Rejestracja Zaloguj  

Chat [0] Uzaleznione Rangi Mapa                   Kontakt SzukajAlbum Regulamin Reklama na forum

Poprzedni temat :: Następny temat
Faceci odpowiadają...
Autor Wiadomość
Milagroso 

Informacje:

Profil:
Włosy: Ciemny blond
Stan: Kawaler
Wysłany: 2008-08-07, 22:37   Faceci odpowiadają...

Wszystko wyjaśnione jest w temacie... Prosze pytać! :mrgreen:

REKLAMA

strus 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-07, 22:43   

Po co nam sa kobiety ? :)

Milagroso 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-07, 22:50   

Z kobietami jest jak z kosmetykami… Różne kosmetyki są potrzebne do różnych rzeczy. Jedni jednych używają, inni nie używają, a jeszcze inni używają wbrew instrukcji obsługi. Morał z tego taki, że to wszystko zależy o jaką kobietę pytasz: matkę, dziewczynę, żonę, koleżankę, przyjaciółkę, kochankę…?

Zresztą jesteś facetem i powinieneś sam wiedzieć po co Ci kobiety. :-)
Ostatnio zmieniony przez Milagroso 2008-08-07, 22:57, w całości zmieniany 1 raz  

krowka17 
Koniczynka

Informacje:
Dołączyła 133 dni temu

Profil:
Imię: Marta
Włosy: Czarne
Stan: zniewolona...
Partner: Danielus:*
Wysłany: 2008-08-07, 22:54   

strus, ty jak cos dowalisz... :D :D

strus 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-07, 23:02   

Milagroso napisał/a:
Zresztą jesteś facetem i powinieneś sam wiedzieć po co Ci kobiety. :-)

Mi po nic ;)
Ale nie napsiales ze kobiety maja tylko pytac wiec zapytalem sobie :)

Milagroso 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-07, 23:04   

Nie ma problemu... Jak jeszcze coś Cię gryzie to też wal śmiało! :-D

Choć mam nadzieje, że w końcu podłączą się jakieś dziewczyny. W końcu to wątek raczej dla nich! ;-)

strus 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-07, 23:14   

Cytat:
Nie ma problemu... Jak jeszcze coś Cię gryzie to też wal śmiało! :-D

Dziekuje ale nie skorzystam ;)
btw. http://babskiswiat.net/do...orum-vt2665.htm

Milagroso napisał/a:
Choć mam nadzieje, że w końcu podłączą się jakieś dziewczyny. W końcu to wątek raczej dla nich! ;-)

Moze sie taki temat im przyda, nie wiem, ja tutaj tylko techniczny jestem ;)
Powodzenia

seli19 

Informacje:
Dołączyła 222 dni temu

Profil:
Imię: Sylwia
Wzrost: 164
Włosy: już prawie blond:)
Stan: zakochana do szaleństwa:)
Partner: Mateusz:)
Wysłany: 2008-08-08, 18:57   

Ogólnie nasuwają się same pytania, typu: czy to prawda że faceci to... czy to prawda że faceci tamto...ale jedno chciałabym wiedzieć... jak wyleczyć meżczyznę z kompleksów, bo wiadomo, że kobiety się nie da :mrgreen: ale co zrobic, aby meżczyzna czuł sie dowartosciowany, zwłaszcza gdy te kompleksy dotyczą miejsc intymnych...... :-(
I tańcz jakby nie patrzył nikt...>>>

Reszer 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-08, 20:07   

seli19 napisał/a:
bo wiadomo, że kobiety się nie da

jasne :) jak sobie coś wbije do głowy, to amba :mrgreen:

[ Dodano: 2008-08-08, 21:10 ]
seli19 napisał/a:
zwłaszcza gdy te kompleksy dotyczą miejsc intymnych......

za mało? za duzo? inny temperament? jaśniej please :->

krowka17 
Koniczynka

Informacje:
Dołączyła 133 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-08, 21:11   

a ja mam pytanie :D dlaczego faceci zdradzaja ?!

Milagroso 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-08, 21:35   

Groooby temat poruszyłaś Seli 19… i bardzo indywidualny.

Generalnie prawdą jest to, że faceci też mają kompleksy. Różnorodność ich, podobnie jak kobiecych, powoduje, że ciężko jest coś na ich temat powiedzieć jeśli nie skupimy się konkretnie na jednym z nich. No, ale z tego co napisałaś wnioskuje, że problem jest raczej jeden i tkwi w tym jak go wyposażyła natura, a nie w tym jak z tego daru korzysta. Próbując się postawić w jego sytuacji wydaje mi się, że to mniejsze zło. Zdecydowanie gorzej by było jak by miał się czym chwalić, a nie umiał się tym posługiwać – taka dygresja. :-) Wracając do tematu… Jeśli chcesz mu odrobinę pomóc to niestety musisz zacisnąć jeżyk za zębami, a nawet trochę pokłamać. Raz na jakiś czas, po mile spędzonym wieczorze, powtórz mu do poduszki, że wszystko w nim Ci się podoba, a już najbardziej ten „wariat”. :-) Dawaj mu do zrozumienia, że seks z nim sprawia Ci wielką frajdę. Przy okazji piwka w towarzystwie, gdzie ktoś by delikatnie zasugerował ten temat, od razu rzucaj stanowczo hasło, że jeśli chodzi o ten punkt, to Twój chłopak jest REWELACYJNY! Nigdy, przenigdy z tego tematu nie żartuj. A w jakiś miły dzień przy jakieś rozmowie wtrąć w nią zdanie, że przeczytałaś w gazecie dla dziewczyn, iż faceci to teraz mają średnią… podając liczbę o centymetr mniejszą niż o tam posiada – czyli będzie zawyżał średnią. Tylko się nie pomyl z tymi centymetrami! ;-)

Potrzeba trochę czasu, ale powinno się udać…

P.S.
Nie pozwól, zeby się kiedykolwiek dowiedział o co się pytasz na tym forum! :-)

[ Dodano: 2008-08-08, 22:41 ]
krowka17,

Twoje pytanie ma delikatny podtekst i zacznijmy od tego. Stereotyp zdradzającego faceta jest jak stereotyp głupiej blondynki. Czy ktoś może być głupi tylko przez to, że jest blondynką? To, że to się zdarza nie świadczy o niczym. Głupie są też brunetki, rude i siwe czasem też. :-) Podobni jest ze zdradą… to nie jest DOMENA FACETÓW, a utarty stereotyp. Wiem bo widzę to po swoich znajomych… A dlaczego to robią? Z tych samych powodów co dziewczyny.

krowka17 
Koniczynka

Informacje:
Dołączyła 133 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-08, 22:55   

ahha to zesz mi odpowiedzial :D nie dowiedzialam sie niczego :P

D4ncer 

Informacje:

Profil:
Włosy: Brunet
Wysłany: 2008-08-08, 23:10   

seli19, przepis na kompleksy? Z tym bedzie ciezko. Duzo czasu, Twoje starania plus kilka sukcesow zyciowych (ano, duzy wplyw na zycie sexualne), i bedzie git. Swoja droga, zakompleksiony facet to (ponoc) skarb ;-) Obiema recami podpisuje sie pod wpisem Milagroso.

krowka17 - jak suka nie da to pies nie wezmie, brutalne, ale prawdziwe.

Milagroso 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-08-09, 11:36   

krowka17,

liczyłem na to, że moja sugestia zaprowadzi Ci do odpowiedzi, ale widzę, że kilka dodatkowych słów na ten temat nie zaszkodzi. Zatem po pierwsze pytanie powinno brzmieć „dlaczego ludzie zdradzają?”, a nie dlaczego zdradzają faceci tudzież dziewczyny, bo to jednoznacznie pokazuje tendencyjność w myśli autora. Generalnie powodów zdrady może być wiele. Jest to uzależnione od wielu czynników, do których zaliczyłbym po pierwsze to wiek, ale również dotychczasowe doświadczenia w związkach, dojrzałość emocjonalną, podatność na konformizm (wpływ otoczenia), na trendy w społeczeństwie oraz przede wszystkim charakter i cechy konkretnej osoby.

Dalej nim zacznę je wszystkie roztrząsać to dodam, iż według definicji słownikowej, która dotyczy naszego tematu, zdrada to niedochowanie wierności małżeńskiej lub partnerskiej. O ile ta pierwsza jest prosta to ta druga nie jest już jednak jednoznaczna. Czy jest bowiem partnerstwo? Czytałem gdzieś artykuł, gdzie autor udowadniał, że partnerstwo w związku można zbudować dopiero gdy KAŻDA ze stron ma za sobą przynajmniej DWA poważne związki. Zatem czy partnerstwem jest spotykanie się dwóch osób w wieku 17 lat od tygodnia? Czy w takich sytuacjach w ogóle można mówić o zdradzie? Tu pozostawię każdemu pole do własnej interpretacji, choć dalsze rozważanie oprę tylko i wyłącznie na związkach, które mają za sobą jakąś „przeszłość”, a ludzie w nich czują/czuli się związani czymś więcej niż seksem. W takich przypadkach zdrada może mieć 4 powody:

- Jedna ze stron może odczuwać, iż związek zaczyna ją nudzić, że jest dla niej barierą, przez którą zaczyna się pomału dusić (przeważnie dziewczyny).
- Jedna ze stron ma fantazję, której wstydzi powiedzieć swojemu partnerowi i pragnie jej realizacji. (przeważnie faceci)
- Związek był budowany na oszukiwaniu samych siebie. (płeć nie ma znaczenia)
- Sprzyjające okoliczności: alkohol, narkotyki, wakacje i poczucie oderwania się od rzeczywistości. (płeć nie ma znaczenia)

Co ciekawe zdradzić mogą osoby, które już to robiły wcześniej, ale też takie, które nigdy tego nie próbowały. Co ciekawsze prawie zawsze osoba, która kogoś zdradziła (mówimy o związkach z przeszłością) tego żałuje! Dopiero po takim „wyskoku” doceniają swojego partnera, te wszystkie małe i większe rzeczy, które on robi. Jego stałość w uczuciach, oddanie i miłość. Jednym słowem coś co osiąga się z prawdziwym trudem…

A jeśli mówimy o sytuacjach w okresie dojrzewania lub znajomościach, które trwają tydzień, dwa to można to sprawę uprościć do dwóch punktów widzenia:
1) Facet: pykam co się rusza, żyje dniem. Tomek miał w tym tygodniu 3! A po za tym marzy mi się teraz ruda… ;-)
2) Dziewczyna: pykam się z kim chce, bo też mam swoje potrzeby, a zresztą on ma takie cudowne oczka! ;-) A Monika też go chce!

cerrata 

Informacje:
Dołączyła 513 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-08-09, 15:38   

krowka17 napisał/a:
a ja mam pytanie :D dlaczego faceci zdradzaja ?!

a ja mam pytanie do ciebie, dlaczego kobiety zdradzają?

Jak człowiek (obojętnie jakiej płci) nie umie się powstrzymać, ma wściekliznę narządów płciowych.... to efekt taki a nie inny :/

Odpowiedz do tematu