Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 303 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2008-04-05, 22:30
angik, nie ogladalam.
Morderstwo pierwszego stopnia Murder in the First (USA, 1995) Moja ostatnia zdobycz superrrr film polecam serdecznie.
,,Tym razem jednak wydarzenia ukazane na ekranie są autentyczne. Miały miejsce w latach 1938 - 41 w więzieniu Alcatraz i na sali sądu federalnego, podczas rozprawy, która zapoczątkowała zmierzch tego sławnego zakładu karnego. Doprowadziła bowiem do ujawnienia fizycznego i psychicznego znęcania się nad skazanymi. Jeden z nich, Henri Young, odsiadując wyrok za drobne przestępstwo, ponownie stanął przed sądem, oskarżony o zamordowanie innego więźnia. Obrona wykazała, że Young ponosił tylko częściową odpowiedzialność za swój czyn, ponieważ do stanu niemal zezwierzęcenia, w którym sięgnął po narzędzie zbrodni, doprowadziły go nieludzkie warunki odbywania kary." film.onet.pl
Informacje: Dołączyła 45 dni temu Posty: 60 Skąd: Werona
Profil: Wzrost: 170 cm
Włosy: brunette
Wysłany: 2008-04-05, 23:52
chcialam Wam wkleic opisy filmow, ktore moim zdaniem sa godne polecenia ale zauwazylam ze ciut przy duzo tego by bylo, wiec podam tytuly i ew. aktorow
Monster [na faktach]. graja christina ricci (uwielbiam ta aktorke ), charlize theron (swietna, wymagajaca rola)
zielona mila. chyba klasyk tak samo jak skazani na shawshank. genialna gra aktorow, muzyka.
pokolenie p [ang. prozac nation]. ekranizacja ksiazki [autobiograia] elizbeth wurtzel, amerykanskiej dziennikarki i krytyka muzycznego. film duzo lepszy od ksiazki . ujecia wewnetrznego dialogu glownej bohaterki przedstaione jako mysli czytane przez lektora - bomba.
lejdis usmialam sie do lez doskonala rozrywka na babski wieczor ale nie tylko wielu moich znajomych plci brzydkiej uwielbia ten film. taka komedia do posmiania sie. brak w niej jakiegos gleebokiego przekazu ale dlatego jest to komedia, ma stanowic rozrywke. na dvd juz w czerwcu.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 303 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2008-04-06, 12:58
Cropca Zielona mile i Lejdis ogladałam, tez je bardzo lubie
A ja wczoraj znow ogladałam bardzooo fajny film.. wiec wam polecam
W pogoni za szczęściem
(The Pursuit of Happyness)
Film znów oparty na faktach ( podobnie jak poprzedni).
,,Opowiada o życiu Chrisa Gardnera z Chicago, który pewnego dnia zostaje bez pracy i mieszkania. Gardner razem ze swoim małym synkiem zmuszony zostaje do tułaczki po przytułkach... " stopklatka.pl
Film o tym, ze warto marzyć a nawet więcej.. realizować swoje marzenia.... nie poddawać sie mimo przeciwności tylko wierzyć w siebie i walczyć o swoje
W roli głównej Will Smith ( nie lubie go,a le film mi sie podobal )
bardzo fajny film , polecam a my z miskiem ostatnio ogladalismy 27 dresses, nie wiem czy na polski przetlumacza to doslownie 27 sukienek bo czasami te polskie tlumaczenia tytulow sa tragiczna pomylka ale wracajac do filmu, opowiada historie dziewczyny ktora byla druchna 27 razy , kocha sie w swoim szefie ale to taka platoniczna milosc bo on o niczym nie wie..... nie bede pisala wiecej, powiem tyle jesli lubicie komedie romantyczne to polecam
Opis filmu:
Thomas Barnes (Dennis Quaid) i Kent Taylor (Matthew Fox) to agent Secret Sernice oddelegowani do ochrony Prezydenta Ashtona (William Hurt).
Podczas wizyty Prezydenta w Hiszpanii doznaje on śmiertelnego postrzału. Jednym ze świadków tego przerażającego wydarzenia jest amerykański turysta, Howard Lewis (Forest Whitaker), który ów feralne zdarzenie nakręcił. W śród tłumu znajduje się także Rex, (Sigourney Weaver), dziennikarka, która relacjonuję całe zajście dla amerykańskiej telewizji.
Film z różnych perspektyw ukazuje 15 minut od momentu padnięcia śmiertelnego strzału, aż do przerażającej prawdy udaremnienia zamachu na głowę państwa.
Żródło:Filmweb
a ogladalyscie"Open Water 2" npolskie tytul to "ocean Strachu 2", bardzo mi sie ten film podobal, oparty na prawdziwej historii, ogladalam go juz kilka razy ale dopiero dzis sie dowiedzialam ( ze strony Filmweb) ze to jest jaks druga czesc bo w tytule wersji ktora mamy bylo tylko "Open Water"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum