Informacje: Dołączyła 464 dni temu Posty: 6463 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-21, 14:53
kurde..... mam fotki ale nie mogłam cyknąc całego okna bo swiatło nie te a aparat kiepawy i wychodziło czarne wszystko.....sfotografowałam tą tasme...i kawałek firanki......ale wstawie jak mi na maila dojdą fotki bo wysłałam sobie
Ninka, ta moja jest na jednej taśmie uszyta z dwóch części. Tak jakby z prostokąta wyciąć trójkąt i przyszyć go do tej części z której się go wycięło (tylko tym szpicem w dół) Tak to można wytłumaczyć. Jak szyjesz na codzien to pewnie wystarczy że spojrzysz i sama uszyjesz.
Informacje: Dołączyła 253 dni temu Posty: 1855 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2008-02-21, 21:59
Roszpunka, e firanka prosta do uszycia tylko wlasnie ciekawa bylam jak jest zakonczona na gorze ale dzieki juz wiem o jakiej tasmie mowisz widzialam w katalogu
Profil:
Wysłany: 2008-02-21, 22:30
Magdaru napisał/a:
Madae, a spróbuj zaświecić światło w pokoju, może to coś pomoże albo zrób zdjęcie jak się ciemno zrobi, to się na pewno nie prześwietli
ze swiatłem było gorzej bo sie biała plama robiła a phona z ktorego fote szczelalam juz nie mam wyszła tragicznie
na firance jest taki ładny wzorek ....złote, zielone i zółte( w sumie tez złote tylko w jasnym odcieniu) listki...ale wyszło nie wyraźnie.....i nie widac zer materiał taki fajowy-wygnieciono-pomiędolony taki jest
niestety ta "tasma wyszła mało wyraznie wiec jednak nie widze sensu wstawiania tej fotki na 7 fotek tylko na tej cos widac ( moze dlatego ze pod kontem robiona ) ale nie ma na niej całych firanek.....a szkoda bo fajowe sa....
Profil:
Wysłany: 2008-02-21, 23:20
u mnie sniegu to juz od niedzieli nie ma a w sobote troszku popadało ale do niedzieli nie polezał
postaram sie jutro jeszcze tego phona pozyczyc i pokombinowac ( to był pikny słoneczny dzien a na fotce wygląda jakby sie chmura oberwała )
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 366 dni temu Posty: 174
Profil:
Wysłany: 2008-03-13, 17:17
w jaki sposób upinacie firanki?
tak normalnie klasycznie kontrafałdki bez tasmy?
wszylam sobie tasme ale zastanawiam sie jak ja ciekawie ułożyć,umarszczyć, zeby wyszło fajnie/?pomocy;)
Ja także! Taśma to świetna sprawa.Po praniu wieszam na mokro i nie trzeba już z zakładkami przy upinaniu sie męczyć. Klamerki tylko równo rozstawie i przypinam.Są różne wzory taśm i ich sposób marszczenia. W sklepie powinni Ci wytłumaczyć jakie taśmy do jakich firan najlepiej pasują.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 366 dni temu Posty: 174
Profil:
Wysłany: 2008-03-13, 19:24
tak tak rozumiem szystko;) tylko chcialam zapytac jak Wy marszcycie? tak standardowo czy inaczej cos? kolezanka mi mowila ze ona robi dwie "zmarszczki" i potem 2 cm wolego i znowo marszczy wolne... a Wy jak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum