Wczoraj Częstochowa, a dziś Radom
Czy ten rząd jest tak ślepy, żeby nie widzieć rozpaczających ludzi? Najbardziej szkoda mi tych pacjentów. Potrzebują pomocy. Widać, ze wybory są teraz najwazniejsze, a gdzie dobro ludzi? Czy służba zdrowia musi tak charować za marne pieniądze ?
A co sądzicie na temat tego strajku? Czy jest słuszny czy nie? Poznam z chęcią Wasze opinie
_________________ Bo ja kocham tak
jak wolność kocha ptak....
Informacje: Dołączyła 279 dni temu Posty: 179 Skąd: Radom
Profil: Wzrost: 170 cm
Stan: panna
Wysłany: 2007-10-01, 17:22
Radom- to moje miasto !!!! nie bedzie tu zadnego szpitala - TRAGEDIA!!!!!!!!!!!! jestem zbulwersowana , bo jesli bedzie trzeba wzywac karetke to szybciej mozna umrzec niz przyjedzie karetka z okolic Radomia!!!!!!! co sie dzieje w tym kraju!!!
_________________ I TAK SIE NIE ZMIENIE BĘDĘ SOBĄ NA ZŁOŚĆ TOBIE !!
Hmmm... Ciężko mi oceniać, bo różni są lekarze.... Ale uważam, że ich pensje wcale nie są takie niskie... Dodatkowo zarabiają krocie w prywatnych klinikach, więc nie wiem o co im chodzi
Ale ogólnie uważam, że służbę zdrowia w Polsce powinni przerobić na prywatną... A tak to ludzie się tylko wkurzają, że kolejki, lekarze strajkują, że mało zarabiają, a ludzie się denerwują, że nie wiadomo na co idą te wszystkie nasze składki, bo się okazuje że i tak większość zabiegów nie jest refundowanych z NFZ-u i trzeba samemu płacić...
Moim zdaniem to byłoby najlepsze rozwiązanie.
Zaś jeśli chodzi o reakcję Religi, to ja mu się nie dziwię. Po pierwsze, podwyższy pensje - zabraknie pieniędzy na leczenie i i tak nie będzie z czego leczyć... A po drugie - podniosę pensję w służbie zdrowia to zaraz będą kolejne strajki nauczycieli, górników itd i z czego na to wszystko wziąć pieniądze?
No ta w sumie masz rację Kociaku. Zarabiaja lekarze wszędzie gdzie się da, ale co z pielęgniarkami? One chyba nie zarabiaja na bokach.
Prywatyzacja służby zdrowia to nie zły pomysł. I tak powinno być np w DE tak jest, tylk się płaci za wizyte ileś tam euro.
Pieniądze zawsze się znajdą, tylko one sa wykorzystywane w negatywny sposób, albo poprostu ida do kieszeni urzędników
_________________ Bo ja kocham tak
jak wolność kocha ptak....
I tak rzadko chodzimy do przychodni, bo kolejki, bo to czy tamto. Wydajemy pieniądze na lekarzy prywatnych i są to sumy od 50 zł. Naprawdę, nasza służba zdrowia dużo by zyskała, jeśli byłaby sprywatyzowana. Co do pielęgniarek, fakt, mogą dorobić, ale to są naprawdę groszowe sprawy. Jeśli chodzi o lekarzy - nie rozumiem ich strajku (jeśli nie liczyć radiologów i anestezjologów, bo oni raczej na boku dorobić nie mogą, no, może anestezjolodzy prędzej, ale radiolodzy nie mają na to szans). A propos strajków lekarzy, to chyba Dorn powiedział ostatnio: "Pokaż lekarzu, co masz w garażu". I akurat w tym się z nim zgadzam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum