hej,
a co mam zrobić z chłopakiem, do którego w ogóle nie docierają żadne argumenty, za tym, aby nie palił i w końcu rzucił ten nałóg? Fakt może nie pali dużo, bo jest to 3, 4 papierosy na dzień, ale ja jestem osobą niepaląco i przeszkadza mi ten zapach!!
hmmm jesli On nie bedzie chcial to nie rzuci , ale mozna mu zasugerowac , że jak rzuci to wiele zyska zdrowie kasę bo nie bedzie wydawal na papierosy no i przede wszystkim nie będzie brzydko pachniał itp
ja mówilam , żeby rzucil dla siebie i udało sie za drugim razem przy pierwszej próbie wrócil po tygodniu do palenia teraz nie pali ponad dwa lata
i co jakiś czas jeszcze mu mówie jaka jestem z niego dumna ze mu się udalo
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 466 dni temu Posty: 10630 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-09, 21:38
a jeśli on nie chce rzucać to go poproś żeby nie palił przy tobie a jak w ogóle chce palić to (że tak zacytuję Osiołka) niech zainwestuje w tic-taci bo mu.. no..wiecie
Dziekuje za odp. i przepraszam ze tak dlugo nie odpowiadalam ale mialam techiczne klopoty z kompem. Pali nadal i wychodzi na klatke schodowa, bo na balkonie zimnoooooo:) moze z czasem rzuci, szczegolnie jesli bede mu cay czas o tym mowic:) zycze milego dnia...
U mnie właśnie ten problem się pojawia...
Mój chłopak zaczyna popalać a ja nie palę, i nie chcę żeby on wpadł w nałóg, rozmawiałam z nim, niby powiedział, że mam rację, a niedługo potem zobaczyłam u niego paczkę papierosów
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 332 dni temu Posty: 705
Profil:
Wysłany: 2007-12-18, 13:25 Re: :)
justa^25 napisał/a:
moze z czasem rzuci, szczegolnie jesli bede mu cay czas o tym mowic
Prawdę mówiąc to wątpię.. Mój facet pali, pomimo, że ciągle mu mówiłam, żeby przestał..i doszłam do tego, że jeśli rzuci to wtedy kiedy sam do tego dojdzie. Pali o wiele mniej niż na początku, zawsze mu mówię, że to doceniam ale mógłby stopniowo palić jeszcze mniej.. Widzę jak się stara ale fajki to nałóg i jest ciężko ..w sumie poniekąd to rozumiem.. Stopniowo uczę się, że gadaniem i zmuszaniem mało osiągnę
Ale jak będziemy razem mieszkać, to w domku dymu nie akceptuję
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 466 dni temu Posty: 10630 Skąd: Pokaż na mapie
Profil:
Wysłany: 2007-12-18, 15:39
justa^25, wiesz to jest czasem tak, że jak nie ma wielu miejsc do palenia i coś stoi na drodze to mniej się chce palić. Gorzej jak się ciepło zrobi
nie naciskaj za bardzo bo się zdenerwuje i będzie chciał zapalić
bądź dobrej myśli, może sam rzuci
Shamatu, nie każdy jest taki sam jak twój facet. Ważne, że w ogóle się stara... Jako stara palaczka wiem jak to trudno.. bo to nie tylko uzależnienie takie.. organizmu. Ale sam zapach np gdzieś poczuję i myślę, że bym sobie zapaliła.. sama czynność uzależnia... To jest na prawdę ciężkie do rzucenia więc go wspieraj, bardzo mocno go wspieraj może z czasem coś z tego wyjdzie!
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 332 dni temu Posty: 705
Profil:
Wysłany: 2007-12-19, 13:37
cerrata napisał/a:
nie każdy jest taki sam jak twój facet. Ważne, że w ogóle się stara... Jako stara palaczka wiem jak to trudno.. bo to nie tylko uzależnienie takie.. organizmu. Ale sam zapach np gdzieś poczuję i myślę, że bym sobie zapaliła.. sama czynność uzależnia... To jest na prawdę ciężkie do rzucenia więc go wspieraj, bardzo mocno go wspieraj może z czasem coś z tego wyjdzie!
Ależ przecież właśnie to napisałam Wspieram Go jak tylko mogę i myślę, że On też docenia brak zrzędzenia w tej sprawie.. Generalnie z czasem wszystko jest możliwe
cóż ja też do niedawna użerałam się z nałogiem mojego faceta.... dużo na ten temat rozmawialiśmy, bo mi to bardzo nie odpowiadało...tym bardziej że palił przy mnie..... w rezultacie żucił a ja się bardzo z tego powodu cieszę.... widocznie liczy się z moim zdaniem
wiesz ja też mam taki problem , bo mój mąż też pali.zanim urodziła się nasza córeczka to mówił , że żuci palenie , że nie będzie palił , ale to były tylko obietnice.nie wiem jaki może być sposób na palących.jak będziesz wiedziała jaki to jest sposób to daj znać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum