może masz i rację. ale tak jakoś wyszło. nie było nastroju do zwiedzania. i kasy szkoda nie mieliśmy samochodu, a my i autobus, to ojoj
trudno. kiedyś pojedziemy i zwiedzimy Anglię porządnie ale już typowo urlopowo
a bo my to takie wygodnickie pupki mamy autobus to prawie największe zło wystarczyło, że Marcin musiał codziennie dojeżdżać nim do pracy tam i spowrotem. zwiedzać nam się po prostu już nie chciało.
Monia a w tym Waszym Leeds dużo Polaków? są polskie sklepy, kościoły, biura?
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 263 dni temu Posty: 295 Skąd: Włocławek/Galway
Profil: Imię: Katarzyna
Wzrost: 172 cm
Włosy: ciemny brąz
Stan: panna
Partner: Jarek
Wysłany: 2007-10-18, 16:45
jestem tu dopiero miesiąc i obecnie szukam pracy.Irlandia z tego względu ze mam tu znajomych którzy zapewniają mi dach nad głową i pomagają w trudnych chwilach.
najwiekszym plusem mojego wyjazdu jest to że to tutaj znalazłam Swoją drugą połówke.
_________________ Last night I asked my angel to watch over you but he came back soon.
I ask: Why?
He smile and said:
An angel doesn't watch over anotcher angel.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 354 dni temu Posty: 5536 Skąd: Leeds
Profil: Imię: Monika
Wzrost: 170
Włosy: blond
Stan: panna
Partner: Paweł
Wysłany: 2007-11-29, 15:59
,,Ma to działać tak: po powrocie do kraju Polacy będą składać w urzędach skarbowych jednostronną deklarację zawierającą informacje, w jakim czasie pracowali w którymś z tych państw, i prośbę o umorzenie zaległych podatków. "
Kuźwa szkoda, ,,z prośbą" ....no nie. Jestem tutaj i tu płace podatki. Paranoja
quote]Leeds, miasto w północnej Anglii (Wielka Brytania), w hrabstwie West Yorkshire. Miasto położone jest u podnóża Gór Pennińskich, nad rzeką Aire. Leeds jest częścią zespołu miejskiego nazwanego City of Leeds. Wg danych z 2001 roku w samym mieście zamieszkuje 429 242 osób, a w całym zespole 716 513 osób. Miasto ma mocno zróżnicowaną strukturę etniczną. Obok rodowitych brytyjczyków mieszka tam pokaźna mniejszość hinduska, arabska, Polacy (pobieżne szacunki mówią o 20 tys.), Afrykanie, Chińczycy oraz Żydzi. (Źródło: wikipedia)[/quote]
super opisane,a fotki tez piekne
Ja mieszkam od 8 lat w Hamburgu i nie zamienilabym tego miasta na zadne inne hmmm moze jakas Hiszpanie
Gdy mialam 15 lat pojechalam na urlop na 2tyg do HH i tak mi sie tu spodobalo,ze przyrzeklam sobie,ze tam wroce.
Potem pojechala moja mama za praca ja dojechalam do niej po dwuch latach a potem dolaczyla moja siora i tak sobie mieszkalysmy we trzy potem kazda kogos poznala i zamieszkala gdzie indziej
Poczatki byly dla mnie trudne,nie znalam jezyka a do pracy poszlam(caffe)po 3 dniach nic nie rozumialam co do mnie mowia,czy mnie obgaduja czy sie smieja
Ale po dwuch miesiacach cos tam zaczailam i juz bylo lepiej.
A teraz znam duzo ludzi wszystkie katy i czuje sie jak u siebie.
Hamburg jest miastem portowym wiec mozna poplywac roznego rodzaju statkami
trzy razy w miesiacu przyjezdza tak zwany DOM wesole miesteczko i mozna sie bawic przez miesiac prucz tego mamy piekne parki,port co niedziela przyjezdza tzw.markt mozna tam kupic swierze owoce warzywa,rybki mniam mniam
No i to slynne St.Pauli
wkleje kilka fotek,ale znalezionych na necie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum