo nie wszyscy ich znają, a produkty są warte polecenia i klienci faktycznie jak coś zamówią raz, to później wracają po następne rzeczy i polecają znajomym Perfumy są bez porównania lepsze jakościowo od tych z np. Avonu, bo są tańsze, jest większy wybór no i oczywiście % zaperfumowania dużo większy
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 620 dni temu Posty: 2961 Skąd: Wałbrzych
Profil: Imię: Ania
Włosy: blondi :P
Wysłany: 2007-06-13, 22:47
Magdaru napisał/a:
Perfumy są bez porównania lepsze jakościowo od tych z np. Avonu, bo są tańsze, jest większy wybór no i oczywiście % zaperfumowania dużo większy
no ja bym tutaj tak nie uogólniała, bo np niektóre perfumy Avonu, jak np te z serii reklamowanej przez Salme Hayek są dobre jakościowo, mają ładne zapachy itd ale muszę przyznać, że FM na pewno mają większy wybór...
Tylko jak widać, firmie tej brak reklamy, niektórzy ( w tym np ja) nawet nie wiedzą, że taka firma istnieje a też nie wiadomo czy z drugiej strony jeśli stanie się ona tak popularna jak inne kosmetyczne firmy to czy i ceny nie wzrosną.. tak to już jest na rynku
Perfumy są bez porównania lepsze jakościowo od tych z np. Avonu, bo są tańsze, jest większy wybór no i oczywiście % zaperfumowania dużo większy
no ja bym tutaj tak nie uogólniała, bo np niektóre perfumy Avonu, jak np te z serii reklamowanej przez Salme Hayek są dobre jakościowo, mają ładne zapachy itd ale muszę przyznać, że FM na pewno mają większy wybór...
Tylko jak widać, firmie tej brak reklamy, niektórzy ( w tym np ja) nawet nie wiedzą, że taka firma istnieje a też nie wiadomo czy z drugiej strony jeśli stanie się ona tak popularna jak inne kosmetyczne firmy to czy i ceny nie wzrosną.. tak to już jest na rynku
Witaj kazdy pisze tutaj o reklamie a czy wiecie ile kosztuje emisja 30 sek reklamy w tv ?? okolo 25,000 zl nasza firma niewydaje niepotrzebnie pieniedzy To konsultanci i managerowie sa żywą reklama naszej firmy i to wystarczy na rynku jestesmy dopiero 3 lata i jestesmy w 24 krajach świata wiec nie jest tak zle a w Polsce predzej czy pozniej firma bedzie znana ..w Avonie co 2 dziewcznya jest konsultantką wiec wchodzą sobie czasem w droge u nas narazie są luzy wieć mozna zarobić i się rozwijać ..Pozdrawiam Ewa
Ostatnio zmieniony przez Kociak 2007-06-14, 10:18, w całości zmieniany 1 raz
Profil:
Wysłany: 2007-06-14, 09:36
Reklamą FM jesteśmy my, tak jak to napisała Ewcia To jest sprzedaż bezpośrednia i dlatego cena jest taka atrakcyjna, bo nie mamy tysiąca pośredników po drodze ;p
Avonowa seria reklamowana przez Salmę jest ładna, nie powiem, ale cholernie droga i nie każdego stać na wydanie 100 zł za flakonik, tym bardziej, ze jest to woda perfumowana, a nie perfum
Nasze ceny raczej nie wzrosną, bo zawsze pracować będziemy w sprzedaży bezpośredniej, oferta cały czas się powieksza, teraz mamy 120 zapachów do polecenia, więc jest w czym wybierać. Tak jak pisała Ewa firma ma niecałe 3 lata, a jest już w ponad 20 krajach na świecie, a to świadczy o jakości produktów i wielkości firmy nie jest to firma kogucik, której nikt nie zna, bo dystrybutorów jest coraz więcej i niedługo każdy będzie znał FM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum